"Нико вам не смије дати право да уништите ЕРС и РС"

Конфедерација синдиката Републике Српске изнијела тешке оптужбе на рачун генералног директора Електропривреде Републике Српске Луке Петровића убог уништавања енергетског система Републике Српске, посебно РиТЕ Гацко. Поред функције генералног директора ЕРС Лука Петровић обавља и функцију генералног секретара владајућег СНСД-а Милорада Додика.

Република Српска 23.02.2021 | 10:30
"Нико вам не смије дати право да уништите ЕРС и РС"

Конфедерација синдиката Републике Српске отвореним писмом упозоравају јавност и институције Републике Српске на озбиљност проблема у коме се налази ЗП "Рудник и Термоелектрана Гацко" а.д., Гацко и забринутости радника за егзистенцију радних мјеста која је угрожена маћехинским односом од стране Управе МХ ЕРС и генералног директора Луке Петровића.

У писму подсјећају да је 11. фебруара ове године Управа РиТЕ Гацко обавијестила Управу МХ ЕРС и Владу РС о алармантној ситуацији која ће да доведе до обуставе рада РиТЕ Гацко а превасходно из разлога не наплаћених потраживања од МХ ЕРС за испоручену електричну енергију.

"Како би смо демантовали тврдњу из МХ ЕРС да смо изнијели нетачне податке да је у периоду јун 2019 г. - 31.12.2020 године Управа МХ ЕРС Руднику и Термоелектрани Гацко уплатила мање око 40.000.000 КМ од фактурисане вриједности за испоручену електричну енергију, обавјештавамо вас да је у јуну 2019 године након капиталног ремонта РиТЕ Гацко имало обавезу према МХ ЕРС по основу авансно преузетих новчаних средстава у износу од 12.728.887,44 КМ а не наплаћено потраживање РиТЕ Гацко за испоручену електричну енергију од МХ ЕРС на дан 31.12.2020 године износило је 26.933.866,17 КМ", наводе синдикалци у писму.

Они позивају Луку Петровића, генералног директора МХ ЕРС-а, да дате цифре може сабрати и без дигитрона и констатовати да су за 18 мјесеци РиТЕ Гацко исплатили мање 39.652.753,61 КМ, али, како наводе, нисте успјели да угасите ово предузеће већ је оно успјело да преживи и исплати све обавезе према запосленима, према држави и да одржи производњу.

"Жалосно је да генерални директор на састанцима на највишем нивоу тврди да РиТЕ Гацко треба стати, али нека јавност зна за шта се ви залажете и шта су вам намјере. Те намјере проводите и кроз начине да нам нисте набавили гуме за рударску механизацију чију сте набавку издвојили под своју ингеренцију, а ми вас питамо јели знате колику сте штету тиме нанијели Руднику у Гацку.

Нисте измјестили ни ријеку Мушницу вјероватно из истог разлога како за годину дана не би смо имали гдје копати руду ви оваквим својим потезима наводите нас на сумњу да радите за неки страни лоби коме је циљ да преко урушавања РиТЕ Гацко, урушите и Електропривреду РС а самим тиме и Републику Српску", стоји у отвореном писму.

Даље се наводи:

-Умјесто да МХ ЕРС буде сервис зависним предузећима у његовом саставу и да их помаже на све могуће начине ви кроз свој одговор о наводним вашим потраживањима од РиТЕ Гацко поручује те рударима из Гацка и јавности Републике Српске да вас није брига за њих што ће остати без својих радних мјеста а Република Српска без трећине укупне производње електричне енергије.

Вјерујемо да сте се оваким ставом демаскирали пред Владом РС која је већински власник РиТЕ Гацко и пред другим институцијама у држави и очекујемо да ће да вас позову на одговорност је ово није ваше приватно, ово није ни једног појединца, ово је свих грађана Републике Српске, ово  је  и свих оних светих глава српских бораца који одбранише и слободу и државу и у држави Електропривреду и сва предузећа.

Нико вам не смије дати за право да ви то у миру уништите и Републику Српску доведете у енергетску зависност, упозоравају из Конфедерације синдиката Републике Српске Луку Петровића.

Да би јавност, како стоји у писму, знала каква наводна потраживања ви тражите од ЗП РиТЕ Гацко у износу како ви наведосте од 37.195.419, 73 КМ (ваш допис од 12.02.2021 године-наводимо датум јер сваки пут другачије пишете), осјећамо обавезу да иста објаснимо јавности:

"У овај износ ви укључујете и намет који сте нам сами хтјели разрезати на конто трошкова увоза електричне енергије коју је МХ ЕРС увозио још 2017.године а сами знате да је то ваша обавеза и да РиТЕ Гацко није криво што је била сушна година и да никада Управа РиТЕ Гацко није хтјела да прихвати тај терет од 7.206.528,42 КМ јер да јесте прихватила, гарантујемо вам да би дигли сву механизацију и блокирали их исто као што ћемо у борби за егзистенцију наших радних мјеста да дођемо са том механизацијом испред зграде Управе МХ ЕРС да виде рудари ко је тај генерални директор што из удобне фотеље смишља како да уништи њихову фирму како би покрио своје назови инвестиције (читај јаме без дна у којима завршавају паре Гацка и Угљевика а и осталих зависних предузећа).

Ми знамо да вам је велики ударац што се Управа РиТЕ Гацко није повиновала вашој бескрупулозности и није хтјела да гурне предузеће у дубиозу за ваших додатних 7.206.528,42 КМ које сабирате  у укупну цифру. У ову вашу цифру наводних потраживања од РиТЕ Гацко урачунали сте и цифру од 5.645.120,11 КМ за неке ино кредите које је Управа МХ ЕРС подизала још прије 15 односно 17 година за пројекте на РиТЕ Гацко који никада нису реализовани, нити предати у функционалном стању на кориштење.

Ви знате да РиТЕ Гацко није уговорна страна већ МХ ЕРС али да вам јавно обећамо да ћемо ми извршити притисак на Управу РиТЕ Гацко да вам то плате када ви направите те објекте а до тада је недопустиво да вам се плаћа магла коју просипате на јавност и грађане скрећући теме са ваших инвестиција од којих ћу само да вам поменем ХЕ Дабар, пројекат који је са почетних 352.000.000 КМ изашао на већ 661.000.000 КМ.

У цифру од 37.195.419,73 КМ уврстили сте и ваше наводно потраживање од 17.925.264,18 КМ а које почиње да датира од 2013.године за неке тобоже услуге које ви радите за РиТЕ Гацко, а које фактуришете на начин да то до сада није познато у економско финансијским токовима са неком само вама знаном јединицом мјере.

Да будемо поштени ми мислимо да је то само још један добро осмишљен начин узимања новца од РиТЕ Гацко, а можда ви вршите те услуге на начин да продајете у извоз електричну  енергију преко накупаца по најјефтинијим цијенама а ако још томе додамо обрачун дебаланса и замјенске енергије које фактуришете само Термоелектранама онда долазимо само до закључка да је и то једна од ваших активности које воде ка гашењу Термоелктрана јер сте у ову цифру ваших назови потраживања урачунали и по основу дебаланса само у 2020-ој години 1.277.033,00 КМ и ако и ви и ми знамо да је само МХ ЕРС балансно одговорна снага.

Ако госдподин генерални директор МХ ЕРС сабере ова спорна потраживања доћи ће до цифре од 32.053.945,71 КМ средстава која су наметнута, фиктивна и измишљена на штету РиТЕ Гацко и која мора бити предмет судског спора као што је то већ случај са ових 7.206.528,42 КМ и ми ћемо тражити од Управе РиТЕ Гацко и од ресорног министра који је и представник државног капитала у РиТЕ Гацко да вас туже по сваком овом износу".

Подсјећају и на обећање Луке Петровића, како ћете после реструктуирања дистрибутивних предузећа обезбиједити да монтер има плату 1.000 евра, па га питају гдје је та плата и наводе да радници Електропривреде РС немају ни колективни уговор.

Такође, Петровића оптужују и да намеће Правилник о раду док упоредо, како наводе, дезавуишее јавност како је ту проблем око неких средстава синдикату, што је ноторна неистина.

Петровића позивају и на ТВ дуел на медијској кући коју он изабере и моле га да пожурие јер јавност не зна да је кроз процес реструктуирања дистрибутивних предузећа та иста предузећа гурнуо у амбис, смањио им приходе па сада дижу кредите и накнаде за мрежарину коју ће плаћати грађани...

Конфедерација синдиката Републике Српске "моли све институције власти да се хитно позабаве проблемима у Електропривреди Републике Српске, јер смо дошли у ситуацију да нам је сваки дан јако битан".

"Не дозволите да се даље уништава оно што су стварале генерације, не дозволите да појединци сломију кичму Републике Српске, не дозволите да радници електроенергетског сектора страхују за своја радна мјеста, не дозволите да борбу за своју егзистенцију пренесемо на улицу, не дозволите да више икоме падне на памет да каже да РиТЕ Гацко треба стати па макар то био и Лука Петровић", стоји у отвореном писму, које потписује предсједник Жељко Тепавчевић.

Поред функције генералног директора ЕРС Лука Петровић обавља и функцију генералног секретара владајућег СНСД-а Милорада Додика.

(БН)

Коментари / 89

Оставите коментар
Name

хаххаах

23.02.2021 09:38

само дери Миле, гласали су за вас, дерите их док им козу не згулите с ледја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.02.2021 10:21

Добој је показао да хоце ову власт. Само нисам знао да је пола добојлија неписмено и да мора неко да их води и гласа за њих.

Name

?

23.02.2021 10:22

У праву си. Ову стоку од народа и треба подерати. Још бих уполовио пензије јер су контејнери пуни, а борцима укинуо 100 марака на годишњем нивоу. Требате сви поцркати кад гласате за секту

Name

075

23.02.2021 10:26

Милораде, дери кожу поданицима, били избори у Добоју и имаш легимитет да их дереш још више, у резерви или причуви како ти кажеш увијек имај пар гајби пива и када буде проблем какав подврисни "Србија" и они су у екстази и онда могу да "србуј и гладај, шути и трпи", а ти по старом до посљедњег Србина из БиХ!

Name

Ухх

23.02.2021 10:27

Вукан то годинама прица. Ви му не верујете. Трците за лујком и помазете јој да брзо постане милионер.

Name

ДОБОЈ ЈЕ ЗА

23.02.2021 10:44

❤️ДОБОЈ ЈЕ ЗА ДЕРАЊЕ. ДОБОЈ ВОЛИ ДЕРАЊЕ. И САЊУ. ПРЕДЛАЗЕМ ЈЕ У АКАДЕМИКЕ. ЛЕГЕНДА.

Name

Марко,Њемацка

23.02.2021 11:06

тацно тако,хахахаха

Name

Јој

23.02.2021 11:13

Само тако Миле ! Уништавај ! Народ те воли и гласа за тебе .

Name

Децко

23.02.2021 12:39

Да се придрузим цеститкама и поздравима побједницима! Предлазем укидање инвалиднине, рат давно био, а од старе славе се не зиви! Укините и дјецији доплатак, јер није фер да паре добијају само зене које нису стерилне! Зелимо да Вулицка добије свој мерцедес МЛ и први милион марака, заслузила је 100 %!

Name

...м

23.02.2021 15:10

Ко у Добоју, 40 % хапе од свега!Лука је незасит пара!

Name

Мераклија

23.02.2021 15:11

Јос само фали Цава па да "тронозац папака" буде потпуно стабилан!

Name

Сисај овце

23.02.2021 15:23

Бас тако! Само дерите...

Name

Ре Децко

23.02.2021 15:56

Немој се за њу бринути. Око 1 милиона је добра.

Name

Истина

23.02.2021 16:00

Када смо били у Војци на одслужењу војног рока владала је прича да су Добојлије најглупљи, а ја сам тада био против генерализације било које врсте, али изгледа да је то ипак истина. Удбаш, распоп и "преподобна" Сања да владају и добију 60%,да младе од 20 година уводе и гласају за њих јер нису способни.Да ли је у Добоју по Рамбовој "Отиш'о је свак' ко ваља,једни вани, други према небу, остала је фукара и раја и ми с' њима на беломе љебу". Буквално у Добоју и већини општина у РС живи огромна већина који не користе мозак, којима уништиш фабрике па немају гдје да зараде за кору хљеба и они поново гласају за оне који су им то урадили, онда им све изворе воде стрпају у цијеви и оставе насеља без воде и они поново гласају за исте који су их оставили без воде. Како немају мозга и да их поведу у неки нови Јасеновац и прије погубљења они би тражили им дају само једну колективну жељу да могу да гласају за оне који сједе у Извршном Комитету СНСД.

Name

Ре

23.02.2021 16:46

Па само је јос електропривреда остала да се прода. Све остало је продано. Колико су се задузили претпостављам да је то била хипотека И да је то вец отисло на добос

Name

Ма немој

23.02.2021 09:39

Да неце сдс и ПДП одређивати ста смије а ста не смије Влада РС!? Народ бира СНСД и Додика да их воде, управљају дрзавним ресурсима и о томе одлуцује и ста није јасно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ма немој

23.02.2021 10:08

Овакви коментари ме једноставно сваки пут убиједе да људска глупост нема граница. Јбм ти интернет кад га данас свака будала има.

Name

чегртуша

23.02.2021 10:25

Народ је носилац власти, а ови твоји које бираш су слуге народа. Они треба да раде у најбољем интересу народа и народ их увијек може позивати на одговорност. Посао опозиције је да критикује власт, јер се тако спречава злоупотреба моћи. Док те основне ствари не схватите ти и теби слични, ми ћемо пропасти.

Name

Ма мој

23.02.2021 10:27

Јеси ли цуо за квалитетну куповину папака,како је лијепо "прецједница" Зељка издекламовала? Знас ли како би скупстинска вецина изгледала сада да није тог криминала у резији Снсд, које су платили насим парама? Зато не прдуцкај висе о вољи народа, црвени сендвицару

Name

Тако је

23.02.2021 10:27

Гласали су добро нам је шта се ту има коментари сати они су победници. У ДОБОЈУ би шта би. А онда иду федерацију да раде да би прехранили породицу у ту мрску Федерацију. Доброј југ и остало.

Name

Ре

23.02.2021 10:39

Видјели смо у Добоју ко бира који црни народ Сања Вулић у новенбру имала 22 114 гласова а у недељу 4500 гласова о цему се ради боте крезави . Првих 5 на листи у новембру заједно имали 85 000 гласова гле чуда у недељу једва 12 000 гласова крада невиђена ето како вас народ подржава крадете гласове багро сељачка све има на сајту ЦИКа срамите се фукаре иде 2022 готови сте .

Name

Ре

23.02.2021 11:03

Народ је полуписмен и ограницен, скоро као и ти.

Name

ЦАСЈ

23.02.2021 11:05

БУКВАЛНО. Народ је изабрао своју власт (на посљедњих неколико избора), не нека страна сила и те глупости. Сада треба пустити народ да умре јер је и заслужио. Нека плаћа цијену своје глупости.

Name

ЗА МА НЕМОЈ

23.02.2021 12:48

ТАКО ЈЕ. НАРОД ЈЕ ТАКО ОДЛУЦИО. ОДАБРАО ЈЕ ПРОПАСТ ЗА СЕБЕ, СВОЈУ ЗЕМЉУ И СВОЈУ ДЈЕЦУ. ДЈЕЦА ЦЕ СВЕ ОВО ИСПАСТАТ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ. НАРОДЕ, СТО СИ ОДАБРАО ТО И ИМАС.

Name

Пензионерка

23.02.2021 13:19

Народ је тај који би морао да се пита, глупане! Каква влада, каква дрзава?! Ко цини ту дрзаву, малоумни створе?! Ма, револуција је најбоље ресење за ову криминалну банду!!!

Name

Вања

23.02.2021 16:36

По овој слици горе ста це бити вецерас

Name

И мени

23.02.2021 09:40

Дугују паре али Додик за то није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Хацијенда

23.02.2021 10:23

Никад гори менаџмент у историји ЕРС.Гвидо око себе окупио најгоре послушнике и климоглавце , јајаре најгоре и онакав гигант довели у ранг сеоске продавнице.За то се он за пар година ненормално обогатио .Стекао хацијенде,апартмане , ресторане ,фирме које се воде на друге људе.Ево шансе Додику да докаже да озбиљно мисли са законом о поријеклу имовине.Нека крене од сеоске варалице и холштапера ,свог генсека Гвиде Петровића

Name

Бане

23.02.2021 12:46

Петровиц је најгори примјер како директор унистава предузеце. На кљуцна мјеста довео улизице који не знају таблицу мнозења. Подијелио је људе, направио раздор. То је цовјек који би завадио два ока у глави. Велико зло за Херцеговину која се ионако расељава. Уколико неко мисли добро Електропривреди и Српској под хитно мора смијенити овог цовјека недораслог овако озбиљној функцији.

Name

Неко

23.02.2021 09:44

Док год ради за секту може све, сви ми БЛ знамо причу о Чавићу и Додику, прича о Чавћевом сину и шта би , никад бољи или је то као фора ,прићу теби да се заустави прича али ти нећу заборавити и чекам само прилику , тако је у Добоју , савез Турских градова , суд БиХ и свједочење Обрена и сад Додик и Вулић ништа не спомињу,за мене довољно за друге није , треба све пропасти да схвате , разумијем, Мајкићку , Тегелтију, Шпирића и све друге фун, Снсд али неразумијем голицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

23.02.2021 10:59

Сто год висе краде ми Господина Додика висе волимо. Недамо сендвицарима да они краду!

Name

Боки

23.02.2021 09:46

Боро и Гвидо у загрљају. Ха ха хах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

23.02.2021 09:48

Тражити од лопова да буду поштени и обзирни је у старту изгубљена битка. Лука Петровић је послушан војник, а змија се убија од главе. Док је ове власти на челу са додиком, бакиром и човићем, БиХ ће са сваким даном назадовати и постајати сиромашнија

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.02.2021 09:49

Које одвратне фаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гандра

23.02.2021 11:21

Ствар укуса. Мени су драги. Ту јос фали овал прасица, литар лозе И зивјели.

Name

Робин Хоод!

23.02.2021 09:54

Поштовани народе! Рђаве навике ,лош карактер лоповска крв је учинила да ове протуве на власти гледају само како и колико опљачкати и како на лак начин доћи до предузећа које им је још "Тито оставио", а генерације наших предака мудро и са пуно љубави покушале да направе земљу достојну људи.... Ништа у овом часу нећемо моћи учинити, час за револуционарне промјене дође или не дође једном у људском вијеку! Важно је покушати документовати сва лоповска злодјела ових на власти, да када дође час , то се конфискује и врати народу...до тада сачувајмо поштење и доброту оних који ће знати мудро и паметно да воде овај наш народ! У противном ће нас нестати !

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

23.02.2021 10:57

Тачно тако. Имамо земљу на којој може живјети 30 милиона људи, а на њој су срби,хрвати, бошњаци посијали мина да могу убити 300 милиона људи. Све лажи долазе на наплату кад тад. Све је уништено. И нека је, нисмо ни заслужили да имамо. Нема тог круга пакла за овакве изроде са слике какав су заслужили.

Name

Професор Окултис

23.02.2021 09:56

Гласали сте господо па изболите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

23.02.2021 11:22

Хвала. Нама су добри.

Name

Јаффа

23.02.2021 09:58

Свједоци смо, више од 20 година, како изгледа свеопшта пљачка буџета и ресурса. И како народ гласа за то. Боље нисмо заслужили, а само Бог зна шта нас тек чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

23.02.2021 09:59

Џаба прича, Добој је све показао, најсвежији избор народа кога и шта жели. Нисам за то али знам да је то стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

44444

23.02.2021 10:00

Ала мајко моја. Имали ико да спаси овај народ од напасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2021 12:31

ИМА.ТИ.

Name

444

23.02.2021 14:32

Али,мора ли бити месар?

Name

Ре за ре

23.02.2021 15:53

ИМА ТИ мозга у глави. То немаш ти.

Name

БАЊА ЛУКА

23.02.2021 10:02

БРАЋО МОЈА ОВО ЈЕ СИТУАЦИЈА ДА ПОЛИЦИЈА И ОЗБИЉНА МЕЂУНАРОДНА РЕВИЗОРСКА КУЋА ПОД Х И Т Н О МОРАЈУ РЕАГОВАТИ ДА СЕ НЕБИ ДЕСИЛА УЛИЦА И НЕ ДАЈ БОЖЕ ПАЛА КРВ.... НАРОДЕ СПАШАВАЈ СВОЈ ОПСТАНАК ОД ОВИХ БАНДИТА И РАЗБОЈНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕР(О)

23.02.2021 10:50

Кад би постојала Нобелова награда за лоповлук, имали би највише нобеловаца по глави становника!

Name

па то је...

23.02.2021 10:54

рее б лука...нецувено да позивате народ на улице да смјене ове људе који се лавовски у ТЕХЕРАНУ боре за нас опстанак,на целу наравно са насим ДОДИКОМ.а мислите сви да је лако нама на будзету који радимо у заједницким органима у ТЕХЕРАНУ.е па није бас.ја моју плату од пар хиљада км црнацки зарадјујем.додје ми понекад да купим стотињак оваца и да одем на моју мањацу и полако.ал ипак ми зао ових сто остају у ТЕХЕРАНУ да се сви као један боримо за насу и васу рс.требамо сви бити слозни и да радимо сто висе на јацању насе рс.овим у федерацији је криво сто смо ми сто реце председник ДОДИК напреднији и бољи ентитет.само слога србина спасава није то дзаба рецено.

Name

Еееее....

23.02.2021 11:12

Нажалост,неопходно барем петнаест дана

Name

кики

23.02.2021 11:17

Само погледајте ко су изврсни директори и све је јасно............., бубулеја не зна таблицу мнозења... занат заврсио, па макар да је добар мајстор..... бави се само преварама, али це једнога дана у затвор.....

Name

Ре па то је

23.02.2021 16:06

Будалетино једна невидјена. Идиоте.

Name

Трт

23.02.2021 10:09

Увијек србујете и на изборима увијек гласате за Бају месара а сад плацете ебо вас он све је пропало у Српској ама бас све од кад вас Баја ебе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ Кики

23.02.2021 12:15

Па Грубач је још гори ,школовао се да буде Лукино прво ухо и први ректални алпиниста.Јоцо барем није ничији шпијун као овај потрчко.

Name

Ајде!

23.02.2021 10:09

И шта ће даље бити? Хоће ли неко одговарати,бити смијењем од стране Извршног комитета или декретом великог вође. Па овај несретни народ годинама подржава своју властиту пропаст. Ови ће и даље да извлаче новац за изборе а ви ће те опет подржати исте ради краткорочних бенефита и привилегија. Једног дана ће те се, изгледа врло брзо, пробудити у уништеној фирми коју је као и многе друге уништила политика и политичари који електропривреду као и друга јавна предузећа сматрају својом прћијом у којој могу да уживају само њима одани и подобни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.www

23.02.2021 16:28

Неко дан Лујо снимо дебело црево и насли му Грубаца у дебрлом цреву спава

Name

Гацко-рудар

23.02.2021 10:14

Гласали су Гацани за снсд ста сад плацете кукавице сад кад додик и лука ударају клемпе тразите да поķварени синдикалац тепавцевиц лаје багро црвена лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

10

23.02.2021 10:15

Збогом БОСНО, одох у САРАЈЕВО.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

23.02.2021 10:33

Све по Бајином налогу.А чим га прозову за криминалне радње он казе да су издајице и да урусавају РС.Како га није само висе срамота говорити неком да је издајник?!?!Јос це написати аутобиографску књигу"Мој ратни пут од БЛ до БГ"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма НЕМОЈ

23.02.2021 10:33

Какав си ти болесник човјече дал си нормалан уништише људи све могуће кретену.Електро Водовод Жељезнице Српске Поште Српску Банку кога браниш јадан небио.Растјераште нам сву омладину.Све вам отето за лијека ишло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарајево

23.02.2021 10:35

Ви пишете против Додик а он све јачи и јачи мало га хвалите можда че у том случају почети да слаби??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па сви су јаки

23.02.2021 14:12

Док контролишу владу, суд, тужилаштво, изборе, тендере. А шта послије губитка власти? Питајте Иву Санадера, Марка Милошевића, како им је, јесу задовољни животом?

Name

Хахахахах

23.02.2021 10:38

Само дери глупи народ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

23.02.2021 10:40

КАСНО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалист

23.02.2021 10:40

Бјежите дјецо куд вас ноге носе! Зар нисте видјели изборни резултат у Добоју? Глупи и неуки народ воли да га гуле сеоски ђилкоши, дојучерашњи одрпанци, а садашњи богаташи! Нека, кожу вам скинули, дабогда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

23.02.2021 10:49

Већ је уништена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

23.02.2021 10:52

Је ли ово изборна година у синдикату, па су се тек сада пробудили о одлучили да нешто кажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наши синдикати

23.02.2021 14:21

Су највећи непријатељи радничке класе. Добро се ухљебили, не таласају, понека изјава, састанак, саопштење, а лова капа сваки мјесец, а радници преживљавају са 500-600 км плате уз редовну дотацију родбине из иностранства.

Name

Нисам био дуго

23.02.2021 11:04

Видим све по старом, ниста се промјенило није....само дери Миле...до последњег Србина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квемпо Петровиц

23.02.2021 11:05

Добој је показао да овај народ још није довољно опљачкан и уништен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

23.02.2021 11:10

То Миле.Удри удри,све уништи.Ја ћу у јесен за Канаду.Што даље да недолазим бар сваких 5 година.Потврдио је народ у Добоју да си добар.Дабогда владао бар још 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наси су

23.02.2021 11:14

Ста хоцете гласали сте за њих, Лука би и хеликоптер да се не труцка до Банајлуке, паметан, народ подрзава и само напријед до пољедњег. Од јуцер сам пресао у СНСД то веци хоце и зели, само напријед!!! Најјаци смо СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Луцано

23.02.2021 11:40

Он даје ПВЦ фирми 12 милиона а они нас у Јасеновцу клали и убијали. Стварно нема смисла сви треба да устанемо. У ЗП дистрибуцијама синдикат цути не смију да се јаве јер су упетљани са свом управом и свим работама. Зиви били видјели плаце затвор Војковици за многима. Ускоро цекамо попуњавање и прије затворских цувара нек сами изаберу мјесто лезања док се народ није дигао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

23.02.2021 12:33

Ниста боља ситуација није ни у РиТЕ Угљевик,пола масина стоји неисправно због недостатка резервних дијелова за поправку истих,ствара се утисак да Лука има подрску власти Р. С. да унисти цитаву електропривреду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиревац

23.02.2021 12:42

Ти да прицас несто, куповао си гласове по Гацку за канфидата СНСД-а, синдикат си срозао на најнизе гране, опљацкао и обесмислио. Доносии си И наплацивао рацуне од професора Паповица, кријес се И бјезис од народа. Продај станове које си од насих пара купио" тамо њој", врати паре радницима И заувјек се поклопи по усима. Поздрав за браварцину Тепавцевица од угледних бравара из рудника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацани

23.02.2021 13:36

Свуда је синдикат ослабљен у зависним преузецима синдикалисти бјезе од радника, не појављују се на послу док не продје ово тако звано реструктуирање а после тога сломице им радници нос како је кренуло, велико је незадовољство.

Name

Зоки

23.02.2021 12:42

Људи који краду иконе спремни су за све врсте крадја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИВ

23.02.2021 14:17

А ко је тај лопов?

Name

легија

23.02.2021 13:05

Шта је фуњаре гатачке.Не ваља ви Вукота него Лука Петровић.Тако ви и треба.Дери Лука бог те благословио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

23.02.2021 13:13

Зар српски народ не види да је овај цовјек по фаци и осмјеху потпуно ретардиран и да прави шпрдњу од свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахххх

23.02.2021 13:44

Бас се љубе Знате ста иде после љубљења?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

23.02.2021 15:03

Па кар.ње. Али ја мислим да су они то већ више пута обавили.

Name

Лаки

23.02.2021 13:52

Сваки нормалан коментар је сувишан. Лакташки лопов,Шпирић,Метузалем Радмановић, И наравно врла предсједница,нашем га ентитета,Овај Додиков клон Петровић, Да не заборавим главну заштитницу српских интереса, госпођу Гаргамел,ја мислим да знате на коју вјештицу сам мислио. Из понижења ми је да јој и име поменем.Ало Срби пробудите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

23.02.2021 14:05

лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ната

23.02.2021 14:08

Гачани, што се буните, ето вам новог начелника и његових ментора. Гатачки СНСД ништа није урадио за овај град, тако да подршка електропривреди, а крај је близу, јасно је из текста, кад вас бране пропали синдикалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

23.02.2021 14:19

Шта је мисеви бојите се радним мјестима...дат це Бог да вас растуре и онако вас вецина ниста не ради као и у р и те угљевик....долазе вам црни дани...конацно...вријеме је.То Лука Краљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

23.02.2021 15:27

Не лупајте глупости,за кога год народ гласа биће му исто,јер овде сви злоупотребљавају власт и то је постало правило,тако да народ више нема за кога да гласа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоаким

23.02.2021 15:54

Нови начелник Гацка је толико вјерујући да и отказе дијели уз "хвала богу" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

23.02.2021 16:36

Подршка синдикату од радника Хета. Све сте у праву и свака част Гацанима у Угљевицанима а код нас нико ниста све продане дусе поткупљени за ситне паре нема ко да крене и подигне раднике. Епрс све ради смислено и против радника. Дају мизерију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

24.02.2021 08:14

Лопови о себи се забавили

ОДГОВОРИТЕ