Hiljade građana protestovalo zbog hapšenja repera

Španska policija u srijedu se sukobila sa demonstrantima u Madridu i Barseloni, koji su protestovali zbog hapšenja repera Pabla Hasela, optuženog da je vrijeđao monarhiju i veličao terorizam.

Svijet 18.02.2021 | 09:04
Hiljade građana protestovalo zbog hapšenja repera

Policija je u Madridu ispalila suzavac i gumene metke, prenosi Rojters.

Protesti na centralnom trgu Madrida u početku su bili mirni, a demonstranti su skandirali “Nema više policijskog nasilja” i “Sloboda za Pabla Hasela”.

Međutim, policija je intervenisla nakon što je nekoliko demonstranata počelo da baca staklene boce i kamenje. Pojedini demonstranti odgovorili su paljenjem kontejnera i pravljenje barikada na ulicama.

Pablo Hasel, poznat po radikalnim ljevičarskim stavovima, nije se u petak javio na odsluženje devetomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen 2018. godine.

Uhapšen je 16. februara, nakon što se sa pristalicama zabarikadirao u Univerzitetu Lerida u Kataloniji.

Policija je upala u univerzitetsku zgradu i uhapsila ga, a u Madridu i Barseloni održano je više protesta u znak podrške Haselu.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

dobro je

18.02.2021 08:23

pomislih da su protesti u Sarajevu zbog Bube korelija???

ODGOVORITE
Name

Radojica

18.02.2021 11:56

I ja sam to pomislio. ???

Name

nervozni postar

18.02.2021 09:34

Ako rulja bude se bunila za svako hapsenje ,nesto zesce ne valja u drustvu.

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

18.02.2021 10:18

Ja pomislih zbog priznja Rep. Kosova od strane Izraela u Bg? Auuuu, kad ono u Kataloniji katolički terorista vrijeđa monarhiju?

ODGOVORITE
Name

Hehe

18.02.2021 11:10

Narodu dosadno pa malo da prošeta ulicama...

ODGOVORITE
Name

Stop Zlocincima

18.02.2021 16:01

Vlasti Srbije i Bosne i Hercegovine Treba da Uhapse i Procesiraju dvojicu poznati Repera Rastu i Bubu Coreli. Kroz ovakvu umjetnost muziku javno medju maloljetnim licima i omladinom kroz muziku koju izvode promovisu Drogu,Nasilje,Kriminal i Prostituciju. Kako text u muzici koju izvode moze da bude prikladan koji se predstavlja maloljetnicima gdje kaze Zajebi majku zajebi oca uzmi gudru. Takva Vrsta muzike direkt utice na Psiholosko odrastanje omladine. Ne prihvatljivo je da se Kriminal i droga prmovise kroz takvu vrstu muzike.

ODGOVORITE