Novi selektor Srbije: Piksi potpisuje ugovor

Kinezi poslali dugo čekani dokment o raskidu ugovora i više nema prepreka za sjajnog stručnjaka da preuzme Orlove

Sport 20.02.2021 | 10:23
Novi selektor Srbije: Piksi potpisuje ugovor

Dragan Stojković Piksi novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Kurir!

Više nema bilo kakve dileme, stigao je papir iz Kine o raskidu ugovora sa klubom Gvangdžou R&F i peta Zvezdina zvezda više nema bilo kakvih prepreka da sedne na klupu "orlova".

Rano jutros, Kinezi su poslali papir Stojkoviću o raskidu ugovora i Piksi će sledeće nedelje potpisati vernost Fudbalskom savezu Srbije. Očigledno se višemesečno čekanje isplatilo i Srbija konačno ima selektora od imena i prezimena, jasnog autoriteta prepoznatljivog u svetu koji će da je povede kroz kvalifikacije do, nadamo se, Mundijala u Kataru 2022. godine.

Finansijski detalji dvogodišnjeg ugovora između Dragana Stojkovića i FS Srbije još nisu poznati javnosti. Proteklih nedelja se spekulisalo o tome da će Piksi po sezoni zarađivati 600.000 evra, ukupno 1.200.000 za dve godine. Ukoliko se reprezentacija plasira na SP u Kataru, Stojković će kao premiju dobiti još 1.000.000 evra.

Kako saznaje Kurir, Dragan Stojković se odrekao prilično novca od strane ugovora koji je imao sa Kinezima, radi se o sumi oko 2.000.000 evra, jer je imao ugovor do decembra 2021. godine.

Po dolasku na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković izabraće stručni štab, a već sada je izvesno da bi tu trebalo da bude mesta za njegove nekadašnje saradnike koji su ga pratili u Japanu i Kini - Žarka Đurovića, Slobodana Marovića, Bratislava Živkovića i Marka Perovića. Mesto u stručnom delu FSS moraće i da se nađe za Stevana Stojanovića, bliskog Stojkovićevog prijatelja i čoveka od poverenja.

Fudbalska reprezentacija Srbije kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinje 24. marta utakmicom protiv Republike Irske u Beogradu. Tri dana kasnije Orlovi će biti ponovo domaćini, ovoga puta Portugalu. A poslednji meč u martovskom ciklusu kvalifikacija Srbija će igrati u Azerbejdžanu 30. marta.

Kako Kurir saznaje, Dragan Stojković napraviće i određene promene u igračkom sastavu reprezentacije. Zahvaliće se pojedinim igračima poput Aleksandra Kolarova, a novi kapiten nacionalnog tima biće Dušan Tadić, u kojeg Piksi ima ogromno poverenje.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Poznavalac prilika

20.02.2021 09:31

Nastavlja se agonija srpskog fudbala....

ODGOVORITE
Name

Tivat

20.02.2021 10:15

Ako se izbori za Kokezom mozda nesto i bude od reprezentacije.

ODGOVORITE
Name

Pele

20.02.2021 10:40

Kad Srbija posalje mafije Huligane iz fudbala u zatvor tad ce rezultati doci.

ODGOVORITE