Док траје препирка, испаштају дјеца Источног Сарајева

Из Олимпијског центра "Јахорина" данас је саопштено да су наступима на тематској сједници Скупштине општине Пале "појединци показали да не желе Олимпијски центар као партнера", те да се извињавају грађанима који су оштећени одлуком о престанку бесплатног скијања за дјецу, указујући да се за то морају обратити општини Пале чије су акције, како тврде, проузроковале овакву одлуку.

Република Српска 23.02.2021 | 13:55
Док траје препирка, испаштају дјеца Источног Сарајева

Из овог центра наводе да су на јучерашњој сједници Скупштине општине Пале, на којој су усвојени закључци којима ће бити прописана планска изградња на Јахорини с циљем заштите ове олимпијске љепотице од претјеране изградње угоститељских и објеката за смјештај, изречене, како кажу, бројне увреде и неистине на рачун руководства Олимпијског центра "Јахорина".

"На бројним састанцима са управом и Надзорним одбором са којих постоје записници, начелник општине Пале Бошко Југовић је потврдио, преузео на себе и чврсто гарантовао да ће по свим захтјевима за потребе реализације гондоле Пале-Јахорина и спортске хале на Јахорини, односно инвестицијама које подижу искључиво општину Пале поступати и ријешити", наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" напомињу да овај центар није ништа сам планирао и дјеловао, већ све у договору са општинама Пале и Трново.

"Сваки грађанин ових општина осјећа добробит од Олимпијског центра `Јахорина`. Као што вам је познато, управо доласком новог Надзорног одбора и управе уведено је бесплатно скијање за дјецу града Источно Сарајево и регије - први пут, иако се на Јахорини скија десетинама година", наглашава се у саопштењу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" истакли су да је овај центар свијетла тачка Републике Српске и позитиван примјер вриједног рада и дисциплине и прво јавно предузеће које је уплатило новац у Компензациони фонд.

У саопштењу се подсјећа и да се предсједник Надзорног одбора на почетку одрекао накнаде у корист породице Вуковић са Пала, као и да су се цијели Надзорни одбор, директор и управа прошле године одрекли накнада у корист Компензационог фонда, те да су сносили трошкове мамографских прегледа који су били бесплатни за све жене регије у Болници "Србија".

"Уложили смо огромне напоре како би на Јахорини довели најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, коме је начелник општине јавно поклонио плац 1. децембра 2019. године, а још није ријешен пренос. Доказали се као друштвено одговоран и поуздан партнер", поручено је из овог центра.

Они су указали и на чињеницу да је само ове зиме, када су отежане околности и када запослени улажу максималне напоре како би се сезона одвијала у најбезбједнијим могућим условима, на Јахорини скијало више од 170.000 скијаша.

"Уколико рачунамо да је сваки од скијаша потрошио најмање 1.000 КМ кроз свој боравак на Јахорини, то је 170.000.000 КМ које су се `слиле` на Пале од 29. новембра од када траје сезона. Ако на овај износ додамо и увећање од 30 одсто за све нескијаше који су, такође, захваљујући доброј понуди Олимпијског центра `Јахорина`, боравили на планини добија се износ од 270.000.000 КМ које су се, опет `слиле` у општину Пале. И опет не ваљамо и добијамо негативне коментаре и некоректне поступке", наводи се у саопштењу Олимпијског центра "Јахорина".

Општина Пале саопштила је раније да је новонастала ситуација у вези са раскидањем уговора о бесплатном скијању за дјецу паљанских основних и средњих школа непримјерен и непромишљен чин менаџмента Олимпијског центра "Јахорина".

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је одлука Олимпијског центра "Јахорина" да раскине уговор о бесплатном скијању за дјецу са подручја Источног Сарајева у супротности са друштвеним и локалним интересом и да ће, уколико не буде повучена, Градска управа адекватно одговорити на овај потез.

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

корлеоне

23.02.2021 13:25

Завадисе их милиони, поцела је свадја, народ нема хљеба да једе ви се око милиона отимате, фуј дрзаво све у затвор вас треба стрпати. Тендер дрзава пуна корупције, криминала и сељацке политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ами

23.02.2021 13:31

Цуј потросили по 1.000км...јесте,али онај ко остаје седам дана.А колико их је само досло на викенд,па колико их само има своје апартмане које издају на Јахорини,а нису из Пала,Ист.Сарајева...и те паре однесосе са собом.Па та цифра коју они спомињу није ни близу тога,мозда кад склоне једну нулу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРКОН ОБУКА

23.02.2021 13:37

БОЉЕ ДА СУ ОНИ ИЗ НАРКО КЛАНА ОДРЗАЛИ ОБУКУ ЗА ДЈЕЦУ ПО ПРИНЦИПУ КУПИ ДИПЛОМУ И СВЕРЦУЈ ДРОГУ, ПА ЦЕС ДА НАПРАВИС ЗГРАДУ У ИСТОЦОМ САРАЈЕВУ. У КАКВОМ ЛУДАКЛУКУ ЗИВИ ОВАЈ НАРОД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И пљацкај будјет

23.02.2021 20:48

Јер такви су у фотељама на функцијама. То је отприлике тако.....

Name

градјанин

23.02.2021 13:51

А ста ми обицни градјани имамо од олимпијског центра. Обицан цовјек са породицом и својим примањима не мозе да приусти себи ни викенд на јахорини. Све наплацујете а паркинг 15 км сат ста висе реци. Само ви будзовани имате користи од јахорине а ми остали градјани ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.02.2021 17:17

Сто посто тацно.

Name

клик

23.02.2021 13:51

Људи одвадите мало имате ли образа

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

23.02.2021 14:03

Марка која се потроши на скијалишту има коефицијент мултипликације преко 5 пута. Ако се на скијалишту на картама заради 5 милиона у околним услужним дјелатностима се потроши 25 милиона. Што значи да се потроши на смјештају по хотелима апартманима који су углавном на јахорини и општина Пале нема са тим директне користи. Па власник одређеног хотела заради 2 милиона другог 3 милиона трећег..... Власници апартмана 10 000 другог 10 000 трећег.... хиљадитог 5000... Радници који раде са Пала имају плату и то је добро али они стварају профит истим тим газдама јер без радника то не може ни радити. Имали смо случај у хрватском приморју да хотели не раде јер немају раднике... Да може без радника неби их ни примали.... итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

23.02.2021 16:06

Мала бара а пуно алавих крокодила. Даце Бог да оци поваде, и да се кољу измедју себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

23.02.2021 16:10

Умјесто да је свима добро као што је било до сада ви се преко дјеце разрацунавате и једни друге прозивате.Од овога програма сви имају вишеструку корист и нема разлога да се не настави.Ако је за један дан досло 500 дјеце и потрошило по 10 км то је 5000 км за дан,добро свима,ОЦ нема никаквих троскова само користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОСТ

23.02.2021 19:22

Што се тиче дјеце која скијају бесплатно Олимпијски нема никакве користи, нити угоститељи. Једину корист имају многобројне ски школе које ту дјецу воде да бесплатно скијају, а свој превоз и надзор наплаћују по 30КМ. Дјеца на Јахорини не троше, направе се огромне гужве на стазама, жичарама. Овај програм реално није оправдан. У реду је дати дјеци могућност да одређен број дана скијају бесплатно, али цијели распуст и сваки викенд и није у реду. А уступак бесплатног скијања није никаква помоћ за дјецу из социјално угрожених породица. Њих нема ко водити, купити им или изнајмити опрему, нити им има ко платити ски школе.

Name

Злибници

23.02.2021 17:26

Умају местп и против дјеце. Нису се се сви накрали као прике, па дјеца треба да пропусте прилику да науце на коју имају право ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

23.02.2021 17:28

Од Јахорине највецу корист имају групе локалних криминалаца, нарко дилера, крадљиваца аутомобила, рекетаса који узимају новац за обезбједјење итд. То су уједно и тзв. инвеститори који прљави новац улазу у изградњу апартмана. Сви добро знају ко влада Јахорином и добро се у то уклапају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

23.02.2021 19:12

Најновија вијест пласирана на ртрс. На бесплатно скијање од сутра иду дјеца из Опстине Пале и Истоцно Ново Сарајево. Директор ОЦ Јахорина попустио послије "молбе" предсједавајуцег свега и сваста и премијера Републике Српске. Народе јели могуце да нам и дјецу дијеле по странацкој линији. Ста је са дјецом из Опстине Илидза и Истоцног Старог града????

Name

Деки

23.02.2021 19:15

Слажем се у потпуности. Олимпијски центар помиње стотине милиона КМ, а кубик воде плаћа 4 пута јефтиније него што плаћају паљански пензионери чија су примања мања од 300 КМ мјесечно.

Name

Све осмисљено

23.02.2021 20:50

Манупулација уиграна....

Name

Зоран

23.02.2021 18:19

Отац предсједника надзорног одбора сверцовао брасно са муслиманима у рату узео капару а није испоруцио брасно , муслимани га ухватили и да би га ослободили Карадзиц дао добре паре . Као награду за добар сверц улица измедју стадиона на Палама и дворане Пеки носи име Јована Јоце Елека . Само да се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2021 03:15

Заслузио цовјек шта се мозе