Sud BiH: Šest godina zbog ratovanja u Siriji

- Sud BiH je prvostepenom presudom osudio danas Jasmina Keserovića na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina zbog ratovanja u Siriji i podsticanja na terorizam.

Bosna i Hercegovina 25.02.2021 | 14:18
Sud BiH: Šest godina zbog ratovanja u Siriji

Sud je je najpre izrekao kazne od tri i pet godina zatvora za dva krivična dela, pridruživanja militantnim nagama ID, odnosno podsticanja na terorizmom objavljenim video snimkom "Ponos je u džihadu", propagandnog videa tzv. Islamske države, namijenjenog stanovništvu Balkana.

U tom snimku Keserović javno podstiče i poziva na terorističke aktivnosti i ubijanje.

Odbrana je predložila da Keserović bude osuđen na kaznu između dvije i po i tri godine zatvora za prvu tačku ocijenivši da navodi o javnom pozivanju na ubijanja nisu dokazani.

U završnoj presudi Sud je nakon toga Keseroviću izrekako jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina, prenijeli su sarajevski mediji.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Katastrofa

25.02.2021 16:23

Nas pravni sistem je zaista katastrofalan! Samo sest godina za ovakav zlocin je nagrada a ne kazna. Za terorizam je dozivotna kazna mala, treba mu i drzavljanstvo uzeti. Sramota, za sve ljude koji zive u BiH! Bolje da su ga pustili na slobodu, nego da nas sve ovako brukaju.

ODGOVORITE