Власти БиХ ће сигурно добити реакцију Пфизера

Према незваничним информацијама, БиХ ће добити реакцију Пфизера и сигурно је да неће бити блага с обзиром на тон предсједавајућег Савјета министара БиХ, наводи Клиx.

Босна и Херцеговина 25.02.2021 | 08:08
Власти БиХ ће сигурно добити реакцију Пфизера

Представници институција БиХ, ЦОВАX-а и Пфизера у петак ће одржати састанак на којем ће домаћим властима бити презентовани недостаци у траженим условима који су разлог због којег у нашу државу до даљњег неће стићи прва пошиљка од 23.400 доза вакцине Пфизер/БиоНТецх, сазнаје Клиx.ба.

Портал подсјећа да је ЦОВАX обавијестио БиХ да нису испуњени сви услови јер по Пфизеровом дубинској анализи БиХ није извршила све обавезе које се тичу споразума о накнади штете и одговорности јер се сматра да постоје правни или финансијски ризици у вези с могућим обештећењима који могу настати.

Ово је наишло на оштру и помало забрињавајућу реакцију првог човјека Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије који је фармацеутском гиганту који предводи производњу вакцина против корона вируса упутио упитну, да не кажемо нимало мудру изјаву казавши како сматра да Пфизер "купује вријеме" и да вакцине намијењене Босни и Херцеговини желе продати другима.

"Крајње је вријеме да престанемо бити фини према њима и њихова је обавеза да нам испоруче оно што смо им давно платили и створили све предуслове да прихватимо те вакцине", изјавио је Тегелтија.

Према незваничним информацијама портала, БиХ ће добити реакцију Пфизера и засигурно је да неће бити блага с обзиром на тон предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Такође, наводе да су према њиховим сазнањима, представници Пфизера у контакту с бх. властима још од јесени прошле године с циљем проналаска рјешења како би БиХ набавила пријеко потребне вакцине.

Да су тада распетљани чворови, држављани БиХ би се већ увелико вакцинисали. Међутим, ни након скоро пола године домаће власти нису успјеле урадити нешто конкретно.

И док се закухава ситуација с Пфизером, чије вакцине очито неће доћи ни до краја наредног мјесеца, нико из бх. институција не спомиње од 153.600 до 259.200 доза вакцина компаније АстраЗенеца које су требале стићи путем ЦОВАX-а крајем јануара или почетком фебруара, како је првобитно саопштено.

Тај термин је затим пребачен на средину фебруара, а погледом на календар јасно је да се налазимо на измаку овог мјесеца.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Боц, боцка либи

25.02.2021 07:31

Зашто земљанима научници не понуде студију о постојању овог што га зову како га зову? Боље речено, зашто медији не пропрате научнике са потпуно супротним ставовима од наметаних? Како имају фотографију вируса, који нису изоловали? Зашто о томе не пишете? Треба прво да знамо све о појави, а онда о овој силованој еуфорији с намјером економског и биолошког уништења. Како имамо тестове за неизолован вирус и то одмах у марту прошле године? Многа питања нису одговорена, а тражи се принуда над становништвом или уцјена, не можете путовати (за почетак) у виду вакцине. Да ли смо заморчићи? На коме је тестирана и којом брзином? Одговарају ли произвођачи за нус појаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.02.2021 10:33

Облик вируса је одавно познат. Онима, који су му облик одредили. Без науке. Довољно је видјети отварање олимпијских игара у Барселони 1992, а скорашњи сценарио је даљи ток одвијања.

Name

нико никановиц

25.02.2021 07:41

За све особе са здравим мозгом је јасно да су вакцине средстви уцјене и контроле. Дрзаве постају послусници фарнацеутских гиганата, а ти гиганти се контролису од неколико дрзава, прије свега Америка, Велика Британија, Њемацка. Па ти сада види, оцес у суру или нецес. Становници неких дрзава су ионако постали покусни куници тако сто дрзаве одобравају вакцину у замјену за прилаз информацијама за потребе даљих истразивања свих оних који се вакзинису, Израел или Велика Британија су зато и добили као први вакцину Астра/Зенеце. Једна овисност је финанцијски капитал, сада долази јос једна, вакцине и лијекови против теских болести, обадвије су под контролом истих. Остали треба да слусају ако хоце да несто добију. Код финација је тако да је вазно да се задузујете па и ако се презадузите, несто цемо вам отписати а и то цете финанцирати насим кредитом на који цемо наравно морати зарацунати вецу камату јер је и ризик тиме постао веци, и тако у круг. Свјетским финанцијским центрима није уопсте одговарало сто неке дрзаве стеде и вец остварују висак у бидзету, то за њих није добро јер не могу пласирати своје кредите добрим платисама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

25.02.2021 09:46

Зато сто се никада не унистава вирус него његова енергија како би се организам борио са ослабљеним вирусом и јацао имунитет. Знаци вирусу се изолује погонско гориво и он нема снагу и тако га нас имуни систем буквално поједе.

Name

Иги

25.02.2021 11:57

заборавио си реци да то исто Руси раде, своје људе као бива вакцинису а овамо свима продају вакцину. Проблем је сто се знало давно да вакцина неце бити довољно, а да се ревакцинисање мора радити сваких 6 мјесеци. Да се производи пуним капацитетом треба 5,5 година да се планета вакцинисе, зато све дрзаве покрецу своје компаније са производњу копије вакцине, исто као сто БиХ која је сувласник Србијанског Торлака, јер су сви издвајали да се направи има право на вакцине из Торлака Ми у Сведској мозда на ред стигнемо у Октобру

Name

то демократија

25.02.2021 07:47

А ста би ви рекли цутали и рекли добро. И великима треба истину у лице реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

25.02.2021 08:09

Баталите фајзер, само СПУТЊИК. Најбоља вакцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

25.02.2021 09:15

ма да, Тегелтији ћемо опростити што нас је преварио па ћемо сад сви заједно на вакцину код Руса, који ни свој народ том вакцином не вакцинишу

Name

Иги

25.02.2021 11:58

зато је руси продају а не дају својим станвницима

Name

Влад Тепеш

25.02.2021 08:22

И боље,шта ће нам експерименталне вакцине

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

25.02.2021 08:32

ОСТАВЉЕНИ НА ПРИРОДНУ СЛЕКЦИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

25.02.2021 08:46

А вакцинисани У БиХ БиХ ће сигурно добити нежељену реакцију ОД Пфизера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пфизер

25.02.2021 09:00

да врати паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.02.2021 10:47

Које паре???Колико је уплаћено???Нек ставе уговор на увид па да се види!!

Name

Ђуро

25.02.2021 09:32

Тражите паре назад и за исте паре купите 3 x више руских и кинеских, које су успут и боље од западних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее

25.02.2021 10:57

идиоте глупи ааа јеси паметан аа ђеси ти оно рођен аааа гукни да сви знамо??? ??????

Name

МЕНАГЕР

25.02.2021 09:44

Е мој Зоране па видис да Додикове форе висе не пролазе Ватање на галаму и слицне ствари Цак ста висе добијају контра ефекат Сада када вам додје комисија из Цоваxа и Фајзера па поцну тразити од вас да виде све то сто сте рекли да имате а ви не знате ни како то изгледа а камо ли ста је то А немате времена а и просло је вријеме када су вам допустали да такве ствари рјесавате подмицивањем Оне људе који несто знају о томе сте отерали или гурнули у цоскове неких магацина Мој Зоране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

25.02.2021 11:22

Ова дрзава је амеце свакако, лијепо се пријавио у Србији, до ио фајзер, хвала богу све ок, и хвала мајци Србији

ОДГОВОРИТЕ