Umjesto Jahorine besplatno za đake na Ravnoj planini

- Za osnovce i srednjoškolce sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Pale danas je potpisan ugovor sa Ski-centrom "Ravna planina" o besplatnom skijanju.

Republika Srpska 25.02.2021 | 14:34
Umjesto Jahorine besplatno za đake na Ravnoj planini

Ugovor su potpisali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Кatić, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina i vlasnik Ski-centra "Ravna planina" Veljko Golijanin.

Кatić je zahvalio Golijaninu na mogućnosti da osnovci i srednjoškolci iz ove opštine besplatno skijaju.

"Ovo je dobra inicijativa i mislim da svoj djeci moramo omogućiti pristup našim planinama, da skijaju, da ih vežemo za planinu, a da nemaju velike finansijske izdatke", rekao je Кatić novinarima.

On je danas zvanično uputio svoju raniju inicijativu Olimpijskom centru "Jahorina", gradu Istočno Sarajevo i Vladi Republike Srpske, kojom traži da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće određene pogodnosti pri korištenju usluga Olimpijskog centra.

"Pogodnosti moraju važiti za sve građane Istočnog Sarajeva, posebno za određene kategorije kao što su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisani borci. Nadam se da će se inicijativa uvažiti i da će već od naredne sezone Jahorina biti pristupačnija lokalnom stanovništvu", naveo je Кatić.

Škipina je rekao da, iako se u medijima pojavila informacija da je Olimpijski centar ponovo dozvolio besplatno skijanje, u opštinu Pale nije stiglo zvanično obavještenje.

"Očekujemo da će djeca već od vikenda moći da biraju da li će skijati na Ravnoj planini ili na Jahorini", istakao je Škipina i izrazio nadu da je ovo samo početak i da će od naredne sezone imati slične ugovore kako bi mališanima omogućili da nauče skijati.

On smatra da svi građani trebaju imati određene privilegije na skijalištima u Istočnom Sarajevu.

Veljko Golijanin, vlasnik Ski-centra "Ravna planina", pozvao je i načelnike drugih gradskih opština da se pridruže ovom projektu, kako bi i ostala djeca mogla besplatno skijati.

"Pozivam djecu da dođu i vikendom, kako bi iskoristila što više vremena za skijanje do kraja sezone", rekao je Golijanin.

(Srna) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Svjetlana

25.02.2021 15:06

Bravo za Ravnu planinu. Meni je prijatnije sa decom na Ravnoj planini nego na Jahorini. Cene prenaduvane,kao da sam na Alpama.Odrasla sam na Jahorini al to vise nije to.Nema dusu.

ODGOVORITE
Name

Gruco

25.02.2021 15:24

Sta je sa djecom poginulih boraca iz drugih mjesta?

ODGOVORITE
Name

DODIK CIRKUS 234X

25.02.2021 15:30

A DROGA OD DODIKOVIH PAJTASA ZA DJECU. JEL BESPLATNA.

ODGOVORITE
Name

Дрињак

25.02.2021 15:49

Голијанин у животу није сок некоме у кафани платио што није имао користи. Боље да плати поштено раднике и порез који се мјери милионима. Скијалиште је почело да ради да није имало ни урбанистичку сагласност, не вјерујем да и данас има чисте папире.

ODGOVORITE
Name

Mungos

25.02.2021 16:04

Na ulazu u ski centar kontrolu ulaska ce vrsiti aktivisti stranke na vlasti tako da ce djeca iz Istocne Ilidze i Istocnog Starog Grada biti vracena.

ODGOVORITE
Name

svašta

25.02.2021 16:36

Ja sam mislio da je raskidom sa Jahorinom korona zaustavljena, a ona dobija vjetar u leđa. Veselo, nema šta!

ODGOVORITE
Name

Da

25.02.2021 16:49

A Hrvatsko i CG ljeto vam je valjalo!!

Name

sve skijaši

25.02.2021 16:37

A škola trivijalna stvar postala, niko ne uči, svi skijaju.

ODGOVORITE
Name

GRUJO

25.02.2021 16:44

Svi znamo da dječija graja bi smetala Burlington i vladajućoj gamadi. Nesmije se znati koji je lopovluka ukraden na Jakorini

ODGOVORITE
Name

Isplati se

25.02.2021 17:46

I Golianinu a i djeci,nego da zjape prazne staze na izmaku sezone.....

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

25.02.2021 18:15

Od ovoga će i Ravna planina imati koristi,djeca opet nesta potroše, roditelji plate parking,neko iznajmi opremu,tu je i reklama,sve u svemu svaka čast Majneksu.

ODGOVORITE