Различити ставови око сертификата за вакцинисане

Европски лидери ће сутра одржати састанак како би се договорили око сертификата за грађане Европске уније који су се вакцинисали против ковида, али се зна да чланице ЕУ нису јединствене по овом питању.

Босна и Херцеговина 24.02.2021 | 22:21
Различити ставови око сертификата за вакцинисане

Сада када се вакцинација повећала широм Европе, поједине владе европских држава, као што су грчка и шпанска, траже брзо усвајање ЕУ сертификата за оне који су се већ вакцинисали, како би могли слободно да путују, пренио је Гардијан писање Ројтерса.

Међутим, како се наводи, неке земље попут Француске и Њемачке нису за ту идеју, јер би одлука о сертификату вакцинацију начинила обавезном и значила би дискриминацију према особама које из одређених разлога не смију или не желе да се вакцинишу.

Француска, у којој је јак анти-вакцинациони покрет, обећала је да неће приморавати своје грађане да се вакцинишу и сматра да је идеја о вакцинационим пашошима прерана.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ла вие

24.02.2021 21:33

Слободарска земља. Зна шта је живот без слободе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аве Цезар

25.02.2021 05:23

Сви путеви воде у МиР/РиМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.02.2021 11:33

Бас ме цуди то неслагање мисљења у ЕУ. Ццццц, толико застрасивања, упозорења, репресија, изнад свега лази и обмане... И поред свега тај глупи народ нема повјерења у власт!!! СКАНДАЛОЗНО...

ОДГОВОРИТЕ