Грчка почела да прима резервације за љетњу сезону

Туристичке агенције у Србији за предстојећу љетњу сезону углавном нуде аранжмане у Турској и Египту, који су доступни туристима, јер је за улазак у те земље неопходан само негативан ПЦР тест, док само ријетки организатори путовања на својим сајтовима имају понуду и за грчка љетовалишта.

Свијет 20.02.2021 | 12:55
Грчка почела да прима резервације за љетњу сезону

Грчке плаже, које су већ дуго омиљена љетња одредишта највећег броја српских туриста, за сада су недоступне, јер је нашим грађанима забрањен улазак у ту земљу.

Агенције које су, ипак, истакле понуду за ово љето, навеле су цијене апартмана са попустом од 10 до 15 одсто које се крећу од 16 евра по особи до 65 евра, у зависности од, дестинације, квалитета смјештаја и врсте превоза.

– Неке агенције раде предрезервације за Грчку уз симболично наплаћивање обезбеђења од 1.000 динара до 3.000 динара, с тим да ће тај новац бити враћен уколико не буде могуће да се путовање реализује. У овом тренутку ипак нема масовних резервација, јер још увијек не знамо услове путовања у Грчку – рекао је Тајнугу директор удружења YУТА Александар Сеничић.

Додао је да је YУТА у сталном конатку са комором власника приватног смештаја у Грчкој како би се од тамошњих власти до краја марта испословали услови путовања српских туриста.

Власници апартмана и хотела у Грчкој, нарочито на сјеверу те земље почели су да примају предрезервације за наредну туристичку сезону без наплаћивања аванса, у очекивању да Влада Грчке донесе одлуку о условима уласка туриста у земљу, изјавила је за Тањуг власница туристичке агенције “Никана Травел” у Грчкој Ана Николић.

– За сада постоје само најаве грчког министра туризма и премијера Мицотакиса да ће сезоне бити, и да неће бити ограничења за улазак туриста. Званичници су до сада више пута поновили да вакцина неће бити услов за улазак у Грчку, али ће бити олакшица. Међутим, нема још конкретних информација о томе под којим условима ће моћи да се уђе у земљу – додала је Николићева.

Додала је да је та земља потписала са Израелом споразум о протоку грађана двије земље уз сертификат о вакцинисању.

– Што се тиче Србије и Сјеверне Македоније, нема никаквих информација, нити се то помиње. Зато смо у неизвјесности и не знамо шта да очекујемо – рекла је Николићева.

У очекивању да ће влада испунити обећање о нормализацији туристичке сезоне, додала је она, власници хотела и апратмана су формирали цјеновнике и примају резервације, нарочито на сјеверу Грчке гдје буквално живе од српских туриста.

– Цијене су углавном на нивоу прошлогодишњих или десетак процената ниже и очекујемо да ће, уколико буде ограничења за улазак туриста, оне даље падати – сматра Ана Николић.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сељак

20.02.2021 12:31

Ко има вишка пара, нека се турира по Грчкој и којекуда. Само без кукања у јесен, молим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

20.02.2021 13:25

аванс узимају за резервацију ал не враћају аванс нормално је то за аванс.. неће они бити криви што до љета нећете бити вакцинисани

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

20.02.2021 16:47

Та нама , назови блиска , Грцка , музе европу на кукање најмање 40 година. Те им требамо те не требамо , те браца те нисмо , те ово те оно а наса внаго само тамо одмор. Исао сам редовно , са породицом и мислим да би се сви ми , који дрзимо до достојанства и образа , требали захвалити и позељети им само једно , а то је : нек се хебу сами са собом и са својим морем , ове и наредних година , само упознавати домаце дестинације и новац остављати у својој земљи , од мене имају цао за навјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грк

20.02.2021 20:40

Не знам чему толика граја око Грчке,људи чувају здравље своје нације... Ишао сам три године за редом са породицом у Грчку и ићи ћу опет док се смири ово лудило...неће ни ово до вијека. Прошле године смо а и ове ћемо обилазити нашу Републику Српску... имамо ми љепота и дестинација,само немамо навике,јер море је одмор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаж

20.02.2021 21:14

Није им доста што су узели људима паре прошле године на љепе очи, сад опет на исти начи, што не би кад им је успјело први пут без икакве санкције, а има оваца за шишање

ОДГОВОРИТЕ