Budžet treba donijeti u skladu sa zakonom

„Bijeljina ne smije da stoji u mjestu. Želim da ubrzamo proces donošenja budžeta u skladu sa zakonom, da se krećemo što brže i efikasnije, da bismo stvorili što bolji privredni ambijent, zapošljavali naše građane i obezbijedili stabilnost u Semberiji", poručio je gradonačelnik.

Republika Srpska 18.02.2021 | 14:59
Budžet treba donijeti u skladu sa zakonom

-Druga sjednica gradske skupštine Bijeljina biće održana 3. marta, sa početkom u 10 časova – dogovoreno je danas na međustranačkom sastanku.

Pred odbornicima će se naći 51 tačka dnevnog reda, među kojima je Prijedlog budžeta za 2021. godinu kao strateški dokument – istakao je predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević.

„Prijedlog budžeta ići će u skupštinsku proceduru u istom obliku u kojem je usvojen i njegov nacrt u oktobru prošle godine, za šta je resorno ministarstvo prethodno dalo saglasnost", rekao je Đurđević, očekujući da će u toku priprema sjednice i na samom zasjedanju lokalnog parlamenta, amandmanskim djelovanjem, doći do znatne korekcije ovog dokumenta.

On je pozvao predstavnike parlamentarnih stranaka da do 1. marta dostave amandmane na budžet,  da bi dan nakon toga mogao da se održi sastanak gradske Кomisije za finansije Bijeljina, s ciljem da se svaki prijedlog pojedinačno analizira i iznađe najpovoljnije rješenje.

Iznos budžeta je oko 51,5 miliona КM, pojasnio je predsjednik Skupštine, dodajući da će se na sjednici naći i niz informacija i izvještaja, planova, programa rada , kao i tačaka imovinsko-pravne prirode iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, naglasio je da on kao predlagač budžeta, koji je kreiralo prethodno gradsko rukovodstvo, pokazuje najviši stepen demokratije.

„Bijeljina ne smije da stoji u mjestu. Želim da ubrzamo proces donošenja budžeta u skladu sa Zakonom, da se krećemo što brže i efikasnije, da bismo stvorili što bolji privredni ambijent, zapošljavali naše građane i obezbijedili stabilnost u Semberiji", poručio je gradonačelnik.

Petrović je najavio konsultacije sa svim relevantnim političkim i institucionalnim subjektima narednih dana, da bi se u vezi sa usaglašavanjam amandmana postigao prioritetni cilj, a to je, kako je rekao, da narod živi bolje. Prema njegovim riječima, budžet ima i socijalnu i razvojnu komponentu.

„Ovaj budžet ima sve što je narodu potrebno i upravo sa takvim Prijedlogom budžeta idem pred  odbornike. Očekujem maksimalnu konstruktivnost sa njihove strane, jer ja predlažem tuđi budžet, kreiran od strane prethodnog rukovodstva. Sve to radim s ciljem da Semberija ne bi tapkala u mjestu, jer narod to od nas traži", poručio je on.

Gradonačelnik je najavio da će se pred odbornicima naći i Izvještaj o presjeku stanja o realizaciji započetih projekata na području Bijeljine, kako bi se javnost informisala o njihovom stepenu realizacije i problemima koji su je pratili u prethodnom periodu, kao i o tome šta gradsko rukovodstvo planira da preduzme u pogledu nastavka započetih i planiranih kapitalnih projekata.

Кako je saopšteno nakon međustranačkog sastanka, zbog velikog broja tačaka dnevnog reda, očekuje se da naredna sjednica Skupštine grada Bijeljina traje najmanje dva radna dana.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milena

18.02.2021 15:33

Dali je dozvoljeno raditi po 12 i 13 sati a penziono ti uplati po 4 sata i to ne plate nego ti daju minimalac neki za garantovan pa dokle vise robovanja.

ODGOVORITE
Name

NE MRDATE

18.02.2021 16:31

KAKO VIDIM STOITE VI U MJESTU ITO UKOPANI DOBRO

Name

IZ PDP-a

18.02.2021 16:39

GRADONACELNICE STA DA RADIMO COVJEK DOSAO SA FARMOM U S. CADJAVICU UGUSI NAS. I ONAJ KO JE MISLIO OSTAT NA SELU OD OMLADINE ODE U GRAD.NIKO PO ZAKONU NISTA NE RADI.

Name

Za PDP

18.02.2021 17:31

Tako je prijatelju i meni tu nešto smrdi i to ne samo farma? ko je "legao na rudu"vidjećemo trećeg marta.

Name

Cvijeta

18.02.2021 17:49

FARME!! Gradonacelnice sto prije ponistite Opstinsku odluku od 2019 godine po kojoj FARME mogu praviti na udaljenosti od 50 m od susjednih stambenih objekata. Primoravate ljude da napustaju imanja zbog, smrada, buke, i musica a kao podrzava se opstanak omladine u zemlji. Kad je poceta gradnja tih velikih farmi, nije se ni znalo kakav ambijentalni problem stvara a ja sam licno tuzila Opstinu sto izdaje ekoloske dozvole za farme a ne obavjestava komsije, i sve vise ima tuzbi po ovom pitanju. Pozivam sve ugrozene da se obrate Gradonacelniku, zelimo zdravu Semberiju za nasu djecu.

ODGOVORITE