Evo kako su Belivuk i Elez pravili BRUTALNI KLAN

Kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Darka Eleza, gospodara kriminalnoj podzemlja Republike Srpske, zajedno su "radile", proslavljale ubistva konkurentskih mafiaša i bile na korak od udruživanja u klan koji bi vladao na prostoru Srbije i BiH.

Srbija 01.03.2021 | 23:21
Evo kako su Belivuk i Elez pravili BRUTALNI KLAN

"Blic" ekskluzivno objavljuje snimak sa jedne od proslava u šteku grupe Velje Nevolje na stadionu u Humskoj, kada je uz muziku i vatromet "overeno" ubistvo škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića, saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća. Snimak dokazuje vezu između dve kriminalne grupe, ali i brutalnost, jer su ubistva pripadnika suparničkog kavačkog klana - proslavljali!

Veza između Belivuka i Eleza samo se naslućivala i bila je gotovo nepoznata dok nije otpočela istraga ubistava koja su se nizala, ne samo na prostoru Srbije. Snimak koji “Blic” objavljuje je deo proslave koja je usledila posle ubistva "škaljaraca" Kožara i Hadžića na Krfu 23. jula 2020. godine. Oosba koja snima deo atmosfere je Slaviša Veletić Vojnik, koji slovi za Elezovu desnu ruku i najpouzdanijeg saradnika.

Elez je koristio svojevremeno lažna dokumenta Srbije upravo na ime Slaviša Veletić. Osobu sa tim imenom i istim brojem lične karte je 2011. godine Osnovni sud u Bijeljini osudio na četiri meseca uslovne kazne zbog falsifikovanja isprava. Kako su 2013. objavili pojedini mediji s one strane Drine, “Veletić je odbio da razgovara sa novinarima”.

Ali, vratimo se na snimak veselja usred dana u šteku grupe Velje Nevolje na stadionu u Humskoj. Proslava je u bašti u koju ne može svako da uđe, već isključivo članovi klana, odabrani i uz dozvolu. U taj deo prostora se ulazi isključivo iz restorana na stadionu koji je držao Velja Nevolja, a koji mu je bio među glavnim skrovištima. U tom prostoru je nađen i jedan od dva snajpera, a u tu su i uhapšeni pripadnici Belivukove grupe.

Prisustvo na veselju Elezovog čoveka u šteku Velje Nevolje nesumljivo potvrđuje usku saradnju dve kriminalne grupe, koja nije bila ranije poznata. Ubistvo "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića obeleženo je i vatrometom u Humskoj. U tom trenutku, prošlog leta, dok su gorele baklje iz pravca stadiona Partizana nikome nije bilo jasno šta se događa, niti šta proslavljaju. Niko nije naslućivao da je reč o proslavi ubistva, niti da je Belivukova grupa toliko ojačala i da se umrežava.

Pre Velje Nevolje i Marka Miljkovića, u Beogradu je krajem prošle godine, 22. decembra, uhapšen Elez. On se u BiH tereti za najmanje dve likvidacije: Siniše Miličevića zvanog Tigar, koji brutalno ubijen u sačekuši 1. juna 2018. godine, a po istom receptu ubijen je 2. januara 2019. i Miloš Ostojić. Oni su bili bliski Đorđu Ždrali, zvanom Đoka. On je Elezov bivši kum s kojim je godinama u sukobu i jedan drugog su nekoliko puta pokušali da likvidiraju.

Elez i Belivuk imaju iste modele ponašanja - teška krivična dela, ubistva, pokušaji, iznude, zastrašivanja, dilovanje... Grupa Belivuka i Marka Miljkovića, međutim, ima i mučenja i sakaćenja. Posle hapšenja Belivuka vrh MUP je saopštio da istraga i dokazi ukazuju na to da su dve kriminalne grupe, Veljina i Elezova, zajednički delovale, ali i da su hapšenja sprečila stvaranje klana koji bi bio neuporedivo brutalniji i moćniji od "zemunaca".

Osim ovih likvidacija, pretpostavlja se i da ova združena ekipa stoji iza ubistva "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara prošle godine. Prema nezvaničnim navodima, Belivuk je u to vreme boravio u Solunu. U Atini su u pripadnike suparničkog klana ispaljena 24 hica i to u grudi i glave, a samo tri nisu pogodila žrtve. Dedović i Stamatović su ubijeni u restoranu naočigled gostiju i porodice - devetogodišnjeg dečaka i šestogodišnje devojčice. Jedan metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu.

Belivuk i Elez imaju i istog šefa, "kavčanina" Radoja Zvicera. On je prošle godine, krajem maja, preživeo pucnjavu u Kijevu, u Ukrajini. Prema navodima, likvidaciju je naručio Hadžić, a ubistvo Zvicera trebalo je da bude osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stamatovića u Atini. I Belivuk je lično bio zainteresovan za ubistvo u Atini. Prema neproverenim informacijama, Stamatović je učestvovao u ubistvu Aleksandra Stankovića, zvanog Sale mutavi, Belivukovog vođe i najboljeg prijatelja.

(Blic) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MENAGER

02.03.2021 00:36

Da nisu imali plan da se udruze mogli su i dalje jos dugo vremena da se bave svojim zanatom Ja sam to tako razumio To su jedni obicni mulci koji su iskoristeni da ociste teren Mozda toga jos nisu ni svjesni pa jos kontaju gdje su napravili gresku A mozda su stvarno poceli jacati a ovi sa poukom iz ranijih vremena nisu to dopustili Uglavnom sreca je njihova sto je u ovom momentu dobrom kalkulacijom donesena odluka da bi hapsenje donijelo puno vise u konacnom zbiru

ODGOVORITE
Name

Bob

02.03.2021 04:25

AKO SU SE UBIJALI KRIMINALCI IZMEDJU SEBE NIJE IH TREBALO ZAUSTAVLJATI.

ODGOVORITE
Name

Sile

02.03.2021 09:05

Iz ugla nezainteresovanih građana nije ih trebalo zaustavljati. Jer mislite što ih je manje bolje je. Ali likvidacije su sastavni dio posla mafije. Uvijek je cilj likvidacija bilo pravljenje monopola, neke imperije koja za rezultat ima gomilanje novca i moći kod pojedinaca. Sa tako stečenim novcem kupuju se policija, sudije, tužioci, političari.

Name

seka

02.03.2021 09:46

bas tako, Boki

Name

mislim

02.03.2021 06:40

Da imamo ekonomista kao kriminalaca bili bi naj razvijenija zemlja ali eto kod nas je i vlast kriminalna.

ODGOVORITE
Name

Xyz

02.03.2021 09:19

Jako zanimljiv tekst, naslov evo kako su pravili saradnju a glavna stvar je da je neko jako blizak Elezu snimao festu i to je dokaz pravljenja velikog saveza i saradnje

ODGOVORITE
Name

Jbg

02.03.2021 09:42

Nedeljko Kesic iz Mrkonjic Grada je stvorio Eleza,Kaju I sl.njima....

ODGOVORITE