Kazna zbog lažnog predstavljanja i uzimanja novca

- Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri lica koja su se lažno predstavljala i nezakonito prikupljala prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je Srni u Policijskij upravi Trebinje.

Republika Srpska 27.02.2021 | 14:26
Kazna zbog lažnog predstavljanja i uzimanja novca

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o licima iz Sarajeva čiji su inicijali A.M.O, S.DŽ, A.К. i A.B, koja su izjavila da skupljaju priloge za Udruženje "Кlub specijalnih sportova Drina" Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo Zajedno" Кozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

"Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga", rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno" koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena juče.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kad?

27.02.2021 14:55

Kad ćete početi kažnjavati političare koji lažu i uzimaju novac? Kad?

ODGOVORITE
Name

Penzionerka

27.02.2021 17:59

Eeeeeee, to nije isto. Politicari ne traze da im se daje dobrovoljno. Oni prazne narodnu kasu kad hoce, koliko hoce i ko hoce, pod uslovom da su u vlasti. Da zakon nije na njihovoj strani, pa i kompletan pravosudni sistem, bili bi oni debelo kaznjeni. Ovako, sve je regularno i po"zakonu". Cisti kao suza ojadjenog naroda.

Name

Stanisavljevic

27.02.2021 16:32

Milokrad Dodig se lazno predstavlja ko presednik vlade,presednik entiteta ko Srbin samo ne smije da se predstavlja kao ministar milicije jer se boji

ODGOVORITE