Pale: Petočlana porodica ostala bez krova nad glavom

Petočlanoj porodici Knežić iz Mokrog kod Pala, prije nekoliko dana izgorela je kuća. U požaru su izgubili sve, od krova nad glavom do ličnih stvari. Novac za novu kuću nemaju, pa mole ljudi dobre volje da im pomognu u prikupljanju novčanih sredstava i građevinskog materijala da izgrade novi dom. 

Republika Srpska 19.02.2021 | 12:33
Pale: Petočlana porodica ostala bez krova nad glavom

U noći između 14. i 15. februara, skromna i stara kuća borca odbrambeno otadžbinskog rata i oca troje djece Zorana Knežića iz Mokrog kod Pala,  izgorila je u požaru. Zoran i njegova supruga su spavali u prizemlju, i nisu ni znali za  požar koji je krenuo iz potkrovlja, najvjerovatnije zbog loših elektro instalacija ili dimnjaka. Da kuća gori, primjetile su komšije. 

"Niko nije znao da smo u kući. Komšije su nas dozivale, čitavo selo se orilo. Mi to nismo čuli, jer kada vratim film, shvatim da nas je dim već bio omamio. Kada nas nisu dozvali, provalili su kuću, mi nismo reagovali ni to, dok nisu počeli da nas drmaju i bude", rekao je Zoran Knežić i dodao da su u požaru izgubili sve i da su uspjeli da izvuku samo lične dokumnte koji su bili u torbi njegove supruge Mare. 

Porodica Knježić je nekoliko puta ostala bez krova nad glavom. Zoranova očevina u Kupresu zapaljena je tokom rata, iz Tarčina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma izbjegli su u Bratunac, a zatim 2003.  zamjenili imovinu u Tarčina za vikendicu u Mokrom .Tu su,kako kažu, pronašli sreću, ali nažalost na kratko, jer ponovo nemaju ništa. 

Mara Knežić kaže da ništa nisu uspjeli da spasu od požara. 

"Izgorila nam je kuća do temelja, i namještaj i druge stvari. Nemamo više ništa", kaže Kneževićeva

Zoran kaže da je prije dvije godine podigao kredit, kako bi renovirao kuću, što je i uspio, i dodaje da sreća nije dugo traja. 

"Nisam uspjeo još uvijek ni da otplatim taj kredit, a sad ponovo nemam ništa. Božije je davanje bilo neko da se sve ovo desi, ali bitno je da su mi djeca zdrava", rekao je Knežić. 

Osim bez krova, ova porodica ostala je i bez novčanih primanja, jer su i Zoran i njegov sin u januaru ove godine ostali bez posla. Od nove godine, niko u ovoj poridci nema posao, i svi su na birou. 

Zbog svih nedaća koje je život nametnuo ovoj porodici, nisu u mogućnosti da izgrade novu kuću. Mole ljude dobre volje koji su u mogućnosti da im pomognu u prikupljanju novčanih sredstava i građevinskog materijala, kako bi sagradili novi dom. 

"Trebalo bi nam sve, ali želim bar krov na glavom. Netp gdje mogu smjestiti šporet da ugrijemo, par kreveta i kupatilo. Ja sam skroman, ne želim kule i gradove, nisam ih ni imao, ali barem da imamo minimalne uslove za život", naglasio je Knežić. 

Petočlanoj porodici Knežić izgorilo je sve, uključujući hranu, odjeću i higjenske potrepštine. Zahvaljujući komšijama za sada imaju nešto odjeće i hrane koja im je potrebna da prežive. Trenutno su smješteni u pomoćnom objektu u dvorištu izgorele kuće, koja nema osnovne uslove za normalan život. 

BROJ TRANSAKCIONOG RAČUNA: ADIKO BANKA 5520001947701863 MARA KNEŽIĆ 

DEVIZNI RAČUN ZA POMOĆ:

SWIFT CODE BANK: HAABBA2B

IBAN: BA395520091948327460  ADDIKO BANK   BOSNA I HERCEGOVINA na ime MARA KNEŽIĆ

BROJ TELEFONA ZA POMOĆ: 066-156-238 MARA KNEŽIĆ 

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Da ali

19.02.2021 13:55

Komsijama sva cast

ODGOVORITE
Name

!

19.02.2021 14:05

Naj bolje da se obrati za pomoć Predsedniku reprezentacije BiH “gospodinu” Dodiku ako nikako drugačije može mu pomoći da mu pokloni jednu ikonu on toga ima pa neka ovaj domaćin to unovči može Dodik to uraditi bez znanja MEDIJA IZ FEDERACIJE!!

ODGOVORITE
Name

Goran

19.02.2021 15:18

Ajde sada,lajavci i kritičari da vas vidimo.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

19.02.2021 15:22

Evo prilike za naše patriote-politicare da se dokažu na djelu, odreknite se dijela svojih primanja i pomozite ovoj porodici.Gdje su sada Nesic,Cosic,Stanišić. ....

ODGOVORITE