Нова оптужница против Мехмедагића и Селме Цикотића

Тужилаштво БиХ подигло је данас нове оптужнице против Османа Мехмедагића, директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), Селме Цикотића, министра сигурности у Вијећу министара, и Муриза Друшкића, савјетника директора ОБА-е.

Босна и Херцеговина 17.02.2021 | 17:17
Нова оптужница против Мехмедагића и Селме Цикотића

Како преносе медији, Тужилаштво је, након враћања предмета у фазу истраге у предмету против Мехмедагића, Цикотића и Друшкића, предузело додатне истражне радње, након чега је поново подигло оптужницу против наведених те је упутило Суду Босне и Херцеговине.

Ријеч је о новој оптужници у афери "Сигурносне провјере", коју је крајем прошле године одбио да потврди Суд БиХ.

Тужилаштво БиХ Мехмедагића, Цикотића и Друшкића, који је, осим функције савјетника генералног директора ОБА-е, и члан Комисије Вијећа министара за одлучивање по жалбама у предметима сигурносних провјера, терети да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења.

Они су оптужени у афери која се односи на малверзације у вези с именовањем чланова Комисије за другостепено рјешавање поступка сигурносних провјера за полицијске и државне службенике.

Истрага је покренута на основу кривичне пријаве коју су поднијели поједини полицијски и државни службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Тужилаштва БиХ.

Мехмедагићу се већ суди у Суду БиХ у афери "БХ Пошта" због незаконитог изузимања видеоснимка из ове институције.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е туго

17.02.2021 16:32

Браћо Мила чокоти починио ратне злочине на подручју Бугојна министар безбедности а осмица неписмен човек са купљеном дипломом директор обавјестајне евала вам свака част за БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терс

17.02.2021 19:51

Цикотић је прије ступања на дужност на којој је тренутно прошао све сигурносне провјере и задовољио. Што се Осмице тиче, можда ниси упратио информацију да је суд у Бањалуци поништио ранију одлуку о поништењу Осмицине дипломе ?!

Name

Политика и правда

17.02.2021 17:47

Кад ће кренути хапсити по РС ? Није то реално полако чисте федерацију од лопова а шта је у РС кад су Милокрад и остали криминалци на реду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

17.02.2021 19:13

Собзиром да сте именом идентификовали особу коју називате криминалцем, да ли је то васе мисљење или то тврдите на основу нецега?

Name

Амфилохије

18.02.2021 07:44

Одма да се пусте и понисти судјење. Ста се то водило па оконцало против "дудука" а ста је досад покрао.излајао.извредјао.насилницки понасао и ста вец. Па..???

ОДГОВОРИТЕ