Nakon 11 sedmica ponovo rade frizeri u Njemačkoj

Berberi i frizeri u Njemačkoj koji su zatvoreni od sredine decembra zbog pandemije virusa korona, a u ponedjeljak će otvoriti vrata svojih radnji klijentima, nakon 11 sedmica.

Svijet 28.02.2021 | 20:58
Nakon 11 sedmica ponovo rade frizeri u Njemačkoj

Do odluke o zatvaranju berbera i frizera došlo je, nakon povećanja broja slučajeva virusa korona, na sastanku njemačke kancelarke Angele Merkel s državnim premijerima 16. decembra 2020. godine.

Na sastanku koji je održan 11. februara odlučeno je da berberi i frizeri mogu da nastave da rade od 1. marta u okviru relaksacije mjera do koje je došlo zbog smanjenja broja slučajeva virusa korona.

Ovu odluku pozdravili su berberi i frizeri širom Njemačke.

"Naši termini popunjeni su tokom cijelog marta, a počinjemo zakazivati nove termine", rekao je Ali Kocakaja, frizer u okrugu Čarlotenburg,

Napominjući da i klijenti jedva čekaju otvaranje berbernica, Kocakaja je istakao da su završili pripreme za otvaranje.

"Klijenti koji ranije dođu ranije, moraju pričekati vani. S obzirom da radimo prema zakazanim terminima, možemo ugostiti klijente samo u određeno vrijeme”, dodao je Kocakaja.

Isa Gozcu, koji radi kao berber u okrugu Moabit u Berlinu, izjavio je da je bio srećan kada je čuo da će im biti dozvoljen rad od marta.

"Preduzeli smo mnoge mjere opreza, dezinfikujemo sve nakon brijanja, a koristimo jednokratne ručnike i navlake. Svake večeri metalnu opremu dezinfikujemo u mašini za dezinfekciju", rekao je on.

Navodeći mjere koje moraju poštovati Gozcu je rekao:

"Možemo primiti samo onoliko klijenata koliko imamo mjesta na kojima radimo".

(AA)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Frizeri i Njemacka

28.02.2021 20:02

Nasi kad su isli tamo na posao, 1980-tih, komentar je bio, ko uskrsnja jaja, ima ih svakavih, po frizurama gledajuc, kasnije je i kod nas bilo, no.

ODGOVORITE
Name

lovatori

28.02.2021 20:12

Odem do frizera da se osisam nigdje nikoga sjede dvije debelguze frizerke uljudno pitam moze li sisanje pita imas li termin.Odgovorim da nemam vracam se sa posla usput nemoze kaze bez termina.Reko nikad vise ne krocim ovdje(10Eura usteda).Lijepo kupim sebi masinu za 20Eura nadem na youtube muska frizura pa na vojnicku.Od tad sam se sisam dolaze od komsije djeca uradim dzabe kako god namazu se sa gelom i zadovoljni.

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2021 20:58

2022 dođi u BIH! Izbori..

Name

re re

28.02.2021 21:06

Mogu ja i iz Njemacke nije problem samo nadite jednog normalnog odmah dajem glas ja i moja porodica.Al se bojim da mi ni unucad to nece docekat.

Name

Joksim

28.02.2021 20:20

Lako je njima kad im drzava placa 80 posto od plate.Njima je muka sto pocinju raditi,lakse je bilo sjediti kuci i dobijati 80 posto plate,zar ne...

ODGOVORITE