Након 11 седмица поново раде фризери у Њемачкој

Бербери и фризери у Њемачкој који су затворени од средине децембра због пандемије вируса корона, а у понедјељак ће отворити врата својих радњи клијентима, након 11 седмица.

Свијет 28.02.2021 | 20:58
Након 11 седмица поново раде фризери у Њемачкој

До одлуке о затварању бербера и фризера дошло је, након повећања броја случајева вируса корона, на састанку њемачке канцеларке Ангеле Меркел с државним премијерима 16. децембра 2020. године.

На састанку који је одржан 11. фебруара одлучено је да бербери и фризери могу да наставе да раде од 1. марта у оквиру релаксације мјера до које је дошло због смањења броја случајева вируса корона.

Ову одлуку поздравили су бербери и фризери широм Њемачке.

"Наши термини попуњени су током цијелог марта, а почињемо заказивати нове термине", рекао је Али Коцакаја, фризер у округу Чарлотенбург,

Напомињући да и клијенти једва чекају отварање берберница, Коцакаја је истакао да су завршили припреме за отварање.

"Клијенти који раније дођу раније, морају причекати вани. С обзиром да радимо према заказаним терминима, можемо угостити клијенте само у одређено вријеме”, додао је Коцакаја.

Иса Гозцу, који ради као бербер у округу Моабит у Берлину, изјавио је да је био срећан када је чуо да ће им бити дозвољен рад од марта.

"Предузели смо многе мјере опреза, дезинфикујемо све након бријања, а користимо једнократне ручнике и навлаке. Сваке вечери металну опрему дезинфикујемо у машини за дезинфекцију", рекао је он.

Наводећи мјере које морају поштовати Гозцу је рекао:

"Можемо примити само онолико клијената колико имамо мјеста на којима радимо".

(АА)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фризери и Њемацка

28.02.2021 20:02

Наси кад су исли тамо на посао, 1980-тих, коментар је био, ко ускрсња јаја, има их свакавих, по фризурама гледајуц, касније је и код нас било, но.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ловатори

28.02.2021 20:12

Одем до фризера да се осисам нигдје никога сједе двије дебелгузе фризерке уљудно питам мозе ли сисање пита имас ли термин.Одговорим да немам врацам се са посла успут немозе казе без термина.Реко никад висе не кроцим овдје(10Еура устеда).Лијепо купим себи масину за 20Еура надем на yоутубе муска фризура па на војницку.Од тад сам се сисам долазе од комсије дјеца урадим дзабе како год намазу се са гелом и задовољни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2021 20:58

2022 дођи у БИХ! Избори..

Name

ре ре

28.02.2021 21:06

Могу ја и из Њемацке није проблем само надите једног нормалног одмах дајем глас ја и моја породица.Ал се бојим да ми ни унуцад то неце доцекат.

Name

Јоксим

28.02.2021 20:20

Лако је њима кад им дрзава плаца 80 посто од плате.Њима је мука сто поцињу радити,лаксе је било сједити куци и добијати 80 посто плате,зар не...

ОДГОВОРИТЕ