Za Ameriku Crna Gora rizična zemlja za putovanje

Crna Gora se, uz Centralno Afričku Republiku i Avganistan i još neke zemlje, našla na listi država koju s SAD obilježile četvrtim, najvišim stepenom upozorenja građanima da u te zemlje ne putuju zbog loše epidemiološke situacije.

Svijet 22.02.2021 | 10:11
Za Ameriku Crna Gora rizična zemlja za putovanje

Podgorički portal CdM podsjeća da je situacija u Crnoj Gori alarmantna još od prije nekoliko dana kada je Stejt department 16. februara na osnovu obavještenja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (The Centers for Disease Control and Prevention CDC) izdao Upozorenje za američke državljane Nivoa 4 za Crnu Goru zbog COVID-19 epidemiološke situacije -“Ne putuj”.

Na taj način, navodi portal, Crna Gora je u 2021. godini, zajedno sa Indonezijom, Centralno Afričkom Republikom, Avganistanom, Irakom, Alžirom, Bolivijom, Bocvanom, Burmom (Mjanmar) i Ostrvima Turks i Kaikos, dobila najviši nivo upozorenja zbog rizika opasnih po život.

Ovim upozorenjima, Sjedinjene Američke Države jasno upućuju svojim državljanima da situaciju u Crnoj Gori vide kao krajne alarmantnu, ali i da se ne očekuje brzo poboljšanje situacije, prenio je ovaj medij.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ami

22.02.2021 10:10

E bas ce se crnogorci zabrinuti sto im nema gostiju iz SAD,u pm...

ODGOVORITE