Нови селектор Србије: Пикси потписује уговор

Кинези послали дуго чекани докмент о раскиду уговора и више нема препрека за сјајног стручњака да преузме Орлове

Спорт 20.02.2021 | 10:23
Нови селектор Србије: Пикси потписује уговор

Драган Стојковић Пикси нови је селектор фудбалске репрезентације Србије, сазнаје Курир!

Више нема било какве дилеме, стигао је папир из Кине о раскиду уговора са клубом Гвангџоу Р&Ф и пета Звездина звезда више нема било каквих препрека да седне на клупу "орлова".

Рано јутрос, Кинези су послали папир Стојковићу о раскиду уговора и Пикси ће следеће недеље потписати верност Фудбалском савезу Србије. Очигледно се вишемесечно чекање исплатило и Србија коначно има селектора од имена и презимена, јасног ауторитета препознатљивог у свету који ће да је поведе кроз квалификације до, надамо се, Мундијала у Катару 2022. године.

Финансијски детаљи двогодишњег уговора између Драгана Стојковића и ФС Србије још нису познати јавности. Протеклих недеља се спекулисало о томе да ће Пикси по сезони зарађивати 600.000 евра, укупно 1.200.000 за две године. Уколико се репрезентација пласира на СП у Катару, Стојковић ће као премију добити још 1.000.000 евра.

Како сазнаје Курир, Драган Стојковић се одрекао прилично новца од стране уговора који је имао са Кинезима, ради се о суми око 2.000.000 евра, јер је имао уговор до децембра 2021. године.

По доласку на место селектора фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић изабраће стручни штаб, а већ сада је извесно да би ту требало да буде места за његове некадашње сараднике који су га пратили у Јапану и Кини - Жарка Ђуровића, Слободана Маровића, Братислава Живковића и Марка Перовића. Место у стручном делу ФСС мораће и да се нађе за Стевана Стојановића, блиског Стојковићевог пријатеља и човека од поверења.

Фудбалска репрезентација Србије квалификације за Мундијал у Катару почиње 24. марта утакмицом против Републике Ирске у Београду. Три дана касније Орлови ће бити поново домаћини, овога пута Португалу. А последњи меч у мартовском циклусу квалификација Србија ће играти у Азербејџану 30. марта.

Како Курир сазнаје, Драган Стојковић направиће и одређене промене у играчком саставу репрезентације. Захвалиће се појединим играчима попут Александра Коларова, а нови капитен националног тима биће Душан Тадић, у којег Пикси има огромно поверење.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Познавалац прилика

20.02.2021 09:31

Наставља се агонија српског фудбала....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиват

20.02.2021 10:15

Ако се избори за Кокезом мозда несто и буде од репрезентације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

20.02.2021 10:40

Кад Србија посаље мафије Хулигане из фудбала у затвор тад це резултати доци.

ОДГОВОРИТЕ