Пале: Петочлана породица остала без крова над главом

Петочланој породици Кнежић из Мокрог код Пала, прије неколико дана изгорела је кућа. У пожару су изгубили све, од крова над главом до личних ствари. Новац за нову кућу немају, па моле људи добре воље да им помогну у прикупљању новчаних средстава и грађевинског материјала да изграде нови дом. 

Република Српска 19.02.2021 | 12:33
Пале: Петочлана породица остала без крова над главом

У ноћи између 14. и 15. фебруара, скромна и стара кућа борца одбрамбено отаџбинског рата и оца троје дјеце Зорана Кнежића из Мокрог код Пала,  изгорила је у пожару. Зоран и његова супруга су спавали у приземљу, и нису ни знали за  пожар који је кренуо из поткровља, највјероватније због лоших електро инсталација или димњака. Да кућа гори, примјетиле су комшије. 

"Нико није знао да смо у кући. Комшије су нас дозивале, читаво село се орило. Ми то нисмо чули, јер када вратим филм, схватим да нас је дим већ био омамио. Када нас нису дозвали, провалили су кућу, ми нисмо реаговали ни то, док нису почели да нас дрмају и буде", рекао је Зоран Кнежић и додао да су у пожару изгубили све и да су успјели да извуку само личне докумнте који су били у торби његове супруге Маре. 

Породица Књежић је неколико пута остала без крова над главом. Зоранова очевина у Купресу запаљена је током рата, из Тарчина након потписивања Дејтонског мировног споразума избјегли су у Братунац, а затим 2003.  замјенили имовину у Тарчина за викендицу у Мокром .Ту су,како кажу, пронашли срећу, али нажалост на кратко, јер поново немају ништа. 

Мара Кнежић каже да ништа нису успјели да спасу од пожара. 

"Изгорила нам је кућа до темеља, и намјештај и друге ствари. Немамо више ништа", каже Кнежевићева

Зоран каже да је прије двије године подигао кредит, како би реновирао кућу, што је и успио, и додаје да срећа није дуго траја. 

"Нисам успјео још увијек ни да отплатим тај кредит, а сад поново немам ништа. Божије је давање било неко да се све ово деси, али битно је да су ми дјеца здрава", рекао је Кнежић. 

Осим без крова, ова породица остала је и без новчаних примања, јер су и Зоран и његов син у јануару ове године остали без посла. Од нове године, нико у овој поридци нема посао, и сви су на бироу. 

Због свих недаћа које је живот наметнуо овој породици, нису у могућности да изграде нову кућу. Моле људе добре воље који су у могућности да им помогну у прикупљању новчаних средстава и грађевинског материјала, како би саградили нови дом. 

"Требало би нам све, али желим бар кров на главом. Нетп гдје могу смјестити шпорет да угријемо, пар кревета и купатило. Ја сам скроман, не желим куле и градове, нисам их ни имао, али барем да имамо минималне услове за живот", нагласио је Кнежић. 

Петочланој породици Кнежић изгорило је све, укључујући храну, одјећу и хигјенске потрепштине. Захваљујући комшијама за сада имају нешто одјеће и хране која им је потребна да преживе. Тренутно су смјештени у помоћном објекту у дворишту изгореле куће, која нема основне услове за нормалан живот. 

БРОЈ ТРАНСАКЦИОНОГ РАЧУНА: АДИКО БАНКА 5520001947701863 МАРА КНЕЖИЋ 

ДЕВИЗНИ РАЧУН ЗА ПОМОЋ:

СWИФТ ЦОДЕ БАНК: ХААББА2Б

ИБАН: БА395520091948327460  АДДИКО БАНК   БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА на име МАРА КНЕЖИЋ

БРОЈ ТЕЛЕФОНА ЗА ПОМОЋ: 066-156-238 МАРА КНЕЖИЋ 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да али

19.02.2021 13:55

Комсијама сва цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

19.02.2021 14:05

Нај боље да се обрати за помоћ Председнику репрезентације БиХ “господину” Додику ако никако другачије може му помоћи да му поклони једну икону он тога има па нека овај домаћин то уновчи може Додик то урадити без знања МЕДИЈА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.02.2021 15:18

Ајде сада,лајавци и критичари да вас видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

19.02.2021 15:22

Ево прилике за наше патриоте-политицаре да се докажу на дјелу, одрекните се дијела својих примања и помозите овој породици.Гдје су сада Несиц,Цосиц,Станишић. ....

ОДГОВОРИТЕ