Kompanija Pfizer odgađa sastanak sa vlastima u BiH

Otkazan je sastanak predstavnika bh. vlasti, globalne inicijative za nabavku vakcina protiv korona virusa COVAX i kompanije Pfizer, a koji je trebao biti održan sutra, saznaje Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 26.02.2021 | 00:22
Kompanija Pfizer odgađa sastanak sa vlastima u BiH

Prolongiranje sastanka za sljedeću sedmicu tražio je Pfizer čija je analiza pokazala da Bosna i Hercegovina nije zadovoljila sve obaveze koje se odnose na sporazum o naknadi štete i odgovornosti.

U ovoj kompaniji smatraju da postoje pravni ili finansijski rizici u vezi s mogućim obeštećenjima.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je juče optužio Pfizer da kupuje vrijeme i da vakcine namijenjene Bosni i Hercegovini želi preprodati nekom po drugačijoj cijeni od one koju je platila Bosna i Hercegovina.

Nakon današnjeg sastanka entitetskih premijera, Tegeltije i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik je poručio da će država tužiti COVAX ako probije rok za isporuku.

Tvrdi da je preko COVAX-a naručeno i plaćeno više od 1,2 miliona doza vakcina.

(Klix)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Ipe

25.02.2021 23:54

Treba sad uzeti bankrsku garnciju sto nisu ispoštovali ugovor,i kupiti Kubansku vakcinu Kubanci su dokazani humanisti

ODGOVORITE
Name

Milko

26.02.2021 04:43

Kakve budale od politicara nas vode, dobro je da uopste jos postojimo.

ODGOVORITE
Name

Milko:

26.02.2021 10:34

Nisu budale oni koji nas vode, nego mi, koji sve trpimo. Oni za svoj nerad i za svoje propuste nikom ne odgovaraju, cak su placeni za navedeno. Logika pokazuje da smo ipak mi kao narod BUDALE...

Name

Baba rajka

26.02.2021 05:54

E moga ti Milorade bolje suti isto tako ganjas Incka pa poslije ljudina nam zavlaci djogana zbog tvoji gluposti .isto tako tices nekog da tuzis a na krajuces da izvuces deblji kraj ..sulavi se sa rogatim nemoze bosti.pokri se ponjavom i suti.

ODGOVORITE
Name

Bajcco

26.02.2021 05:55

Baja mnogo rovis pazi da ti surla ne ode.

ODGOVORITE
Name

Boba

26.02.2021 06:11

Pa tko bi jos primio njihovu vakcinu? Sa njima ne treba ni pregovarati!

ODGOVORITE
Name

Pešo

26.02.2021 06:16

Fajzer nam vakcine, neće poslati u dogledno vrijeme. Zato se moramo okrenuti Ruskoj vakcini. A kad i dobijemo od Fajzera te plaćene vakcine, treba ih upotrijebiti i više od njih ne kupovati. Imamo Rusku i Kinesku koje dolaze u najkraćem roku.

ODGOVORITE
Name

tar

26.02.2021 06:25

Mislim da bi u ovakvoj situaciji trebalo podržati vlast, nebitno ko je na vlasti. Ja sam inače dežurni kritičar i protivnik trenutne vlasti, ali ovo je ipak pitanje zdravlja, što bi rekao Dodik, nacionalni interes. :D Vlast kad se povlači, ćuti, onda svi mediji ubiše s tim kakva nam je vlast, ništa ne radi, a kada se pobuni, onda mediji ubiše s tim kako su to skandalozne izjave, neukusne itd. Ljudi, ja vjerujem da je Tegeltija u pravu i da je problem na strani Fajzera. Pa evo pretpostavimo da je samo problem u BiH i da nama ne mogu da isporuče zbog toga, neka objasne zašto ne isporuče Njemačkoj, Francuskoj itd. Pa nemaju. Kad je frka, kad se ne može napraviti sigurno da Bosna i slični nisu prioritet. Najbolje da će prema Bosni ispunjavati obaveze, a zakidati veće sile. Jasno je da nemaju dovoljno, samo mogu da se istresaju na Bosni. Pare svi znaju uzeti unaprijed, što su uzeli pare od države koja ne ispunjava nikakve uslove? Dajte pare, oprostite se od njih, ispunite hiljadu uslova, potpišite da mi nismo ni ša šta na svijetu odgovorni i čekajte. I Još ćutite. Sad će neko reći pa što su potpisali. Pa šta bi da nisu, ostaviti narod bez ikakve prilike za vakcinu. I treba svi da stanemo na istu stranu po ovom pitanju, pa kada prodje sve, opet pljuvati po vlasti.

ODGOVORITE
Name

Trzisna utakmica

26.02.2021 08:31

Zato se izvuce lista njihovih proizvoda na trzistu i za one proizvode koji imaju zamjenski da neko drugi proizvodi povuce se certifikat. Izbacis ih gdje god mozes.

ODGOVORITE
Name

neko

26.02.2021 10:40

Ne hebe nas niko ni dva posto

ODGOVORITE
Name

Kris

26.02.2021 13:13

Imaju li savjesti ovi političari iz RS koji su zatrovani mržnjom svog retarda da se na ovakav način svete drugim narodima u bih i svom narodu koji ne podrzavsju njihovu zločinačku politiku. I u ratovima se pruži pomoc neprijateljskom ranjenom vojniku pa vidite koje su to životinje.

ODGOVORITE