Berane: Ubijena mečka, policija privela više osoba

Mečka je danas sa mladuncima "posjetila" urbanu gradsku zonu Berana, prenio je lokalni radio

Region 18.02.2021 | 22:33
Berane: Ubijena mečka, policija privela više osoba

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Donja Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku.

"Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafiinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazi i materijali", naveli su iz policije.

Kako prenosi lolakni radio, vijest da je mečka koja je danas sa mladuncima "posjetila" urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena, uznemirila je javnost u Beranama.

Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku, nažalost, bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini", rekao je za taj radio jedan od lovaca Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mjestu Jela-Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

Podsjetimo, fotografija na kojoj je jedno mladunče medvjeda na drvetu u blizini hotela Berane u Beranama, a drugi kako šeta pored Lima vrlo brzo je postala viralna.

(Vijesti.me)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

A

18.02.2021 21:46

Ma neki junak sa puskom da pokaze junastvo vatio se u postenu borbu i ubio mečku.

ODGOVORITE
Name

RE A

19.02.2021 10:02

Junak je hteo da zaštiti svoje selo i stoku jer je mečka došla među nasejeno područje. Zašto je sišla sa planina? Kao prvo isjekli su šume i voće od kojeg mečka živi. Kao drgo ti i ostali ljubitelji mečke niste ništa uradili da odnesete hranu mečkama gore na planinu. Lako je sedeti negde u kaiću i u toplom stanu i voleti mku ali je tečko kd čovjek čuva stoku pa se pred njim uspravi mečka.

Name

Dragan

18.02.2021 22:15

A kad je u BL ubijena niko nije ni prstom mrdnuo, a znalo se i ko je to uradio.

ODGOVORITE
Name

sone71

19.02.2021 07:59

Dragane nepravi od svega zavjeru . mečka ubijena u BL je djelo lovaca po naredbi intervetnog tima za zaštitu krupnih zvijeri izbora nije bilo zbog blizine škole I.G. Kovačić i neposjedovanja puške za uspavljivanje.

Name

G.S

18.02.2021 22:25

To u BL, famozno lovacko udruzenje vozika i nabavlja toyota dzip a puske za uspavljivanje nigde u BIH, cekali kao iz SRB ali morali su mecku resiti sa automatskom

ODGOVORITE
Name

Kica

19.02.2021 05:44

E sta vam je drzava, kod nas u bl policija ubije necije dijete i slucaj se vuce par godina po sudskim kancelarijama i tako u nedogled, a kod vas policija hapsi zbog ubijanja mečke...

ODGOVORITE
Name

re Kica

19.02.2021 12:31

Bravo, potpuno tacno...

Name

Mogli su je uspavati

19.02.2021 08:31

I prenijeti u staniste ali s obzirom da je zemlja opljackana, pitanje je da li mogu....

ODGOVORITE
Name

Jelena

19.02.2021 08:44

Najstroza kazna za ovo nedjelo!!!! Sve unistismo i sve prolazi bez adekvatne kazne jer nemamo ili ne sprovodimo zakone, sudije bahate, sistem nakaradan! Da se ovo desilo u Njemackoj, Norveskoj,Engleskoj vidjeli bi svoga Boga ti ljudi...neljudi!

ODGOVORITE
Name

Neđo

19.02.2021 09:05

Mislim da su većina lovaca ozbiljne psihopate koji svoje bolesne frustracije liječe ubijanjem životinja. Samo treba posmatrati te tzv lovce i ne treba ti znanje iz psihologije da to zaključiš. Uglavnom su to jadnici, ljigavci, neke gazde i političari, barem sad u zadnjih 20 tak godina

ODGOVORITE