Različiti stavovi oko sertifikata za vakcinisane

Evropski lideri će sutra održati sastanak kako bi se dogovorili oko sertifikata za građane Evropske unije koji su se vakcinisali protiv kovida, ali se zna da članice EU nisu jedinstvene po ovom pitanju.

Bosna i Hercegovina 24.02.2021 | 22:21
Različiti stavovi oko sertifikata za vakcinisane

Sada kada se vakcinacija povećala širom Evrope, pojedine vlade evropskih država, kao što su grčka i španska, traže brzo usvajanje EU sertifikata za one koji su se već vakcinisali, kako bi mogli slobodno da putuju, prenio je Gardijan pisanje Rojtersa.

Međutim, kako se navodi, neke zemlje poput Francuske i Njemačke nisu za tu ideju, jer bi odluka o sertifikatu vakcinaciju načinila obaveznom i značila bi diskriminaciju prema osobama koje iz određenih razloga ne smiju ili ne žele da se vakcinišu.

Francuska, u kojoj je jak anti-vakcinacioni pokret, obećala je da neće primoravati svoje građane da se vakcinišu i smatra da je ideja o vakcinacionim pašošima prerana.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

La vie

24.02.2021 22:33

Slobodarska zemlja. Zna šta je život bez slobode.

ODGOVORITE
Name

Ave Cezar

25.02.2021 06:23

Svi putevi vode u MiR/RiM.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

25.02.2021 12:33

Bas me cudi to neslaganje misljenja u EU. Ccccc, toliko zastrasivanja, upozorenja, represija, iznad svega lazi i obmane... I pored svega taj glupi narod nema povjerenja u vlast!!! SKANDALOZNO...

ODGOVORITE