Danas dvije godine od smrti Šabana Šaulića

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Njemačkoj prije tačno dvije godine dana.

Magazin 17.02.2021 | 08:43
Danas dvije godine od smrti Šabana Šaulića

Niko nije ni slutio da se Šaban neće živ i na nogama vratiti sa nastupa u Njemačkoj, a teška saobraćajna nesreća koštala je života legendarnog pjevača.

Subota, 16. februar – dan pred strašnu tragediju

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Njemačku se zaputio u subotu ujutru, na dan kada je trebalo da ima nastup u Bilefeldu. U Njemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem.

U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vrijeme bio nasmijan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Kako je ispričao pjevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6:15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pjevač je bio nervozan i zamjerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Nedjelja, 17. februar – dan stravične tragedije

Iz hotela, Šaban se sa prijateljem i kumom uputio kolima auto-putem ka aerodromu. Na dionici puta u okolini Bilefelda, kod mjesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. 

U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pjevač naletio je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! “Seat” se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Kako su pisali njemački mediji, Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na sat.

Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke “mazda”, koji nije u njegovom vlasništvu. Dan nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili Šaban i Mirsad, njemački sud je izdao nalog za njegovo hapšenje.

(ekskluziva.ba)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ratnik

17.02.2021 09:51

Neka ti je laka crna zemlja.Nenadoknadiv gubitak za sve.

ODGOVORITE
Name

Pocivaj

17.02.2021 13:42

U miru legendo.