За Америку Црна Гора ризична земља за путовање

Црна Гора се, уз Централно Афричку Републику и Авганистан и још неке земље, нашла на листи држава коју с САД обиљежиле четвртим, највишим степеном упозорења грађанима да у те земље не путују због лоше епидемиолошке ситуације.

Свијет 22.02.2021 | 10:11
За Америку Црна Гора ризична земља за путовање

Подгорички портал ЦдМ подсјећа да је ситуација у Црној Гори алармантна још од прије неколико дана када је Стејт департмент 16. фебруара на основу обавјештења Центра за контролу и превенцију болести (Тхе Центерс фор Дисеасе Цонтрол анд Превентион ЦДЦ) издао Упозорење за америчке држављане Нивоа 4 за Црну Гору због ЦОВИД-19 епидемиолошке ситуације -“Не путуј”.

На тај начин, наводи портал, Црна Гора је у 2021. години, заједно са Индонезијом, Централно Афричком Републиком, Авганистаном, Ираком, Алжиром, Боливијом, Боцваном, Бурмом (Мјанмар) и Острвима Туркс и Каикос, добила највиши ниво упозорења због ризика опасних по живот.

Овим упозорењима, Сједињене Америчке Државе јасно упућују својим држављанима да ситуацију у Црној Гори виде као крајне алармантну, али и да се не очекује брзо побољшање ситуације, пренио је овај медиј.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ами

22.02.2021 10:10

Е бас це се црногорци забринути сто им нема гостију из САД,у пм...

ОДГОВОРИТЕ