Dva miliona razloga za pomirenje Jarića i „Prointera“

Banjalučke kompanije „Planet Soft“ i „Prointer“ su pokazale kako se svi otvoreni problemi mogu riješiti, a „ratne sjekire“ zakopati kada se pronađe zajednički interes. 

Republika Srpska 25.02.2021 | 15:52
Dva miliona razloga za pomirenje Jarića i „Prointera“

Firme koje su se do juče povlačile po sudovima i jedna drugu optuživale za brojne nezakonitosti združenim snagama će Agenciji za osiguranje Republike Srpske izraditi informacioni sistem i za to dobiti 2,1 miliona maraka, saznaje portal CAPITAL.

Kako se vidi iz Rješenja Agencije, ovaj konzorcij bio je jedini ponuđač, iako je čak 21 potencijalni ponuđač preuzeo tendersku dokumentaciju, ali su odustali kad su vidjeli postavljene uslove.

Zanimljivo, tender je bio raspisan još u avgustu prošle godine, ali je proceduru obustavila žalba kompanije „Lanaco“,  koja se kasnije naprasno povukla i odustala od žalbe što nije prvi slučaj da se tako ponašaju.

Podsjećamo, „Planet Soft“ je u vlasništvu Vedrana Jarića, kojem je otac vlasnik građevinskog preduzeća „Aragosta invest“ Veljko Jarić. Sa druge strane,  „Prointer“  je već duže vrijeme u poslovnim odnosima sa porodicom Dodik, odnosno sa sinom člana Predsjedništva BiH, Igorom, a što je njegov otac Milorad i sam potvrdio.

Jarić je tokom 2019. godine vodio otvoreni sukob sa „Prointerom“ jer je smatrao kako se posao za integralni informacioni sistem vrijedan 17 miliona maraka „Šuma Srpske“ štima „Prointeru“ te da je cijena prenaduvana.

Tender je kasnije propao, a „Prointer“ je tužio Jarića, RTVBN kao i portal CAPITAL te glavnog i odgovornog urednika portala Sinišu Vukelića za povredu ugleda.

“Prointer” je u tužbi naveo da je Jarić tvrdnjom da se uslovi u tenderu štimaju “Prointeru” imao za cilj direktno diskreditovanje “Prointera” i da izvrši pritisak na institucije i “Šume RS”.

Za CAPITAL i RTV BN su naveli da su prenošenjem Jarićevih tvrdnji imali za cilj diskreditaciju “Prointera” i stvaranje atmosfere da je poslovanje “Prointera” nezakonito i sumnjivo čime se narušava njegov poslovni ugled. Nakon nekoliko mjeseci, bez obrazloženja su odustali od tužbe.

(Capital)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Neđo

25.02.2021 15:18

Vrana vrani oči ne vadi a u ovom slučaju hijena hijeni... Mali rat mafijaških porodica oko plijena...

ODGOVORITE
Name

re

25.02.2021 16:18

Koja je ovo mafija .Ovo nigde nema samo kod nas kardu javno transparentno i po zakonu. Ovu pljacku naroda i njegovih resura je do sada nevidjena u istoriji ,ovo nisu radili ni najgori okupatori

ODGOVORITE
Name

Ranko

25.02.2021 16:20

Jaric, bio i ostao Dodikov.

ODGOVORITE
Name

Postaviti uslove naravno

25.02.2021 16:39

A sto je najvaznuje cijenu u normalnim okvirima a ne koliko nezasitim treba po nerealno prenaduvanim cijenama.

ODGOVORITE
Name

GRUJO

25.02.2021 16:40

A jeli poslovanje Printera zakonito. Šta NATO kaže tatina kćerka.Da se zabiju svi u p.... materinu...

ODGOVORITE
Name

Sasa

25.02.2021 16:42

I tako mi ovce od naroda samo čitamo kako se tajkuni bogate i otimaju novac iz budžeta, a Vlada diže kredite .... Pa dokle više informacionih sistema ... Kome to treba ... Kad bi se samo taj Zakon o javnim nabavkama ukinuo... I ovako se vidi da je sve namješteno....

ODGOVORITE
Name

Ala kala

25.02.2021 17:07

Bacaju se milioni kao papirici, igraju se kumovi, tajkuni, majke, kćeri debili i lopovcine u ovoj prciji od države BiH. Dobro mi i hljeba imamo.

ODGOVORITE
Name

Anegdota

25.02.2021 21:09

Jednom mi je neko pričao anegdotu, kaže, kad baja sjedi za stolom, ne priča se o cifri ispod 300 000 km.

Name

mrga

26.02.2021 07:39

Jarić, kao i svi mrkenj'ćki siđoši su pretjerali. Previše ih je, a živi su i prebogati

ODGOVORITE