Хиљаде грађана протестовало због хапшења репера

Шпанска полиција у сриједу се сукобила са демонстрантима у Мадриду и Барселони, који су протестовали због хапшења репера Пабла Хасела, оптуженог да је вријеђао монархију и величао тероризам.

Свијет 18.02.2021 | 09:04
Хиљаде грађана протестовало због хапшења репера

Полиција је у Мадриду испалила сузавац и гумене метке, преноси Ројтерс.

Протести на централном тргу Мадрида у почетку су били мирни, а демонстранти су скандирали “Нема више полицијског насиља” и “Слобода за Пабла Хасела”.

Међутим, полиција је интервенисла након што је неколико демонстраната почело да баца стаклене боце и камење. Поједини демонстранти одговорили су паљењем контејнера и прављење барикада на улицама.

Пабло Хасел, познат по радикалним љевичарским ставовима, није се у петак јавио на одслужење деветомјесечне затворске казне на коју је осуђен 2018. године.

Ухапшен је 16. фебруара, након што се са присталицама забарикадирао у Универзитету Лерида у Каталонији.

Полиција је упала у универзитетску зграду и ухапсила га, а у Мадриду и Барселони одржано је више протеста у знак подршке Хаселу.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

добро је

18.02.2021 08:23

помислих да су протести у Сарајеву због Бубе корелија???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

18.02.2021 11:56

И ја сам то помислио. ???

Name

нервозни постар

18.02.2021 09:34

Ако руља буде се бунила за свако хапсење ,несто зесце не ваља у друству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанска Дубица

18.02.2021 10:18

Ја помислих због призња Реп. Косова од стране Израела у Бг? Ауууу, кад оно у Каталонији католички терориста вријеђа монархију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

18.02.2021 11:10

Народу досадно па мало да прошета улицама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп Злоцинцима

18.02.2021 16:01

Власти Србије и Босне и Херцеговине Треба да Ухапсе и Процесирају двојицу познати Репера Расту и Бубу Цорели. Кроз овакву умјетност музику јавно медју малољетним лицима и омладином кроз музику коју изводе промовису Дрогу,Насиље,Криминал и Проституцију. Како теxт у музици коју изводе мозе да буде прикладан који се представља малољетницима гдје казе Зајеби мајку зајеби оца узми гудру. Таква Врста музике директ утице на Психолоско одрастање омладине. Не прихватљиво је да се Криминал и дрога прмовисе кроз такву врсту музике.

ОДГОВОРИТЕ