Од 18 тачака дневног реда нема ниједног закона

- За данас је заказана сједница Представничког дома БиХ, а од 18 тачака, колико ће их се наћи на дневном реду, нема ниједног законског приједлога.

Република Српска 25.02.2021 | 07:17
Од 18 тачака дневног реда нема ниједног закона

Углавном су то  посланичке иницијативе, ревизорски извјештаји стари по двије године и ратификације споразума. 

И док опозиција и дио позиције оштро критикују Савјет министара због, како кажу, лошег рада и намјерних блокада, дио позиције сматра да Савјет министара ради онолико колико може, односно колико му дозвољавају политичке  (не)прилике у земљи.

Највише замјерки посланици имају на ситуацију у којој Савјет министара БиХ ништа не ради како би у парламентарну процедуру упутило законски приједлог који би омогућио бржу набавку вакцина против ковида-19.

Драган Мектић (СДС), посланик у Представничком дому БиХ каже да Савјет министара никако не ради и да се сједнице овог дома одржавају само да би се одржале, те да ће он и овај пут демонстративно напустити сједницу.

Адил Османовић, шеф Клуба посланика СДА, рекао је да се потпуно отворено може казати да је на сцени блокада када је у питању Савјет министара БиХ, а самим тим и блокада рада Парламентарне скупштине БиХ.

"Имамо сједницу која је сазвана тек тако да се испуни  онај број одржаних сједница у мјесецу. Мора се озбиљно видјети шта радити да се натјера Савјет министара да ради, прије свега оно што од нас захтијева Европска комисија", казао је Османовић.

Сњежана Новаковић Бурсаћ, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому БиХ истиче да Савјет министара ради оно што може у складу са политичком ситуацијом.

"Предсједавајући је рекао да неће предлагати законске приједлоге уколико  нема подршку", казала је Новаковић Бурсаћева.

Упитана да каже да ли је сједница Представничког дома која је заказана за данас уопште потребна, с обзиром на то да на дневном реду нема ниједног законског приједлога, Новаковић Бурсаћева је рекла да јесте јер парламент одржава динамику рада и рјешава тачке које су у складу са Пословником.

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БиХ-омладинац

25.02.2021 06:28

Овај орган треба да буде укинут. Када нису радили годину дана нико није ни примјетио, напротив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и правда

25.02.2021 06:50

Бурсаћ и Тегелтија раде по налогу Додика не гледајући на потребе народа или интересе народа. Па они су осим што примају плате на државном нивоу добро плаћени од Додика. Комплетни састав министара треба смијенити па немогу они добијати плата ни за шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.02.2021 07:27

У БиХ све је у кредитном расулу посебно у РС нема више као некада пара за пљачкање свега што кужну својим крими оком, јер су све растурили и продали за себе у РС и БиХ.

Name

Правда

25.02.2021 08:03

А кога ставити мјесто њих

Name

Нострадамус

25.02.2021 07:05

Само питам.Дали на свакој сједници треба да се доносе неки закони.Имамо све могуце законе,али користење истих се велика вецина градјана дискриминисе.Сви ти закони не вазе за све исто.Па ме интересује каквих јос закона нам треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РН

25.02.2021 07:40

Гласати само за ове на власти. То народу одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.02.2021 08:05

КАД ЗАКОН ПОСТАНЕ ПРО ФОРМА ОДНОСНО КАД СЕ ДОНЕСЕ А НЕ ЗНАЦИ НИСТА НЕ ТРЕБА ГА НИ ИЗГЛАСАВАТИ.НАЈВАЗНИЈИ ЗАКОН ЈЕ ПРИМАЊА КОЈА ОНИ ИЗГЛАСАЈУ.ОДВОЈЕН ЗИВОТ ДНЕВНИЦЕ РАЗНОРАЗНЕ КОМИСИЈЕ СКРАЦИВАЊЕ СЛОБОДНОГ ВРЕМЕНА.ОГРОМАН ПРОСТОР ГДЈЕ САМО ВИДИТЕ ГЛАВЕ КОЈЕ СУ НЕКОМ НАБУЈАЛЕ А НЕКОМ УВЕНУЛЕ ОД СИЛНОГ ДОБРА И РАДА.СВЕ УСВЕМУ ФАЦЕ ИМ ГОВОРЕ ДА СУ СВИ БОЛЕСНИ.АЛИ ОВИСНОСТ У КОЈОЈ СУ ОНИ ЈЕ НАЈТЕЗА БОЛЕСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

25.02.2021 08:33

Кориговати плате и једним и другим. Исплатири им по учинку, и то ретроактивно од избора. Ако не испоштују бародне захтјеве, наћи вође из народа и одлучити да се организује народна не послушност и не плаћати обавезе. Следећи потез натодне масе на улице и завршити посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај приједлог

25.02.2021 10:08

За вође.

Name

Зага

25.02.2021 11:10

Цудо бозије, да им разноразне блокаде не онемогуце доносења одлука од"ВИТАЛНОГ НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРЕСА"или приликом набавки луксузних аутомобила насим бајним представницима! ? А, они, тако фини, културни, цовјекољупци, да се сви истопимо од милине...

ОДГОВОРИТЕ