Буџет треба донијети у складу са законом

„Бијељина не смије да стоји у мјесту. Желим да убрзамо процес доношења буџета у складу са законом, да се крећемо што брже и ефикасније, да бисмо створили што бољи привредни амбијент, запошљавали наше грађане и обезбиједили стабилност у Семберији", поручио је градоначелник.

Република Српска 18.02.2021 | 14:59
Буџет треба донијети у складу са законом

-Друга сједница градске скупштине Бијељина биће одржана 3. марта, са почетком у 10 часова – договорено је данас на међустраначком састанку.

Пред одборницима ће се наћи 51 тачка дневног реда, међу којима је Приједлог буџета за 2021. годину као стратешки документ – истакао је предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић.

„Приједлог буџета ићи ће у скупштинску процедуру у истом облику у којем је усвојен и његов нацрт у октобру прошле године, за шта је ресорно министарство претходно дало сагласност", рекао је Ђурђевић, очекујући да ће у току припрема сједнице и на самом засједању локалног парламента, амандманским дјеловањем, доћи до знатне корекције овог документа.

Он је позвао представнике парламентарних странака да до 1. марта доставе амандмане на буџет,  да би дан након тога могао да се одржи састанак градске Комисије за финансије Бијељина, с циљем да се сваки приједлог појединачно анализира и изнађе најповољније рјешење.

Износ буџета је око 51,5 милиона КМ, појаснио је предсједник Скупштине, додајући да ће се на сједници наћи и низ информација и извјештаја, планова, програма рада , као и тачака имовинско-правне природе из Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, нагласио је да он као предлагач буџета, који је креирало претходно градско руководство, показује највиши степен демократије.

„Бијељина не смије да стоји у мјесту. Желим да убрзамо процес доношења буџета у складу са Законом, да се крећемо што брже и ефикасније, да бисмо створили што бољи привредни амбијент, запошљавали наше грађане и обезбиједили стабилност у Семберији", поручио је градоначелник.

Петровић је најавио консултације са свим релевантним политичким и институционалним субјектима наредних дана, да би се у вези са усаглашавањам амандмана постигао приоритетни циљ, а то је, како је рекао, да народ живи боље. Према његовим ријечима, буџет има и социјалну и развојну компоненту.

„Овај буџет има све што је народу потребно и управо са таквим Приједлогом буџета идем пред  одборнике. Очекујем максималну конструктивност са њихове стране, јер ја предлажем туђи буџет, креиран од стране претходног руководства. Све то радим с циљем да Семберија не би тапкала у мјесту, јер народ то од нас тражи", поручио је он.

Градоначелник је најавио да ће се пред одборницима наћи и Извјештај о пресјеку стања о реализацији започетих пројеката на подручју Бијељине, како би се јавност информисала о њиховом степену реализације и проблемима који су је пратили у претходном периоду, као и о томе шта градско руководство планира да предузме у погледу наставка започетих и планираних капиталних пројеката.

Како је саопштено након међустраначког састанка, због великог броја тачака дневног реда, очекује се да наредна сједница Скупштине града Бијељина траје најмање два радна дана.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милена

18.02.2021 15:33

Дали је дозвољено радити по 12 и 13 сати а пензионо ти уплати по 4 сата и то не плате него ти дају минималац неки за гарантован па докле висе робовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ МРДАТЕ

18.02.2021 16:31

КАКО ВИДИМ СТОИТЕ ВИ У МЈЕСТУ ИТО УКОПАНИ ДОБРО

Name

ИЗ ПДП-а

18.02.2021 16:39

ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ СТА ДА РАДИМО ЦОВЈЕК ДОСАО СА ФАРМОМ У С. ЦАДЈАВИЦУ УГУСИ НАС. И ОНАЈ КО ЈЕ МИСЛИО ОСТАТ НА СЕЛУ ОД ОМЛАДИНЕ ОДЕ У ГРАД.НИКО ПО ЗАКОНУ НИСТА НЕ РАДИ.

Name

За ПДП

18.02.2021 17:31

Тако је пријатељу и мени ту нешто смрди и то не само фарма? ко је "легао на руду"видјећемо трећег марта.

Name

Цвијета

18.02.2021 17:49

ФАРМЕ!! Градонацелнице сто прије понистите Опстинску одлуку од 2019 године по којој ФАРМЕ могу правити на удаљености од 50 м од сусједних стамбених објеката. Приморавате људе да напустају имања због, смрада, буке, и мусица а као подрзава се опстанак омладине у земљи. Кад је поцета градња тих великих фарми, није се ни знало какав амбијентални проблем ствара а ја сам лицно тузила Опстину сто издаје еколоске дозволе за фарме а не обавјестава комсије, и све висе има тузби по овом питању. Позивам све угрозене да се обрате Градонацелнику, зелимо здраву Семберију за насу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ