Суд БиХ: Шест година због ратовања у Сирији

- Суд БиХ је првостепеном пресудом осудио данас Јасмина Кесеровића на јединствену казну затвора од шест година због ратовања у Сирији и подстицања на тероризам.

Босна и Херцеговина 25.02.2021 | 14:18
Суд БиХ: Шест година због ратовања у Сирији

Суд је је најпре изрекао казне од три и пет година затвора за два кривична дела, придруживања милитантним нагама ИД, односно подстицања на тероризмом објављеним видео снимком "Понос је у џихаду", пропагандног видеа тзв. Исламске државе, намијењеног становништву Балкана.

У том снимку Кесеровић јавно подстиче и позива на терористичке активности и убијање.

Одбрана је предложила да Кесеровић буде осуђен на казну између двије и по и три године затвора за прву тачку оцијенивши да наводи о јавном позивању на убијања нису доказани.

У завршној пресуди Суд је након тога Кесеровићу изрекако јединствену казну затвора у трајању од шест година, пренијели су сарајевски медији.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Катастрофа

25.02.2021 15:23

Нас правни систем је заиста катастрофалан! Само сест година за овакав злоцин је награда а не казна. За тероризам је дозивотна казна мала, треба му и дрзављанство узети. Срамота, за све људе који зиве у БиХ! Боље да су га пустили на слободу, него да нас све овако брукају.

ОДГОВОРИТЕ