"Niko vam ne smije dati pravo da uništite ERS i RS"

Konfederacija sindikata Republike Srpske iznijela teške optužbe na račun generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića ubog uništavanja energetskog sistema Republike Srpske, posebno RiTE Gacko. Pored funkcije generalnog direktora ERS Luka Petrović obavlja i funkciju generalnog sekretara vladajućeg SNSD-a Milorada Dodika.

Republika Srpska 23.02.2021 | 10:30
"Niko vam ne smije dati pravo da uništite ERS i RS"

Konfederacija sindikata Republike Srpske otvorenim pismom upozoravaju javnost i institucije Republike Srpske na ozbiljnost problema u kome se nalazi ZP "Rudnik i Termoelektrana Gacko" a.d., Gacko i zabrinutosti radnika za egzistenciju radnih mjesta koja je ugrožena maćehinskim odnosom od strane Uprave MH ERS i generalnog direktora Luke Petrovića.

U pismu podsjećaju da je 11. februara ove godine Uprava RiTE Gacko obavijestila Upravu MH ERS i Vladu RS o alarmantnoj situaciji koja će da dovede do obustave rada RiTE Gacko a prevashodno iz razloga ne naplaćenih potraživanja od MH ERS za isporučenu električnu energiju.

"Кako bi smo demantovali tvrdnju iz MH ERS da smo iznijeli netačne podatke da je u periodu jun 2019 g. - 31.12.2020 godine Uprava MH ERS Rudniku i Termoelektrani Gacko uplatila manje oko 40.000.000 КM od fakturisane vrijednosti za isporučenu električnu energiju, obavještavamo vas da je u junu 2019 godine nakon kapitalnog remonta RiTE Gacko imalo obavezu prema MH ERS po osnovu avansno preuzetih novčanih sredstava u iznosu od 12.728.887,44 КM a ne naplaćeno potraživanje RiTE Gacko za isporučenu električnu energiju od MH ERS na dan 31.12.2020 godine iznosilo je 26.933.866,17 КM", navode sindikalci u pismu.

Oni pozivaju Luku Petrovića, generalnog direktora MH ERS-a, da date cifre može sabrati i bez digitrona i konstatovati da su za 18 mjeseci RiTE Gacko isplatili manje 39.652.753,61 КM, ali, kako navode, niste uspjeli da ugasite ovo preduzeće već je ono uspjelo da preživi i isplati sve obaveze prema zaposlenima, prema državi i da održi proizvodnju.

"Žalosno je da generalni direktor na sastancima na najvišem nivou tvrdi da RiTE Gacko treba stati, ali neka javnost zna za šta se vi zalažete i šta su vam namjere. Te namjere provodite i kroz načine da nam niste nabavili gume za rudarsku mehanizaciju čiju ste nabavku izdvojili pod svoju ingerenciju, a mi vas pitamo jeli znate koliku ste štetu time nanijeli Rudniku u Gacku.

Niste izmjestili ni rijeku Mušnicu vjerovatno iz istog razloga kako za godinu dana ne bi smo imali gdje kopati rudu vi ovakvim svojim potezima navodite nas na sumnju da radite za neki strani lobi kome je cilj da preko urušavanja RiTE Gacko, urušite i Elektroprivredu RS a samim time i Republiku Srpsku", stoji u otvorenom pismu.

Dalje se navodi:

-Umjesto da MH ERS bude servis zavisnim preduzećima u njegovom sastavu i da ih pomaže na sve moguće načine vi kroz svoj odgovor o navodnim vašim potraživanjima od RiTE Gacko poručuje te rudarima iz Gacka i javnosti Republike Srpske da vas nije briga za njih što će ostati bez svojih radnih mjesta a Republika Srpska bez trećine ukupne proizvodnje električne energije.

Vjerujemo da ste se ovakim stavom demaskirali pred Vladom RS koja je većinski vlasnik RiTE Gacko i pred drugim institucijama u državi i očekujemo da će da vas pozovu na odgovornost je ovo nije vaše privatno, ovo nije ni jednog pojedinca, ovo je svih građana Republike Srpske, ovo  je  i svih onih svetih glava srpskih boraca koji odbraniše i slobodu i državu i u državi Elektroprivredu i sva preduzeća.

Niko vam ne smije dati za pravo da vi to u miru uništite i Republiku Srpsku dovedete u energetsku zavisnost, upozoravaju iz Konfederacije sindikata Republike Srpske Luku Petrovića.

Da bi javnost, kako stoji u pismu, znala kakva navodna potraživanja vi tražite od ZP RiTE Gacko u iznosu kako vi navedoste od 37.195.419, 73 КM (vaš dopis od 12.02.2021 godine-navodimo datum jer svaki put drugačije pišete), osjećamo obavezu da ista objasnimo javnosti:

"U ovaj iznos vi uključujete i namet koji ste nam sami htjeli razrezati na konto troškova uvoza električne energije koju je MH ERS uvozio još 2017.godine a sami znate da je to vaša obaveza i da RiTE Gacko nije krivo što je bila sušna godina i da nikada Uprava RiTE Gacko nije htjela da prihvati taj teret od 7.206.528,42 КM jer da jeste prihvatila, garantujemo vam da bi digli svu mehanizaciju i blokirali ih isto kao što ćemo u borbi za egzistenciju naših radnih mjesta da dođemo sa tom mehanizacijom ispred zgrade Uprave MH ERS da vide rudari ko je taj generalni direktor što iz udobne fotelje smišlja kako da uništi njihovu firmu kako bi pokrio svoje nazovi investicije (čitaj jame bez dna u kojima završavaju pare Gacka i Ugljevika a i ostalih zavisnih preduzeća).

Mi znamo da vam je veliki udarac što se Uprava RiTE Gacko nije povinovala vašoj beskrupuloznosti i nije htjela da gurne preduzeće u dubiozu za vaših dodatnih 7.206.528,42 КM koje sabirate  u ukupnu cifru. U ovu vašu cifru navodnih potraživanja od RiTE Gacko uračunali ste i cifru od 5.645.120,11 КM za neke ino kredite koje je Uprava MH ERS podizala još prije 15 odnosno 17 godina za projekte na RiTE Gacko koji nikada nisu realizovani, niti predati u funkcionalnom stanju na korištenje.

Vi znate da RiTE Gacko nije ugovorna strana već MH ERS ali da vam javno obećamo da ćemo mi izvršiti pritisak na Upravu RiTE Gacko da vam to plate kada vi napravite te objekte a do tada je nedopustivo da vam se plaća magla koju prosipate na javnost i građane skrećući teme sa vaših investicija od kojih ću samo da vam pomenem HE Dabar, projekat koji je sa početnih 352.000.000 КM izašao na već 661.000.000 КM.

U cifru od 37.195.419,73 КM uvrstili ste i vaše navodno potraživanje od 17.925.264,18 КM a koje počinje da datira od 2013.godine za neke tobože usluge koje vi radite za RiTE Gacko, a koje fakturišete na način da to do sada nije poznato u ekonomsko finansijskim tokovima sa nekom samo vama znanom jedinicom mjere.

Da budemo pošteni mi mislimo da je to samo još jedan dobro osmišljen način uzimanja novca od RiTE Gacko, a možda vi vršite te usluge na način da prodajete u izvoz električnu  energiju preko nakupaca po najjeftinijim cijenama a ako još tome dodamo obračun debalansa i zamjenske energije koje fakturišete samo Termoelektranama onda dolazimo samo do zaključka da je i to jedna od vaših aktivnosti koje vode ka gašenju Termoelktrana jer ste u ovu cifru vaših nazovi potraživanja uračunali i po osnovu debalansa samo u 2020-oj godini 1.277.033,00 КM i ako i vi i mi znamo da je samo MH ERS balansno odgovorna snaga.

Ako gosdpodin generalni direktor MH ERS sabere ova sporna potraživanja doći će do cifre od 32.053.945,71 КM sredstava koja su nametnuta, fiktivna i izmišljena na štetu RiTE Gacko i koja mora biti predmet sudskog spora kao što je to već slučaj sa ovih 7.206.528,42 КM i mi ćemo tražiti od Uprave RiTE Gacko i od resornog ministra koji je i predstavnik državnog kapitala u RiTE Gacko da vas tuže po svakom ovom iznosu".

Podsjećaju i na obećanje Luke Petrovića, kako ćete posle restruktuiranja distributivnih preduzeća obezbijediti da monter ima platu 1.000 evra, pa ga pitaju gdje je ta plata i navode da radnici Elektroprivrede RS nemaju ni kolektivni ugovor.

Takođe, Petrovića optužuju i da nameće Pravilnik o radu dok uporedo, kako navode, dezavuišee javnost kako je tu problem oko nekih sredstava sindikatu, što je notorna neistina.

Petrovića pozivaju i na TV duel na medijskoj kući koju on izabere i mole ga da požurie jer javnost ne zna da je kroz proces restruktuiranja distributivnih preduzeća ta ista preduzeća gurnuo u ambis, smanjio im prihode pa sada dižu kredite i naknade za mrežarinu koju će plaćati građani...

Konfederacija sindikata Republike Srpske "moli sve institucije vlasti da se hitno pozabave problemima u Elektroprivredi Republike Srpske, jer smo došli u situaciju da nam je svaki dan jako bitan".

"Ne dozvolite da se dalje uništava ono što su stvarale generacije, ne dozvolite da pojedinci slomiju kičmu Republike Srpske, ne dozvolite da radnici elektroenergetskog sektora strahuju za svoja radna mjesta, ne dozvolite da borbu za svoju egzistenciju prenesemo na ulicu, ne dozvolite da više ikome padne na pamet da kaže da RiTE Gacko treba stati pa makar to bio i Luka Petrović", stoji u otvorenom pismu, koje potpisuje predsjednik Željko Tepavčević.

Pored funkcije generalnog direktora ERS Luka Petrović obavlja i funkciju generalnog sekretara vladajućeg SNSD-a Milorada Dodika.

(BN)

Komentari / 89

Ostavite komentar
Name

hahhaah

23.02.2021 09:38

samo deri Mile, glasali su za vas, derite ih dok im kozu ne zgulite s ledja

ODGOVORITE
Name

Borac

23.02.2021 10:21

Doboj je pokazao da hoce ovu vlast. Samo nisam znao da je pola dobojlija nepismeno i da mora neko da ih vodi i glasa za njih.

Name

?

23.02.2021 10:22

U pravu si. Ovu stoku od naroda i treba poderati. Još bih upolovio penzije jer su kontejneri puni, a borcima ukinuo 100 maraka na godišnjem nivou. Trebate svi pocrkati kad glasate za sektu

Name

075

23.02.2021 10:26

Milorade, deri kožu podanicima, bili izbori u Doboju i imaš legimitet da ih dereš još više, u rezervi ili pričuvi kako ti kažeš uvijek imaj par gajbi piva i kada bude problem kakav podvrisni "Srbija" i oni su u ekstazi i onda mogu da "srbuj i gladaj, šuti i trpi", a ti po starom do posljednjeg Srbina iz BiH!

Name

Uhh

23.02.2021 10:27

Vukan to godinama prica. Vi mu ne verujete. Trcite za lujkom i pomazete joj da brzo postane milioner.

Name

DOBOJ JE ZA

23.02.2021 10:44

❤️DOBOJ JE ZA DERANJE. DOBOJ VOLI DERANJE. I SANJU. PREDLAZEM JE U AKADEMIKE. LEGENDA.

Name

Marko,Njemacka

23.02.2021 11:06

tacno tako,hahahaha

Name

Joj

23.02.2021 11:13

Samo tako Mile ! Uništavaj ! Narod te voli i glasa za tebe .

Name

Decko

23.02.2021 12:39

Da se pridruzim cestitkama i pozdravima pobjednicima! Predlazem ukidanje invalidnine, rat davno bio, a od stare slave se ne zivi! Ukinite i djeciji doplatak, jer nije fer da pare dobijaju samo zene koje nisu sterilne! Zelimo da Vulicka dobije svoj mercedes ML i prvi milion maraka, zasluzila je 100 %!

Name

...m

23.02.2021 15:10

Ko u Doboju, 40 % hape od svega!Luka je nezasit para!

Name

Meraklija

23.02.2021 15:11

Jos samo fali Cava pa da "tronozac papaka" bude potpuno stabilan!

Name

Sisaj ovce

23.02.2021 15:23

Bas tako! Samo derite...

Name

Re Decko

23.02.2021 15:56

Nemoj se za nju brinuti. Oko 1 miliona je dobra.

Name

Istina

23.02.2021 16:00

Kada smo bili u Vojci na odsluženju vojnog roka vladala je priča da su Dobojlije najgluplji, a ja sam tada bio protiv generalizacije bilo koje vrste, ali izgleda da je to ipak istina. Udbaš, raspop i "prepodobna" Sanja da vladaju i dobiju 60%,da mlade od 20 godina uvode i glasaju za njih jer nisu sposobni.Da li je u Doboju po Rambovoj "Otiš'o je svak' ko valja,jedni vani, drugi prema nebu, ostala je fukara i raja i mi s' njima na belome ljebu". Bukvalno u Doboju i većini opština u RS živi ogromna većina koji ne koriste mozak, kojima uništiš fabrike pa nemaju gdje da zarade za koru hljeba i oni ponovo glasaju za one koji su im to uradili, onda im sve izvore vode strpaju u cijevi i ostave naselja bez vode i oni ponovo glasaju za iste koji su ih ostavili bez vode. Kako nemaju mozga i da ih povedu u neki novi Jasenovac i prije pogubljenja oni bi tražili im daju samo jednu kolektivnu želju da mogu da glasaju za one koji sjede u Izvršnom Komitetu SNSD.

Name

Re

23.02.2021 16:46

Pa samo je jos elektroprivreda ostala da se proda. Sve ostalo je prodano. Koliko su se zaduzili pretpostavljam da je to bila hipoteka I da je to vec otislo na dobos

Name

Ma nemoj

23.02.2021 09:39

Da nece sds i PDP određivati sta smije a sta ne smije Vlada RS!? Narod bira SNSD i Dodika da ih vode, upravljaju drzavnim resursima i o tome odlucuje i sta nije jasno?

ODGOVORITE
Name

Re ma nemoj

23.02.2021 10:08

Ovakvi komentari me jednostavno svaki put ubijede da ljudska glupost nema granica. Jbm ti internet kad ga danas svaka budala ima.

Name

čegrtuša

23.02.2021 10:25

Narod je nosilac vlasti, a ovi tvoji koje biraš su sluge naroda. Oni treba da rade u najboljem interesu naroda i narod ih uvijek može pozivati na odgovornost. Posao opozicije je da kritikuje vlast, jer se tako sprečava zloupotreba moći. Dok te osnovne stvari ne shvatite ti i tebi slični, mi ćemo propasti.

Name

Ma moj

23.02.2021 10:27

Jesi li cuo za kvalitetnu kupovinu papaka,kako je lijepo "precjednica" Zeljka izdeklamovala? Znas li kako bi skupstinska vecina izgledala sada da nije tog kriminala u reziji Snsd, koje su platili nasim parama? Zato ne prduckaj vise o volji naroda, crveni sendvicaru

Name

Tako je

23.02.2021 10:27

Glasali su dobro nam je šta se tu ima komentari sati oni su pobednici. U DOBOJU bi šta bi. A onda idu federaciju da rade da bi prehranili porodicu u tu mrsku Federaciju. Dobroj jug i ostalo.

Name

Re

23.02.2021 10:39

Vidjeli smo u Doboju ko bira koji crni narod Sanja Vulić u novenbru imala 22 114 glasova a u nedelju 4500 glasova o cemu se radi bote krezavi . Prvih 5 na listi u novembru zajedno imali 85 000 glasova gle čuda u nedelju jedva 12 000 glasova krada neviđena eto kako vas narod podržava kradete glasove bagro seljačka sve ima na sajtu CIKa sramite se fukare ide 2022 gotovi ste .

Name

Re

23.02.2021 11:03

Narod je polupismen i ogranicen, skoro kao i ti.

Name

CASJ

23.02.2021 11:05

BUKVALNO. Narod je izabrao svoju vlast (na posljednjih nekoliko izbora), ne neka strana sila i te gluposti. Sada treba pustiti narod da umre jer je i zaslužio. Neka plaća cijenu svoje gluposti.

Name

ZA MA NEMOJ

23.02.2021 12:48

TAKO JE. NAROD JE TAKO ODLUCIO. ODABRAO JE PROPAST ZA SEBE, SVOJU ZEMLJU I SVOJU DJECU. DJECA CE SVE OVO ISPASTAT U NAREDNOM PERIODU. NARODE, STO SI ODABRAO TO I IMAS.

Name

Penzionerka

23.02.2021 13:19

Narod je taj koji bi morao da se pita, glupane! Kakva vlada, kakva drzava?! Ko cini tu drzavu, maloumni stvore?! Ma, revolucija je najbolje resenje za ovu kriminalnu bandu!!!

Name

Vanja

23.02.2021 16:36

Po ovoj slici gore sta ce biti veceras

Name

I meni

23.02.2021 09:40

Duguju pare ali Dodik za to nije kriv.

ODGOVORITE
Name

Luka Hacijenda

23.02.2021 10:23

Nikad gori menadžment u istoriji ERS.Gvido oko sebe okupio najgore poslušnike i klimoglavce , jajare najgore i onakav gigant doveli u rang seoske prodavnice.Za to se on za par godina nenormalno obogatio .Stekao hacijende,apartmane , restorane ,firme koje se vode na druge ljude.Evo šanse Dodiku da dokaže da ozbiljno misli sa zakonom o porijeklu imovine.Neka krene od seoske varalice i holštapera ,svog genseka Gvide Petrovića

Name

Bane

23.02.2021 12:46

Petrovic je najgori primjer kako direktor unistava preduzece. Na kljucna mjesta doveo ulizice koji ne znaju tablicu mnozenja. Podijelio je ljude, napravio razdor. To je covjek koji bi zavadio dva oka u glavi. Veliko zlo za Hercegovinu koja se ionako raseljava. Ukoliko neko misli dobro Elektroprivredi i Srpskoj pod hitno mora smijeniti ovog covjeka nedoraslog ovako ozbiljnoj funkciji.

Name

Неко

23.02.2021 09:44

Док год ради за секту може све, сви ми БЛ знамо причу о Чавићу и Додику, прича о Чавћевом сину и шта би , никад бољи или је то као фора ,прићу теби да се заустави прича али ти нећу заборавити и чекам само прилику , тако је у Добоју , савез Турских градова , суд БиХ и свједочење Обрена и сад Додик и Вулић ништа не спомињу,за мене довољно за друге није , треба све пропасти да схвате , разумијем, Мајкићку , Тегелтију, Шпирића и све друге фун, Снсд али неразумијем голицу.

ODGOVORITE
Name

Tata

23.02.2021 10:59

Sto god vise krade mi Gospodina Dodika vise volimo. Nedamo sendvicarima da oni kradu!

Name

Boki

23.02.2021 09:46

Boro i Gvido u zagrljaju. Ha ha hah.

ODGOVORITE
Name

Boris

23.02.2021 09:48

Tražiti od lopova da budu pošteni i obzirni je u startu izgubljena bitka. Luka Petrović je poslušan vojnik, a zmija se ubija od glave. Dok je ove vlasti na čelu sa dodikom, bakirom i čovićem, BiH će sa svakim danom nazadovati i postajati siromašnija

ODGOVORITE
Name

BL

23.02.2021 09:49

Koje odvratne face!

ODGOVORITE
Name

Gandra

23.02.2021 11:21

Stvar ukusa. Meni su dragi. Tu jos fali oval prasica, litar loze I zivjeli.

Name

Robin Hood!

23.02.2021 09:54

Poštovani narode! Rđave navike ,loš karakter lopovska krv je učinila da ove protuve na vlasti gledaju samo kako i koliko opljačkati i kako na lak način doći do preduzeća koje im je još "Tito ostavio", a generacije naših predaka mudro i sa puno ljubavi pokušale da naprave zemlju dostojnu ljudi.... Ništa u ovom času nećemo moći učiniti, čas za revolucionarne promjene dođe ili ne dođe jednom u ljudskom vijeku! Važno je pokušati dokumentovati sva lopovska zlodjela ovih na vlasti, da kada dođe čas , to se konfiskuje i vrati narodu...do tada sačuvajmo poštenje i dobrotu onih koji će znati mudro i pametno da vode ovaj naš narod! U protivnom će nas nestati !

ODGOVORITE
Name

brat Đuro

23.02.2021 10:57

Tačno tako. Imamo zemlju na kojoj može živjeti 30 miliona ljudi, a na njoj su srbi,hrvati, bošnjaci posijali mina da mogu ubiti 300 miliona ljudi. Sve laži dolaze na naplatu kad tad. Sve je uništeno. I neka je, nismo ni zaslužili da imamo. Nema tog kruga pakla za ovakve izrode sa slike kakav su zaslužili.

Name

Profesor Okultis

23.02.2021 09:56

Glasali ste gospodo pa izbolite!

ODGOVORITE
Name

Tata

23.02.2021 11:22

Hvala. Nama su dobri.

Name

Jaffa

23.02.2021 09:58

Svjedoci smo, više od 20 godina, kako izgleda sveopšta pljačka budžeta i resursa. I kako narod glasa za to. Bolje nismo zaslužili, a samo Bog zna šta nas tek čeka.

ODGOVORITE
Name

Nada

23.02.2021 09:59

Džaba priča, Doboj je sve pokazao, najsvežiji izbor naroda koga i šta želi. Nisam za to ali znam da je to stvarnost.

ODGOVORITE
Name

44444

23.02.2021 10:00

Ala majko moja. Imali iko da spasi ovaj narod od napasti

ODGOVORITE
Name

re

23.02.2021 12:31

IMA.TI.

Name

444

23.02.2021 14:32

Ali,mora li biti mesar?

Name

Re za re

23.02.2021 15:53

IMA TI mozga u glavi. To nemaš ti.

Name

BANJA LUKA

23.02.2021 10:02

BRAĆO MOJA OVO JE SITUACIJA DA POLICIJA I OZBILJNA MEĐUNARODNA REVIZORSKA KUĆA POD H I T N O MORAJU REAGOVATI DA SE NEBI DESILA ULICA I NE DAJ BOŽE PALA KRV.... NARODE SPAŠAVAJ SVOJ OPSTANAK OD OVIH BANDITA I RAZBOJNIKA.

ODGOVORITE
Name

LER(O)

23.02.2021 10:50

Kad bi postojala Nobelova nagrada za lopovluk, imali bi najviše nobelovaca po glavi stanovnika!

Name

pa to je...

23.02.2021 10:54

ree b luka...necuveno da pozivate narod na ulice da smjene ove ljude koji se lavovski u TEHERANU bore za nas opstanak,na celu naravno sa nasim DODIKOM.a mislite svi da je lako nama na budzetu koji radimo u zajednickim organima u TEHERANU.e pa nije bas.ja moju platu od par hiljada km crnacki zaradjujem.dodje mi ponekad da kupim stotinjak ovaca i da odem na moju manjacu i polako.al ipak mi zao ovih sto ostaju u TEHERANU da se svi kao jedan borimo za nasu i vasu rs.trebamo svi biti slozni i da radimo sto vise na jacanju nase rs.ovim u federaciji je krivo sto smo mi sto rece predsednik DODIK napredniji i bolji entitet.samo sloga srbina spasava nije to dzaba receno.

Name

Eeeee....

23.02.2021 11:12

Nažalost,neophodno barem petnaest dana

Name

kiki

23.02.2021 11:17

Samo pogledajte ko su izvrsni direktori i sve je jasno............., bubuleja ne zna tablicu mnozenja... zanat zavrsio, pa makar da je dobar majstor..... bavi se samo prevarama, ali ce jednoga dana u zatvor.....

Name

Re pa to je

23.02.2021 16:06

Budaletino jedna nevidjena. Idiote.

Name

Trt

23.02.2021 10:09

Uvijek srbujete i na izborima uvijek glasate za Baju mesara a sad placete ebo vas on sve je propalo u Srpskoj ama bas sve od kad vas Baja ebe...

ODGOVORITE
Name

REE Kiki

23.02.2021 12:15

Pa Grubač je još gori ,školovao se da bude Lukino prvo uho i prvi rektalni alpinista.Joco barem nije ničiji špijun kao ovaj potrčko.

Name

Ajde!

23.02.2021 10:09

I šta će dalje biti? Hoće li neko odgovarati,biti smijenjem od strane Izvršnog komiteta ili dekretom velikog vođe. Pa ovaj nesretni narod godinama podržava svoju vlastitu propast. Ovi će i dalje da izvlače novac za izbore a vi će te opet podržati iste radi kratkoročnih benefita i privilegija. Jednog dana će te se, izgleda vrlo brzo, probuditi u uništenoj firmi koju je kao i mnoge druge uništila politika i političari koji elektroprivredu kao i druga javna preduzeća smatraju svojom prćijom u kojoj mogu da uživaju samo njima odani i podobni .

ODGOVORITE
Name

Dr.www

23.02.2021 16:28

Neko dan Lujo snimo debelo crevo i nasli mu Grubaca u debrlom crevu spava

Name

Gacko-rudar

23.02.2021 10:14

Glasali su Gacani za snsd sta sad placete kukavice sad kad dodik i luka udaraju klempe trazite da poķvareni sindikalac tepavcevic laje bagro crvena lopovi.

ODGOVORITE
Name

10

23.02.2021 10:15

Збогом БОСНО, одох у САРАЈЕВО.....

ODGOVORITE
Name

Jing jang

23.02.2021 10:33

Sve po Bajinom nalogu.A čim ga prozovu za kriminalne radnje on kaze da su izdajice i da urusavaju RS.Kako ga nije samo vise sramota govoriti nekom da je izdajnik?!?!Jos ce napisati autobiografsku knjigu"Moj ratni put od BL do BG"!

ODGOVORITE
Name

Ma NEMOJ

23.02.2021 10:33

Kakav si ti bolesnik čovječe dal si normalan uništiše ljudi sve moguće kretenu.Elektro Vodovod Željeznice Srpske Pošte Srpsku Banku koga braniš jadan nebio.Rastjerašte nam svu omladinu.Sve vam oteto za lijeka išlo.

ODGOVORITE
Name

I.Sarajevo

23.02.2021 10:35

Vi pišete protiv Dodik a on sve jači i jači malo ga hvalite možda če u tom slučaju početi da slabi??????

ODGOVORITE
Name

Pa svi su jaki

23.02.2021 14:12

Dok kontrolišu vladu, sud, tužilaštvo, izbore, tendere. A šta poslije gubitka vlasti? Pitajte Ivu Sanadera, Marka Miloševića, kako im je, jesu zadovoljni životom?

Name

Hahahahah

23.02.2021 10:38

Samo deri glupi narod!?

ODGOVORITE
Name

XY

23.02.2021 10:40

KASNO .

ODGOVORITE
Name

Realist

23.02.2021 10:40

Bježite djeco kud vas noge nose! Zar niste vidjeli izborni rezultat u Doboju? Glupi i neuki narod voli da ga gule seoski đilkoši, dojučerašnji odrpanci, a sadašnji bogataši! Neka, kožu vam skinuli, dabogda!

ODGOVORITE
Name

Narod

23.02.2021 10:49

Već je uništena

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

23.02.2021 10:52

Je li ovo izborna godina u sindikatu, pa su se tek sada probudili o odlučili da nešto kažu.

ODGOVORITE
Name

Naši sindikati

23.02.2021 14:21

Su najveći neprijatelji radničke klase. Dobro se uhljebili, ne talasaju, poneka izjava, sastanak, saopštenje, a lova kapa svaki mjesec, a radnici preživljavaju sa 500-600 km plate uz redovnu dotaciju rodbine iz inostranstva.

Name

Nisam bio dugo

23.02.2021 11:04

Vidim sve po starom, nista se promjenilo nije....samo deri Mile...do poslednjeg Srbina!

ODGOVORITE
Name

Kvempo Petrovic

23.02.2021 11:05

Doboj je pokazao da ovaj narod još nije dovoljno opljačkan i uništen

ODGOVORITE
Name

Fenix

23.02.2021 11:10

To Mile.Udri udri,sve uništi.Ja ću u jesen za Kanadu.Što dalje da nedolazim bar svakih 5 godina.Potvrdio je narod u Doboju da si dobar.Dabogda vladao bar još 30 godina.

ODGOVORITE
Name

Nasi su

23.02.2021 11:14

Sta hocete glasali ste za njih, Luka bi i helikopter da se ne trucka do Banajluke, pametan, narod podrzava i samo naprijed do poljednjeg. Od jucer sam presao u SNSD to veci hoce i zeli, samo naprijed!!! Najjaci smo SNSD!

ODGOVORITE
Name

Moj Lucano

23.02.2021 11:40

On daje PVC firmi 12 miliona a oni nas u Jasenovcu klali i ubijali. Stvarno nema smisla svi treba da ustanemo. U ZP distribucijama sindikat cuti ne smiju da se jave jer su upetljani sa svom upravom i svim rabotama. Zivi bili vidjeli place zatvor Vojkovici za mnogima. Uskoro cekamo popunjavanje i prije zatvorskih cuvara nek sami izaberu mjesto lezanja dok se narod nije digao.

ODGOVORITE
Name

Zoran

23.02.2021 12:33

Nista bolja situacija nije ni u RiTE Ugljevik,pola masina stoji neispravno zbog nedostatka rezervnih dijelova za popravku istih,stvara se utisak da Luka ima podrsku vlasti R. S. da unisti citavu elektroprivredu

ODGOVORITE
Name

Pirevac

23.02.2021 12:42

Ti da pricas nesto, kupovao si glasove po Gacku za kanfidata SNSD-a, sindikat si srozao na najnize grane, opljackao i obesmislio. Donosii si I naplacivao racune od profesora Papovica, krijes se I bjezis od naroda. Prodaj stanove koje si od nasih para kupio" tamo njoj", vrati pare radnicima I zauvjek se poklopi po usima. Pozdrav za bravarcinu Tepavcevica od uglednih bravara iz rudnika.

ODGOVORITE
Name

Gacani

23.02.2021 13:36

Svuda je sindikat oslabljen u zavisnim preuzecima sindikalisti bjeze od radnika, ne pojavljuju se na poslu dok ne prodje ovo tako zvano restruktuiranje a posle toga slomice im radnici nos kako je krenulo, veliko je nezadovoljstvo.

Name

Zoki

23.02.2021 12:42

Ljudi koji kradu ikone spremni su za sve vrste kradja

ODGOVORITE
Name

IV

23.02.2021 14:17

A ko je taj lopov?

Name

legija

23.02.2021 13:05

Šta je funjare gatačke.Ne valja vi Vukota nego Luka Petrović.Tako vi i treba.Deri Luka bog te blagoslovio.

ODGOVORITE
Name

Kris

23.02.2021 13:13

Zar srpski narod ne vidi da je ovaj covjek po faci i osmjehu potpuno retardiran i da pravi šprdnju od svog naroda.

ODGOVORITE
Name

Ahhhh

23.02.2021 13:44

Bas se ljube Znate sta ide posle ljubljenja?

ODGOVORITE
Name

kiza

23.02.2021 15:03

Pa kar.nje. Ali ja mislim da su oni to već više puta obavili.

Name

Laki

23.02.2021 13:52

Svaki normalan komentar je suvišan. Laktaški lopov,Špirić,Metuzalem Radmanović, I naravno vrla predsjednica,našem ga entiteta,Ovaj Dodikov klon Petrović, Da ne zaboravim glavnu zaštitnicu srpskih interesa, gospođu Gargamel,ja mislim da znate na koju vješticu sam mislio. Iz poniženja mi je da joj i ime pomenem.Alo Srbi probudite se.

ODGOVORITE
Name

pr

23.02.2021 14:05

lp

ODGOVORITE
Name

Nata

23.02.2021 14:08

Gačani, što se bunite, eto vam novog načelnika i njegovih mentora. Gatački SNSD ništa nije uradio za ovaj grad, tako da podrška elektroprivredi, a kraj je blizu, jasno je iz teksta, kad vas brane propali sindikalci.

ODGOVORITE
Name

Radnik

23.02.2021 14:19

Šta je misevi bojite se radnim mjestima...dat ce Bog da vas rasture i onako vas vecina nista ne radi kao i u r i te ugljevik....dolaze vam crni dani...konacno...vrijeme je.To Luka Kralju.

ODGOVORITE
Name

Džo

23.02.2021 15:27

Ne lupajte gluposti,za koga god narod glasa biće mu isto,jer ovde svi zloupotrebljavaju vlast i to je postalo pravilo,tako da narod više nema za koga da glasa....

ODGOVORITE
Name

Joakim

23.02.2021 15:54

Novi načelnik Gacka je toliko vjerujući da i otkaze dijeli uz "hvala bogu" ?

ODGOVORITE
Name

Trebinje

23.02.2021 16:36

Podrška sindikatu od radnika Heta. Sve ste u pravu i svaka čast Gacanima u Ugljevicanima a kod nas niko nista sve prodane duse potkupljeni za sitne pare nema ko da krene i podigne radnike. Eprs sve radi smisleno i protiv radnika. Daju mizeriju

ODGOVORITE
Name

Uh

24.02.2021 08:14

Lopovi o sebi se zabavili

ODGOVORITE