Ухапшена службеница Министарства правде

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапсили су државну службеницу Министарства правде С. В. (1958).

Србија 22.02.2021 | 18:59
Ухапшена службеница Министарства правде

Она се сумњичи да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштено је данас из МУП-а.

Она је, како се сумња, искоришћавањем службеног положаја и овлашћења, као и невршењем службене дужности, од јуна 2020. године до тренутка хапшења, осуђеним лицима која су на издржавању казне кућног затвора омогућавала слободно кретање и самовољно напуштање просторија у којима издржавају казну.

С. В. је, како се сумња, од осуђених лица као противуслугу захтевала и примала поклоне, наводи се у саопштењу МУП-а.

Такође, осумњичена није сачињавала извештаје о спровођењу програма осуђених лица која нису испуњавала обавезе које су им програмом одређене нити је о томе обавестила суд и Повереничку службу, иако је на то била обавезна.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зока

22.02.2021 18:23

Подржавам ја то срцем и душом,али ми је мука што се само на неком "кола сломе" кад сви знамо да већина директора и људи на положају прима "коверте" и вриједне поклоне.Неко ти договори "састанак",ти донесеш што треба и сљедеће седмице си на послу.Зато би вјеровао у добре намјере кад би кренули са хапшењима сваког таквог,а не једно ухапсе,а њих још тридесетак ради исто,ал ником ништа.Само кренути редом,народу је преко главе свега,проговориће многи ако виде да је стварно кренила чистка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И РС ИМА

22.02.2021 19:07

ИРБ КОЈА НИКОМЕ НЕ ПОЛАЖЕ РАЧУНЕ ШТА ЦЕМО СА ЊОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

22.02.2021 22:48

Да је само ИРБ једина, гдје би нам био крај ...

Name

Станко

22.02.2021 22:17

Та слузбеница није нанијела нимало стете никоме ако је људе пустила да се слободно крецу колико има судија сто су остетили градјане доносењем неправедних одлука или задрзавајуци тузбе гдје додје до застаре а једна од тих је славица франк судија основног суда теслиц која је остетила висе градјана за њихову имовину а један од њих сам и ја укуцајзе судија славица франк и процитајзе на гугл па ето кога ми градјани плацамо да доноси правду

ОДГОВОРИТЕ