Компанија Пфизер одгађа састанак са властима у БиХ

Отказан је састанак представника бх. власти, глобалне иницијативе за набавку вакцина против корона вируса ЦОВАX и компаније Пфизер, а који је требао бити одржан сутра, сазнаје Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 26.02.2021 | 00:22
Компанија Пфизер одгађа састанак са властима у БиХ

Пролонгирање састанка за сљедећу седмицу тражио је Пфизер чија је анализа показала да Босна и Херцеговина није задовољила све обавезе које се односе на споразум о накнади штете и одговорности.

У овој компанији сматрају да постоје правни или финансијски ризици у вези с могућим обештећењима.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија је јуче оптужио Пфизер да купује вријеме и да вакцине намијењене Босни и Херцеговини жели препродати неком по другачијој цијени од оне коју је платила Босна и Херцеговина.

Након данашњег састанка ентитетских премијера, Тегелтије и чланова Предсједништва Босне и Херцеговине, предсједавајући Предсједништва Милорад Додик је поручио да ће држава тужити ЦОВАX ако пробије рок за испоруку.

Тврди да је преко ЦОВАX-а наручено и плаћено више од 1,2 милиона доза вакцина.

(Клиx)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ипе

25.02.2021 23:54

Треба сад узети банкрску гарнцију сто нису испоштовали уговор,и купити Кубанску вакцину Кубанци су доказани хуманисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

26.02.2021 04:43

Какве будале од политицара нас воде, добро је да уопсте јос постојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко:

26.02.2021 10:34

Нису будале они који нас воде, него ми, који све трпимо. Они за свој нерад и за своје пропусте ником не одговарају, цак су плацени за наведено. Логика показује да смо ипак ми као народ БУДАЛЕ...

Name

Баба рајка

26.02.2021 05:54

Е мога ти Милораде боље сути исто тако гањас Инцка па послије људина нам завлаци дјогана због твоји глупости .исто тако тицес неког да тузис а на крајуцес да извуцес дебљи крај ..сулави се са рогатим немозе бости.покри се поњавом и сути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајццо

26.02.2021 05:55

Баја много ровис пази да ти сурла не оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

26.02.2021 06:11

Па тко би јос примио њихову вакцину? Са њима не треба ни преговарати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пешо

26.02.2021 06:16

Фајзер нам вакцине, неће послати у догледно вријеме. Зато се морамо окренути Руској вакцини. А кад и добијемо од Фајзера те плаћене вакцине, треба их употријебити и више од њих не куповати. Имамо Руску и Кинеску које долазе у најкраћем року.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тар

26.02.2021 06:25

Мислим да би у оваквој ситуацији требало подржати власт, небитно ко је на власти. Ја сам иначе дежурни критичар и противник тренутне власти, али ово је ипак питање здравља, што би рекао Додик, национални интерес. :Д Власт кад се повлачи, ћути, онда сви медији убише с тим каква нам је власт, ништа не ради, а када се побуни, онда медији убише с тим како су то скандалозне изјаве, неукусне итд. Људи, ја вјерујем да је Тегелтија у праву и да је проблем на страни Фајзера. Па ево претпоставимо да је само проблем у БиХ и да нама не могу да испоруче због тога, нека објасне зашто не испоруче Њемачкој, Француској итд. Па немају. Кад је фрка, кад се не може направити сигурно да Босна и слични нису приоритет. Најбоље да ће према Босни испуњавати обавезе, а закидати веће силе. Јасно је да немају довољно, само могу да се истресају на Босни. Паре сви знају узети унапријед, што су узели паре од државе која не испуњава никакве услове? Дајте паре, опростите се од њих, испуните хиљаду услова, потпишите да ми нисмо ни ша шта на свијету одговорни и чекајте. И Још ћутите. Сад ће неко рећи па што су потписали. Па шта би да нису, оставити народ без икакве прилике за вакцину. И треба сви да станемо на исту страну по овом питању, па када продје све, опет пљувати по власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трзисна утакмица

26.02.2021 08:31

Зато се извуце листа њихових производа на трзисту и за оне производе који имају замјенски да неко други производи повуце се цертификат. Избацис их гдје год мозес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

26.02.2021 10:40

Не хебе нас нико ни два посто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

26.02.2021 13:13

Имају ли савјести ови политичари из РС који су затровани мржњом свог ретарда да се на овакав начин свете другим народима у бих и свом народу који не подрзавсју њихову злочиначку политику. И у ратовима се пружи помоц непријатељском рањеном војнику па видите које су то животиње.

ОДГОВОРИТЕ