Zašto je Novak Đoković izgubio milion dolara?

Novak Đoković, svetski broj jedan, konstantno je na udaru Zapada zbog nekih izraženih stavova i zahteva.

Tenis 22.02.2021 | 18:08
Zašto je Novak Đoković izgubio milion dolara?

Bogdan Obradović, bivši selektor tenisera Srbije, u emisiji Fokus na TV B92 govorio je o rasporedi novca na Đokovićevo insistiranje, iako je time izgubio milion dolara kao pobednik Australijan opena.

Sve kako bi i slabije rangirani igrači imali više sredstava da opstanu i poguraju se ka ATP vrhu.

"Novak je pokazao da je najbolji broj jedan svih vremena. Svi su brojevi jedan pokušavali nešto da promene i brzo su našli na samo jednu vrstu politike, a to je interes ATP i ITF da uzmu što više novca za sebe. Ostalo ih ne interesuje. Popustili su u onom delu novca koji se raspoređuje igračima, nekih 12 procenata. Novak je tražio više od toga, ali je pristao iako lično gubi", počeo je Obradović.

Objasnio je i suštinu zahteva srpskog tenisera.

"Trpeo je salve uvreda, pokazali se da je samo želeo bolje uslove za sve igrače. Suština nije da zarađuju teniseri više, već stvaranja uslove da imaju slične uslove kao Novak i ostali iz vrha. Da imaju kondicione trenere, masere, glavne, da svako ima taj tim. Za to je potrebna ogromna količina novca".

Zašto su Đokoviću zamerili sa Zapada na tome?

"Novak se uvek borio za prava ostalih, ne svoja. Zapadni svet je pogodilo nerazumevanje. To je drugi nivo odnosa i razmišljanja. Kada gledamo njihov status, na prvom mestu im je novac, a ljudski faktor se zanemaruje. U SAD ispred bolnica ljudi umiru, nemaju pare da budu izlečeni. O čemu mi ovde govorimo? Kako se neko u ovim vremenima prema svojim ljudima tako ophodi, a vi očekujete da će se drugačije ophoditi prema Novaku? Sigurno da neće... Nas to neće zaboleti".

Đoković je na pravom putu, podvukao je Obradović.

"Koliko god da si profesionalac, ti si živo biće. Kako napraviti transfer da si otac, imaš porodicu, a onda sve to da sve promeniš na terenu sa kolegama i ne podeliš koru hleba. Novak je rudar, ušao je u rudnik, svi zajedno rudare, ali je najbolji rudar. Sa lopatom je izbacio najviše i svi to znaju. Đoković je prošao kroz prirodnu selekciju i to pokazuje govor Medvedeva kada je rekao da je isti prema njemu i kada je bio 600. na svetu", završio je.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Žia

22.02.2021 17:32

Osim što je korektno prema kolegama ovo dovodi do unapređenja tenisa jer kvalitetnijim treninzima i medicinskom pomoći može dovesti blizu vrha i one koji ne bi imali šanse.Tenis će biti bolji i interesantniji pa će više zaraditi i oni koji su sad protiv toga

ODGOVORITE
Name

075

22.02.2021 17:56

Nole je izgubio zato što je veliki čovjek, jedino vrijedno sa Balkana u ovom trenutku!

ODGOVORITE
Name

Milutin

22.02.2021 18:02

Novak je legenda bio i ostat će. Sjetite se samo da je nagradu da jednog gren slema podijelio Srbiji, Hrvatskoj i BiH, kad su bile poplave, da ne govorim o njegovoj fondaciji koja je pomogla mnogima u Srbiji i regionu. Hvala NOVAK ĐOKOVIĆ. LJUDINO.

ODGOVORITE
Name

A nije C

22.02.2021 18:07

Srce, duša Novak!!!

ODGOVORITE
Name

Marko V.

22.02.2021 18:53

Nole legenda koja ce istoriju srpskog naroda u bijelom sportu ostaviti veliki trag .. Bravo NOLEEEEEEE ....

ODGOVORITE