Казна због лажног представљања и узимања новца

- Полиција из Гацка пронашла је и казнила четири лица која су се лажно представљала и незаконито прикупљала прилог за удружења која окупљају лица са потешкоћама у развоја, речено је Срни у Полицијскиј управи Требиње.

Република Српска 27.02.2021 | 14:26
Казна због лажног представљања и узимања новца

Портпарол Полицијске управе Јована Цвијетић појаснила је да је ријеч о лицима из Сарајева чији су иницијали А.М.О, С.Џ, А.К. и А.Б, која су изјавила да скупљају прилоге за Удружење "Клуб специјалних спортова Дрина" Горажде и Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Растимо Заједно" Козарска Дубица.

Цвијетићева је истакла да је у сарадњи са Полицијском станицом Горажде утврђено да наведено Удружење није регистровано на подручју Горажда.

"Обавијештено је Окружно јавно Тужилаштво у Требињу које је наложило да се настави са прикупљањем оперативних сазнања, а да се лица санкционишу за прекршај неовлаштено прикупљање добровољних прилога", рекла је Цвијетићева.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани обрате пажњу ко им се представља као волонтер неког Удружења.

Апел на друштвеним мрежама протеклих дана упутило је и гатачко Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Растимо заједно" који су истакли да немају никакве везе са овим људима и замолили све да не купују маркице које им се нуде, те да све то пријаве полицији.

Наведена лица пронађена су и кажњена јуче.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кад?

27.02.2021 14:55

Кад ћете почети кажњавати политичаре који лажу и узимају новац? Кад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионерка

27.02.2021 17:59

Еееееее, то није исто. Политицари не тразе да им се даје добровољно. Они празне народну касу кад хоце, колико хоце и ко хоце, под условом да су у власти. Да закон није на њиховој страни, па и комплетан правосудни систем, били би они дебело казњени. Овако, све је регуларно и по"закону". Цисти као суза ојадјеног народа.

Name

Станисављевиц

27.02.2021 16:32

Милокрад Додиг се лазно представља ко преседник владе,преседник ентитета ко Србин само не смије да се представља као министар милиције јер се боји

ОДГОВОРИТЕ