Траже оставку министра због вакцине преко везе

Аргентински предсједник Алберто Фернандез затражио је оставку министра здравља Гинеса Гонзалеса Гарсије након медијских извештаја да су људи користили везе да би добили приступ вакцинама против Цовид-19, потврдили су Ројтерсу поверљиви извори у аргентинској администрацији.

Свијет 20.02.2021 | 09:33
Траже оставку министра због вакцине преко везе

Ројтерс преноси да је аргентински председник затражио оставку министра Гарсије након јавних оптужби да је барем 10 особа примило вакцину не поштујући редовну процедуру, а међу њима је био и познати старији новинар Хорацио Вербитски који је изјавио да је вакцинисан након што је директно разговарао с министром.

– Назвао сам свог старог пријатеља Гинеса Гонзалеза Гарсију и он ми је рекао да одем у болницу Посадас по вакцину – рекао је Вербитски у разговору за једну локалну радио станицу, наводи агенција.

Локални медији извјештавали су о више случајева вакцинације политичара и других особа који нису били у приоритетним групама.

Два извора у предсједниковом кабинету потврдила су незванично Ројтерсу извештаје медија да је председник због овога затражио Гарсијину оставку, али нису могли да именују његовог насљедника, а аргентинско министарство здравља није одмах одговорило на захтјев агенције за коментар.

Од децембра Аргентина користи руску вакцину „Спутњик В“ за приоритетну имунизацију здравствених радника у „црвеним зонама“ , а земља је ове недјеље почела да вакцинише и неке особе старије од 70 година, али уз обавезно заказаивање и поштовање процедуре која прво подразумева регистрацију, наводи агенција.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зналац

20.02.2021 09:03

Хаха, па да је тако код нас онда би у Србији требала цитава влада заједно са Ацом С. Да поднесе оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ови наси криминалци

20.02.2021 10:21

Сакрили и подијелили оних 1000 биједних дозица. Е мој народе, стоко незаинтересована

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прозирни

20.02.2021 12:00

Прозирни сте, видјели да неце нико да се вакцинисе па као ови морају преко реда, хахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2021 14:56

Као у Требињу.

Name

боб боц

20.02.2021 12:12

Састав : Тхе Пфизер-БиоНТецх ЦОВИД-19 Ваццине инцлудес тхе фоллоwинг ингредиентс: мРНА, липидс ((4-хyдроxyбутyл)азанедиyл)бис(хеxане-6,1-диyл)бис(2-хеxyлдецаноате), 2 [(полyетхyлене глyцол)-2000]-Н,Н-дитетрадецyлацетамиде, 1,2-Дистеароyл-сн-глyцеро-3- пхоспхоцхолине, анд цхолестерол), потассиум цхлориде, монобасиц потассиум пхоспхате, содиум цхлориде, дибасиц содиум пхоспхате дихyдрате, анд суцросе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

20.02.2021 13:33

Ма ово је глобалистицка лазна прица да народ мисли како су вакцине тразене....у свакој дрзави ко бива неко од доктора или политицара из лазних кризних стабова вакцинисао своје преко реда.....каква гомила глупости....ено и маркотицка као матер вакцинисала преко реда.....кога заболе.....не треба преко везе дајемо ми насе за дзабе ето их њима и њиховим фамилијама

ОДГОВОРИТЕ