Два милиона разлога за помирење Јарића и „Проинтера“

Бањалучке компаније „Планет Софт“ и „Проинтер“ су показале како се сви отворени проблеми могу ријешити, а „ратне сјекире“ закопати када се пронађе заједнички интерес. 

Република Српска 25.02.2021 | 15:52
Два милиона разлога за помирење Јарића и „Проинтера“

Фирме које су се до јуче повлачиле по судовима и једна другу оптуживале за бројне незаконитости здруженим снагама ће Агенцији за осигурање Републике Српске израдити информациони систем и за то добити 2,1 милиона марака, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Како се види из Рјешења Агенције, овај конзорциј био је једини понуђач, иако је чак 21 потенцијални понуђач преузео тендерску документацију, али су одустали кад су видјели постављене услове.

Занимљиво, тендер је био расписан још у августу прошле године, али је процедуру обуставила жалба компаније „Ланацо“,  која се касније напрасно повукла и одустала од жалбе што није први случај да се тако понашају.

Подсјећамо, „Планет Софт“ је у власништву Ведрана Јарића, којем је отац власник грађевинског предузећа „Арагоста инвест“ Вељко Јарић. Са друге стране,  „Проинтер“  је већ дуже вријеме у пословним односима са породицом Додик, односно са сином члана Предсједништва БиХ, Игором, а што је његов отац Милорад и сам потврдио.

Јарић је током 2019. године водио отворени сукоб са „Проинтером“ јер је сматрао како се посао за интегрални информациони систем вриједан 17 милиона марака „Шума Српске“ штима „Проинтеру“ те да је цијена пренадувана.

Тендер је касније пропао, а „Проинтер“ је тужио Јарића, РТВБН као и портал ЦАПИТАЛ те главног и одговорног уредника портала Синишу Вукелића за повреду угледа.

“Проинтер” је у тужби навео да је Јарић тврдњом да се услови у тендеру штимају “Проинтеру” имао за циљ директно дискредитовање “Проинтера” и да изврши притисак на институције и “Шуме РС”.

За ЦАПИТАЛ и РТВ БН су навели да су преношењем Јарићевих тврдњи имали за циљ дискредитацију “Проинтера” и стварање атмосфере да је пословање “Проинтера” незаконито и сумњиво чиме се нарушава његов пословни углед. Након неколико мјесеци, без образложења су одустали од тужбе.

(Цапитал)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Неђо

25.02.2021 15:18

Врана врани очи не вади а у овом случају хијена хијени... Мали рат мафијашких породица око плијена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.02.2021 16:18

Која је ово мафија .Ово нигде нема само код нас карду јавно транспарентно и по закону. Ову пљацку народа и његових ресура је до сада невидјена у историји ,ово нису радили ни најгори окупатори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

25.02.2021 16:20

Јариц, био и остао Додиков.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поставити услове наравно

25.02.2021 16:39

А сто је највазнује цијену у нормалним оквирима а не колико незаситим треба по нереално пренадуваним цијенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

25.02.2021 16:40

А јели пословање Принтера законито. Шта НАТО каже татина кћерка.Да се забију сви у п.... материну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

25.02.2021 16:42

И тако ми овце од народа само читамо како се тајкуни богате и отимају новац из буџета, а Влада диже кредите .... Па докле више информационих система ... Коме то треба ... Кад би се само тај Закон о јавним набавкама укинуо... И овако се види да је све намјештено....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала кала

25.02.2021 17:07

Бацају се милиони као папирици, играју се кумови, тајкуни, мајке, кћери дебили и лоповцине у овој прцији од државе БиХ. Добро ми и хљеба имамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анегдота

25.02.2021 21:09

Једном ми је неко причао анегдоту, каже, кад баја сједи за столом, не прича се о цифри испод 300 000 км.

Name

мрга

26.02.2021 07:39

Јарић, као и сви мркењ'ћки сиђоши су претјерали. Превише их је, а живи су и пребогати

ОДГОВОРИТЕ