Данас двије године од смрти Шабана Шаулића

Краљ народне музике Шабан Шаулић погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи након наступа у Њемачкој прије тачно двије године дана.

Магазин 17.02.2021 | 08:43
Данас двије године од смрти Шабана Шаулића

Нико није ни слутио да се Шабан неће жив и на ногама вратити са наступа у Њемачкој, а тешка саобраћајна несрећа коштала је живота легендарног пјевача.

Субота, 16. фебруар – дан пред страшну трагедију

Краљ народне музике Шабан Шаулић у Њемачку се запутио у суботу ујутру, на дан када је требало да има наступ у Билефелду. У Њемачку је отпутовао авионом са својим пријатељем, музичарем Мирсадом Керићем и кумом Слободаном Бобаном Стојадиновићем.

У авиону је срео још неколико колега: Секу Алексић, Мају Беровић, Драгана Којића Кебу. Сека је открила да је Шабан у авиону све вријеме био насмијан и да јој је признао да једва чека да се врати кући како би се одморио.

Како је испричао пјевачев кум, Слободан Стојадиновић, након наступа који је завршен у пола четири ујутру су отишли на спавање и направили договор да он пробуди Шабана у 6:15 да крену на аеродром. Како је рекао, пјевач је био нервозан и замјерио пријатељу што га није пробудио три минута раније.

Недјеља, 17. фебруар – дан стравичне трагедије

Из хотела, Шабан се са пријатељем и кумом упутио колима ауто-путем ка аеродрому. На дионици пута у околини Билефелда, код мјеста Гитерслох, аутомобилом су успорили због ситуације на путу. 

У том тренутку на аутомобил у ком се налазио пјевач налетио је други аутомобил и при великој брзини се закуцао у њих! “Сеат” се од силине ударца закуцао у банкину, а аутомобил је готово потпуно био смрскан.

Како су писали њемачки медији, Турчин Алсин Левент, возач који је управљао путничким возилом који је ударио у аутомобил у којем се налазио Шабан, ишао је брзином већом од 180 километар на сат.

Левент је био под дејством алкохола и без возачке дозволе је управљао аутомобилом марке “мазда”, који није у његовом власништву. Дан након што је изазвао саобраћајну несрећу у којој су живот изгубили Шабан и Мирсад, њемачки суд је издао налог за његово хапшење.

(ексклузива.ба)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ратник

17.02.2021 09:51

Нека ти је лака црна земља.Ненадокнадив губитак за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поцивај

17.02.2021 13:42

У миру легендо.