Pala tužba: Google obmanjivao korisnike

Prije nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja video-igara iz oblaka, sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Svijet 22.02.2021 | 19:56
Pala tužba: Google obmanjivao korisnike

Nešto malo prije izlaska servisa Google je povukao tvrdnje o 4K rezoluciji na bilo kojem hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia puštena u rad, viđeno je i u praksi da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajnji korisnici, igrači, vidjeli o čemu se radi, krenule su razne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz kopmanije Google odgovorili da su krivi developeri, a ne oni.

Tužbe je pokrenulo 42 ljudi, i to zbog kršenja pravila o poštovanju ugovora, i zbog obmanjivanja pretplatnika, prenosi play.co.rs.

Cilj tužbe je da se povrijeđenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku video-igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je procijeniti bez odluke suda. Ova kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim video-igrama.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jel

22.02.2021 20:32

Ma jel uspio.

ODGOVORITE
Name

Moja draga

22.02.2021 21:29

Sad je u Japanu. Ja jos uvijek sam na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

?

22.02.2021 22:16

Kada ce tuzbe protiv politicara koji nas obmanjuju svaki dan???

ODGOVORITE
Name

Re:

23.02.2021 04:47

Чик, стисни, па тужи! :)