Беране: Убијена мечка, полиција привела више особа

Мечка је данас са младунцима "посјетила" урбану градску зону Берана, пренио је локални радио

Регион 18.02.2021 | 22:33
Беране: Убијена мечка, полиција привела више особа

Полиција је вечерас привела неколико особа из села Доња Ржаница, за које се основано сумња да су раније данас усмртили мечку.

"Према нашим оперативним сазнањима, те особе се сумњиче да су убиле мечку. Од њих ће бити узета парафиинска рукавица, оружије и други евентуални докази и материјали", навели су из полиције.

Како преноси лолакни радио, вијест да је мечка која је данас са младунцима "посјетила" урбану градску зону, свирепо убијена, узнемирила је јавност у Беранама.

Након дуге потраге и праћења трагова, успио сам да пронађем мечку, нажалост, била је убијена. Ово је дјело неког ловца, а ко би то могао бити нећу да лицитирам. Обавијестио сам надлежне органе, који су сада на терену како би истражили ко је могао да ово учини", рекао је за тај радио један од ловаца Младен Премовић.

Премовић је изрекао озбиљне оптужбе на рачун ловачког удружења, које је како он сматра, било у обавези да безбједно врати мечку и мечиће у своје природно станиште и заштити их.

Радио Беране је пренио да је мечка пронађена у мјесту Јела-Брезе у селу Ровца, а судбина мечића за сада је непозната.

Подсјетимо, фотографија на којој је једно младунче медвједа на дрвету у близини хотела Беране у Беранама, а други како шета поред Лима врло брзо је постала вирална.

(Вијести.ме)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

А

18.02.2021 21:46

Ма неки јунак са пуском да показе јунаство ватио се у постену борбу и убио мечку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ А

19.02.2021 10:02

Јунак је хтео да заштити своје село и стоку јер је мечка дошла међу насејено подручје. Зашто је сишла са планина? Као прво исјекли су шуме и воће од којег мечка живи. Као дрго ти и остали љубитељи мечке нисте ништа урадили да однесете храну мечкама горе на планину. Лако је седети негде у каићу и у топлом стану и волети мку али је течко кд човјек чува стоку па се пред њим усправи мечка.

Name

Драган

18.02.2021 22:15

А кад је у БЛ убијена нико није ни прстом мрднуо, а знало се и ко је то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соне71

19.02.2021 07:59

Драгане неправи од свега завјеру . мечка убијена у БЛ је дјело ловаца по наредби интерветног тима за заштиту крупних звијери избора није било због близине школе И.Г. Ковачић и непосједовања пушке за успављивање.

Name

Г.С

18.02.2021 22:25

То у БЛ, фамозно ловацко удрузење возика и набавља тоyота дзип а пуске за успављивање нигде у БИХ, цекали као из СРБ али морали су мецку ресити са аутоматском

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кица

19.02.2021 05:44

Е ста вам је дрзава, код нас у бл полиција убије неције дијете и слуцај се вуце пар година по судским канцеларијама и тако у недоглед, а код вас полиција хапси због убијања мечке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Кица

19.02.2021 12:31

Браво, потпуно тацно...

Name

Могли су је успавати

19.02.2021 08:31

И пренијети у станисте али с обзиром да је земља опљацкана, питање је да ли могу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

19.02.2021 08:44

Најстроза казна за ово недјело!!!! Све унистисмо и све пролази без адекватне казне јер немамо или не спроводимо законе, судије бахате, систем накарадан! Да се ово десило у Њемацкој, Норвеској,Енглеској видјели би свога Бога ти људи...нељуди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо

19.02.2021 09:05

Мислим да су већина ловаца озбиљне психопате који своје болесне фрустрације лијече убијањем животиња. Само треба посматрати те тзв ловце и не треба ти знање из психологије да то закључиш. Углавном су то јадници, љигавци, неке газде и политичари, барем сад у задњих 20 так година

ОДГОВОРИТЕ