Ево коме иду титуле одузете Харију и Меган

Краљица Елизабета ИИ наводно је већ одавно одлучила који ће чланови британске краљевске породице преузети покровитељства принца Харија и Меган Маркл - чак и пре него што су супружници званично напустили земљу.

Свијет 23.02.2021 | 20:31
Ево коме иду титуле одузете Харију и Меган

Краљица ће то саопштити остатку породице у наредним недељама, известио је "Дејли мирор". Краљица је наводно донела одлуку пре него што су њен унук Хари и његова трудна супруга Меган неће вратити у краљевску породицу.

- Када је постало јасно је јасно да војвода и војвоткиња од Сасекса немају намеру да се врате у окриље породице и буду део тима, краљица је одлучила ко ће преузети њихове улоге - открио је извор.

Принцези Ана је наводно главни кандидат за преузимање чина генерал-капетана Краљевских маринаца од принца Харија. Краљичина ћерка би тако постала прва жена са чином генерал-капетана. Њен отац принц Филип држао је тај чин више од 60 година пре него што се повукао 2017.

Краљевски извори рекли су да била "провокација“ уколико би тај чин добио Харијев брат Вилијам.

Принц Едвард је искључен из ужег избора јер је напустио елитне снаге након само три недеље обуке за командира 1987. године.

Наводно је Хари "горко разочаран“, међу многим другим позицијама, изгубити и овај чин.

У међувремену, Едвард или његова супруга Софи (56) могли би да замене Меган на месту покровитељке Националног позоришта.

Одбор позоришта био је "дубоко подељен“ око тога да ли ће од војвоткиње тражити да остане у незваничној улози, наводи "Мирор".

Харију је такође одузета улога покровитеља Енглеске рагби уније и Рагби фудбалске лиге. Наводно се шефови лига надају да ће Вилијам преузети улогу заштитног лица Светског купа у рагби лиги 2021. године.

Меган и Хари у уторак су први пут виђени откако су им одузете титуле. Они су се појавили на онлајн Спотифај догађају.

У међувремену је објављено да се Вилијам нада да ће поправити свој нарушен однос са Харијем сада када је "Мегзит" готов. Однос између браће остао је нарушен након што су војвода и војвоткиња од Сасекса званично лишени свог краљевског покровитељства.

За Вилијама је речено да је "заиста тужан и искрено шокиран“ како је његов брат реаговао док су војвода и војвоткиња од Сасекса и даље инсистирали на томе да још увек могу да "живе службеним животом“.

Извори блиски Вилијаму рекли су да верује да су Хари и Меган исказали непоштовање према краљици и да је "био веома узнемирен оним што се догодило". Али он сада жели да се са својим братом фокусира на "чисто породична питања" како би поправио њихов однос, рекли су извори из палате.

Меган и Хари су били разочарани што су изгубили своје титуле јер су мислили да ће моћи да напусте краљевски живот, а да их задрже, сугерисао је краљевски извор.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Марко В.

23.02.2021 19:52

Бозе драги неком памет никад недодје а некога рано напусти ... Па зар је теско зивјети као краљ ... Треба да проуба како је у паклу ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

И златни кавез

23.02.2021 20:13

остаје кавез...

Name

Беатрис

26.02.2021 17:33

Шта је за кога боље,зна само та особа.Не можемо судити,нисмо у руској кожи.

Name

Паметни

24.02.2021 06:48

Сигурно им је овакво далело љепсе,узивају нормално без наметнутих стега.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИИИ

25.02.2021 12:44

Кад га јарани савјетују ,е Хари , Хари....

ОДГОВОРИТЕ