Умјесто Јахорине бесплатно за ђаке на Равној планини

- За основце и средњошколце са подручја општина Источно Ново Сарајево и Пале данас је потписан уговор са Ски-центром "Равна планина" о бесплатном скијању.

Република Српска 25.02.2021 | 14:34
Умјесто Јахорине бесплатно за ђаке на Равној планини

Уговор су потписали начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина и власник Ски-центра "Равна планина" Вељко Голијанин.

Катић је захвалио Голијанину на могућности да основци и средњошколци из ове општине бесплатно скијају.

"Ово је добра иницијатива и мислим да свој дјеци морамо омогућити приступ нашим планинама, да скијају, да их вежемо за планину, а да немају велике финансијске издатке", рекао је Катић новинарима.

Он је данас званично упутио своју ранију иницијативу Олимпијском центру "Јахорина", граду Источно Сарајево и Влади Републике Српске, којом тражи да се грађанима Источног Сарајева омогуће одређене погодности при кориштењу услуга Олимпијског центра.

"Погодности морају важити за све грађане Источног Сарајева, посебно за одређене категорије као што су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и демобилисани борци. Надам се да ће се иницијатива уважити и да ће већ од наредне сезоне Јахорина бити приступачнија локалном становништву", навео је Катић.

Шкипина је рекао да, иако се у медијима појавила информација да је Олимпијски центар поново дозволио бесплатно скијање, у општину Пале није стигло званично обавјештење.

"Очекујемо да ће дјеца већ од викенда моћи да бирају да ли ће скијати на Равној планини или на Јахорини", истакао је Шкипина и изразио наду да је ово само почетак и да ће од наредне сезоне имати сличне уговоре како би малишанима омогућили да науче скијати.

Он сматра да сви грађани требају имати одређене привилегије на скијалиштима у Источном Сарајеву.

Вељко Голијанин, власник Ски-центра "Равна планина", позвао је и начелнике других градских општина да се придруже овом пројекту, како би и остала дјеца могла бесплатно скијати.

"Позивам дјецу да дођу и викендом, како би искористила што више времена за скијање до краја сезоне", рекао је Голијанин.

(Срна) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Свјетлана

25.02.2021 14:06

Браво за Равну планину. Мени је пријатније са децом на Равној планини него на Јахорини. Цене пренадуване,као да сам на Алпама.Одрасла сам на Јахорини ал то висе није то.Нема дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Груцо

25.02.2021 14:24

Ста је са дјецом погинулих бораца из других мјеста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК ЦИРКУС 234X

25.02.2021 14:30

А ДРОГА ОД ДОДИКОВИХ ПАЈТАСА ЗА ДЈЕЦУ. ЈЕЛ БЕСПЛАТНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрињак

25.02.2021 14:49

Голијанин у животу није сок некоме у кафани платио што није имао користи. Боље да плати поштено раднике и порез који се мјери милионима. Скијалиште је почело да ради да није имало ни урбанистичку сагласност, не вјерујем да и данас има чисте папире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

25.02.2021 15:04

На улазу у ски центар контролу уласка це врсити активисти странке на власти тако да це дјеца из Истоцне Илидзе и Истоцног Старог Града бити врацена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свашта

25.02.2021 15:36

Ја сам мислио да је раскидом са Јахорином корона заустављена, а она добија вјетар у леђа. Весело, нема шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.02.2021 15:49

А Хрватско и ЦГ љето вам је ваљало!!

Name

све скијаши

25.02.2021 15:37

А школа тривијална ствар постала, нико не учи, сви скијају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

25.02.2021 15:44

Сви знамо да дјечија граја би сметала Бурлингтон и владајућој гамади. Несмије се знати који је лоповлука украден на Јакорини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исплати се

25.02.2021 16:46

И Голианину а и дјеци,него да зјапе празне стазе на измаку сезоне.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

25.02.2021 17:15

Од овога ће и Равна планина имати користи,дјеца опет неста потроше, родитељи плате паркинг,неко изнајми опрему,ту је и реклама,све у свему свака част Мајнексу.

ОДГОВОРИТЕ