Uhapšena službenica Ministarstva pravde

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su državnu službenicu Ministarstva pravde S. V. (1958).

Srbija 22.02.2021 | 18:59
Uhapšena službenica Ministarstva pravde

Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz MUP-a.

Ona je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, kao i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do trenutka hapšenja, osuđenim licima koja su na izdržavanju kazne kućnog zatvora omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu.

S. V. je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, osumnjičena nije sačinjavala izveštaje o sprovođenju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezna.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoka

22.02.2021 18:23

Podržavam ja to srcem i dušom,ali mi je muka što se samo na nekom "kola slome" kad svi znamo da većina direktora i ljudi na položaju prima "koverte" i vrijedne poklone.Neko ti dogovori "sastanak",ti doneseš što treba i sljedeće sedmice si na poslu.Zato bi vjerovao u dobre namjere kad bi krenuli sa hapšenjima svakog takvog,a ne jedno uhapse,a njih još tridesetak radi isto,al nikom ništa.Samo krenuti redom,narodu je preko glave svega,progovoriće mnogi ako vide da je stvarno krenila čistka.

ODGOVORITE
Name

I RS IMA

22.02.2021 19:07

IRB KOJA NIKOME NE POLAŽE RAČUNE ŠTA CEMO SA NJOM

ODGOVORITE
Name

Zaga

22.02.2021 22:48

Da je samo IRB jedina, gdje bi nam bio kraj ...

Name

Stanko

22.02.2021 22:17

Ta sluzbenica nije nanijela nimalo stete nikome ako je ljude pustila da se slobodno krecu koliko ima sudija sto su ostetili gradjane donosenjem nepravednih odluka ili zadrzavajuci tuzbe gdje dodje do zastare a jedna od tih je slavica frank sudija osnovnog suda teslic koja je ostetila vise gradjana za njihovu imovinu a jedan od njih sam i ja ukucajze sudija slavica frank i procitajze na gugl pa eto koga mi gradjani placamo da donosi pravdu

ODGOVORITE