Пала тужба: Гоогле обмањивао кориснике

Прије него што је Гоогле Стадиа стриминг сервис званично пуштен у рад, компанија Гоогле је обећавала револуцију на пољу стримовања видео-игара из облака, са ниском латенцијом, високом резолуцијом и највишим квалитетом приказа, и то у 4К.

Свијет 22.02.2021 | 19:56
Пала тужба: Гоогле обмањивао кориснике

Нешто мало прије изласка сервиса Гоогле је повукао тврдње о 4К резолуцији на било којем хардверу и моћи Стадиа сервиса. Након што је Стадиа пуштена у рад, виђено је и у пракси да није баш све како треба, пошто је резолуција значајно варирала, као и сам квалитет графике.

Након што су крајњи корисници, играчи, видјели о чему се ради, кренуле су разне жалбе на рачун Стадиа сервиса, на шта су из копманије Гоогле одговорили да су криви девелопери, а не они.

Тужбе је покренуло 42 људи, и то због кршења правила о поштовању уговора, и због обмањивања претплатника, преноси плаy.цо.рс.

Циљ тужбе је да се повријеђеним корисницима надокнади штета коју су претрпели, а уједно се тражи од суда да наложи компанији Гоогле да јавно прикаже реалну резолуцију приказа и ФПС за сваку видео-игру која је у продаји путем Стадиа сервиса.

Да ли ће Гоогле одоговарати за ове цехове које је начинио са Стадиа сервисом, тешко је процијенити без одлуке суда. Ова компанија је и овако у проблемима са Стадиа сервисом, а недавно су затворени развојни студији у којима се радило на Стадиа ексклузивним видео-играма.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јел

22.02.2021 19:32

Ма јел успио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моја драга

22.02.2021 20:29

Сад је у Јапану. Ја јос увијек сам на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

22.02.2021 21:16

Када це тузбе против политицара који нас обмањују сваки дан???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

23.02.2021 03:47

Чик, стисни, па тужи! :)