Зашто је Новак Ђоковић изгубио милион долара?

Новак Ђоковић, светски број један, константно је на удару Запада због неких изражених ставова и захтева.

Тенис 22.02.2021 | 18:08
Зашто је Новак Ђоковић изгубио милион долара?

Богдан Обрадовић, бивши селектор тенисера Србије, у емисији Фокус на ТВ Б92 говорио је о распореди новца на Ђоковићево инсистирање, иако је тиме изгубио милион долара као победник Аустралијан опена.

Све како би и слабије рангирани играчи имали више средстава да опстану и погурају се ка АТП врху.

"Новак је показао да је најбољи број један свих времена. Сви су бројеви један покушавали нешто да промене и брзо су нашли на само једну врсту политике, а то је интерес АТП и ИТФ да узму што више новца за себе. Остало их не интересује. Попустили су у оном делу новца који се распоређује играчима, неких 12 процената. Новак је тражио више од тога, али је пристао иако лично губи", почео је Обрадовић.

Објаснио је и суштину захтева српског тенисера.

"Трпео је салве увреда, показали се да је само желео боље услове за све играче. Суштина није да зарађују тенисери више, већ стварања услове да имају сличне услове као Новак и остали из врха. Да имају кондиционе тренере, масере, главне, да свако има тај тим. За то је потребна огромна количина новца".

Зашто су Ђоковићу замерили са Запада на томе?

"Новак се увек борио за права осталих, не своја. Западни свет је погодило неразумевање. То је други ниво односа и размишљања. Када гледамо њихов статус, на првом месту им је новац, а људски фактор се занемарује. У САД испред болница људи умиру, немају паре да буду излечени. О чему ми овде говоримо? Како се неко у овим временима према својим људима тако опходи, а ви очекујете да ће се другачије опходити према Новаку? Сигурно да неће... Нас то неће заболети".

Ђоковић је на правом путу, подвукао је Обрадовић.

"Колико год да си професионалац, ти си живо биће. Како направити трансфер да си отац, имаш породицу, а онда све то да све промениш на терену са колегама и не поделиш кору хлеба. Новак је рудар, ушао је у рудник, сви заједно рударе, али је најбољи рудар. Са лопатом је избацио највише и сви то знају. Ђоковић је прошао кроз природну селекцију и то показује говор Медведева када је рекао да је исти према њему и када је био 600. на свету", завршио је.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Жиа

22.02.2021 17:32

Осим што је коректно према колегама ово доводи до унапређења тениса јер квалитетнијим тренинзима и медицинском помоћи може довести близу врха и оне који не би имали шансе.Тенис ће бити бољи и интересантнији па ће више зарадити и они који су сад против тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.02.2021 17:56

Ноле је изгубио зато што је велики човјек, једино вриједно са Балкана у овом тренутку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

22.02.2021 18:02

Новак је легенда био и остат ће. Сјетите се само да је награду да једног грен слема подијелио Србији, Хрватској и БиХ, кад су биле поплаве, да не говорим о његовој фондацији која је помогла многима у Србији и региону. Хвала НОВАК ЂОКОВИЋ. ЉУДИНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

22.02.2021 18:07

Срце, душа Новак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко В.

22.02.2021 18:53

Ноле легенда која це историју српског народа у бијелом спорту оставити велики траг .. Браво НОЛЕЕЕЕЕЕЕ ....

ОДГОВОРИТЕ