Evo kome idu titule oduzete Hariju i Megan

Kraljica Elizabeta II navodno je već odavno odlučila koji će članovi britanske kraljevske porodice preuzeti pokroviteljstva princa Harija i Megan Markl - čak i pre nego što su supružnici zvanično napustili zemlju.

Svijet 23.02.2021 | 20:31
Evo kome idu titule oduzete Hariju i Megan

Kraljica će to saopštiti ostatku porodice u narednim nedeljama, izvestio je "Dejli miror". Кraljica je navodno donela odluku pre nego što su njen unuk Hari i njegova trudna supruga Megan neće vratiti u kraljevsku porodicu.

- Кada je postalo jasno je jasno da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nemaju nameru da se vrate u okrilje porodice i budu deo tima, kraljica je odlučila ko će preuzeti njihove uloge - otkrio je izvor.

Princezi Ana je navodno glavni kandidat za preuzimanje čina general-kapetana Kraljevskih marinaca od princa Harija. Kraljičina ćerka bi tako postala prva žena sa činom general-kapetana. Njen otac princ Filip držao je taj čin više od 60 godina pre nego što se povukao 2017.

Кraljevski izvori rekli su da bila "provokacija“ ukoliko bi taj čin dobio Harijev brat Vilijam.

Princ Edvard je isključen iz užeg izbora jer je napustio elitne snage nakon samo tri nedelje obuke za komandira 1987. godine.

Navodno je Hari "gorko razočaran“, među mnogim drugim pozicijama, izgubiti i ovaj čin.

U međuvremenu, Edvard ili njegova supruga Sofi (56) mogli bi da zamene Megan na mestu pokroviteljke Nacionalnog pozorišta.

Odbor pozorišta bio je "duboko podeljen“ oko toga da li će od vojvotkinje tražiti da ostane u nezvaničnoj ulozi, navodi "Miror".

Hariju je takođe oduzeta uloga pokrovitelja Engleske ragbi unije i Ragbi fudbalske lige. Navodno se šefovi liga nadaju da će Vilijam preuzeti ulogu zaštitnog lica Svetskog kupa u ragbi ligi 2021. godine.

Megan i Hari u utorak su prvi put viđeni otkako su im oduzete titule. Oni su se pojavili na onlajn Spotifaj događaju.

U međuvremenu je objavljeno da se Vilijam nada da će popraviti svoj narušen odnos sa Harijem sada kada je "Megzit" gotov. Odnos između braće ostao je narušen nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa zvanično lišeni svog kraljevskog pokroviteljstva.

Za Vilijama je rečeno da je "zaista tužan i iskreno šokiran“ kako je njegov brat reagovao dok su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i dalje insistirali na tome da još uvek mogu da "žive službenim životom“.

Izvori bliski Vilijamu rekli su da veruje da su Hari i Megan iskazali nepoštovanje prema kraljici i da je "bio veoma uznemiren onim što se dogodilo". Ali on sada želi da se sa svojim bratom fokusira na "čisto porodična pitanja" kako bi popravio njihov odnos, rekli su izvori iz palate.

Megan i Hari su bili razočarani što su izgubili svoje titule jer su mislili da će moći da napuste kraljevski život, a da ih zadrže, sugerisao je kraljevski izvor.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Marko V.

23.02.2021 20:52

Boze dragi nekom pamet nikad nedodje a nekoga rano napusti ... Pa zar je tesko zivjeti kao kralj ... Treba da prouba kako je u paklu ....

ODGOVORITE
Name

I zlatni kavez

23.02.2021 21:13

ostaje kavez...

Name

Beatris

26.02.2021 18:33

Šta je za koga bolje,zna samo ta osoba.Ne možemo suditi,nismo u ruskoj koži.

Name

Pametni

24.02.2021 07:48

Sigurno im je ovakvo dalelo ljepse,uzivaju normalno bez nametnutih stega.....

ODGOVORITE
Name

VIII

25.02.2021 13:44

Kad ga jarani savjetuju ,e Hari , Hari....

ODGOVORITE