Traže ostavku ministra zbog vakcine preko veze

Argentinski predsjednik Alberto Fernandez zatražio je ostavku ministra zdravlja Ginesa Gonzalesa Garsije nakon medijskih izveštaja da su ljudi koristili veze da bi dobili pristup vakcinama protiv Covid-19, potvrdili su Rojtersu poverljivi izvori u argentinskoj administraciji.

Svijet 20.02.2021 | 09:33
Traže ostavku ministra zbog vakcine preko veze

Rojters prenosi da je argentinski predsednik zatražio ostavku ministra Garsije nakon javnih optužbi da je barem 10 osoba primilo vakcinu ne poštujući redovnu proceduru, a među njima je bio i poznati stariji novinar Horacio Verbitski koji je izjavio da je vakcinisan nakon što je direktno razgovarao s ministrom.

– Nazvao sam svog starog prijatelja Ginesa Gonzaleza Garsiju i on mi je rekao da odem u bolnicu Posadas po vakcinu – rekao je Verbitski u razgovoru za jednu lokalnu radio stanicu, navodi agencija.

Lokalni mediji izvještavali su o više slučajeva vakcinacije političara i drugih osoba koji nisu bili u prioritetnim grupama.

Dva izvora u predsjednikovom kabinetu potvrdila su nezvanično Rojtersu izveštaje medija da je predsednik zbog ovoga zatražio Garsijinu ostavku, ali nisu mogli da imenuju njegovog nasljednika, a argentinsko ministarstvo zdravlja nije odmah odgovorilo na zahtjev agencije za komentar.

Od decembra Argentina koristi rusku vakcinu „Sputnjik V“ za prioritetnu imunizaciju zdravstvenih radnika u „crvenim zonama“ , a zemlja je ove nedjelje počela da vakciniše i neke osobe starije od 70 godina, ali uz obavezno zakazaivanje i poštovanje procedure koja prvo podrazumeva registraciju, navodi agencija.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Znalac

20.02.2021 09:03

Haha, pa da je tako kod nas onda bi u Srbiji trebala citava vlada zajedno sa Acom S. Da podnese ostavku.

ODGOVORITE
Name

A ovi nasi kriminalci

20.02.2021 10:21

Sakrili i podijelili onih 1000 bijednih dozica. E moj narode, stoko nezainteresovana

ODGOVORITE
Name

Prozirni

20.02.2021 12:00

Prozirni ste, vidjeli da nece niko da se vakcinise pa kao ovi moraju preko reda, hahaha!

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2021 14:56

Kao u Trebinju.

Name

bob boc

20.02.2021 12:12

Sastav : The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine includes the following ingredients: mRNA, lipids ((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate), 2 [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide, 1,2-Distearoyl-sn-glycero-3- phosphocholine, and cholesterol), potassium chloride, monobasic potassium phosphate, sodium chloride, dibasic sodium phosphate dihydrate, and sucrose.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

20.02.2021 13:33

Ma ovo je globalisticka lazna prica da narod misli kako su vakcine trazene....u svakoj drzavi ko biva neko od doktora ili politicara iz laznih kriznih stabova vakcinisao svoje preko reda.....kakva gomila gluposti....eno i markoticka kao mater vakcinisala preko reda.....koga zabole.....ne treba preko veze dajemo mi nase za dzabe eto ih njima i njihovim familijama

ODGOVORITE