Талентом савладао препреке: Прича предузетника из БН

Милош Пантић је од рођења глув, али је уз редовни посао је покренуо и своју штампарију. Прве велике наруџбине стигле су од компаније Моззарт која се увијек труди да помогне особама са инвалидитетом

Република Српска 16.02.2021 | 15:25
Талентом савладао препреке: Прича предузетника из БН

Покретање властитог бизниса у БиХ велики је изазов за сваког грађанина, а додатно отежавајуће за особе са инвалидитетом. Међутим, Милош Пантић из Бијељине не зна за препреке. Иако је од рођења потпуно глува особа, уз редовни посао, одлучио је да уплови и у самосталне предузетничке воде тако што је покренуо властиту штампарију.

Његов ентузијазам, креативност и талент препознали су у компанији Моззарт, која је подржала његове предузетничке почетке. Ти дани нису били лаки…

-Као графички дизајнер, а и особа са инвалидитетом, радио сам ситне послове, као што су визит карте и наљепнице све до прије двије године када је расписан јавни позив за инвалиде за покретање бизниса. Спремио сам папирологију, али сам, због епидемије корона вируса, морао да одложим покретање фирме на неко вријеме- каже Милош Пантић, власник фирме “Панталаб” из Бијељине. 

То одлагање искористио је да истражи и усаврши нови начин штампе сублимацијом и да прошири свој дизајнерски рад. Највећу материјалну и моралну подршку на изазовним предузетничким почецима пружили су му породица и пријатељи. Тако је успио да уђе у свијет бизниса.

- ПантаЛаб се сада бави штампом промотивних материјала и онлине продајом путем друштвених мрежа, а планирам и покретање властитог сајта. За сада добијам само похвале, а број наруџби расте- каже Милош. 

А једна од првих великих наруџби промо материјала стигла му је из Моззарта. У овој компанији препознали су Милошев труд и рад, па су одлучили да га посјете у његовој малој штампарији. У само неколико квадрата његове радионице смјењују се најљепше нијансе боја и различитих материјала, а у Милошевим спретним рукама, уз помоћ машина, све што замислите претвара се у дјело.

- Одушевљени смо Милошевим предузетничким духом, као и чињеницом да је био храбар да се отисне у ове воде. Мајице, шоље и маске које је за нас израдио веома су квалитетне, а дизајн је веома лијеп. Због тога смо се одлучили за велику наруџбу уз жељу да подржимо његов рад јер се увијек трудимо да помажемо младим предузетницима - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

ЖЕЛИ ДА ЗАПОСЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ОСОБУ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

И Милош додаје да му је сарадња са Моззартом донијела само позитивно, због чега им се захваљује на подршци и доброј сарадњи. У наредном периоду ће покушати да добије подстицај Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС, да би могао да купи додатне машине.

Тиме би проширио могућности рада и запослио још једну особу са инвалидитетом у својој фирми.

- Младима који размишљају о покретању властитог бизниса, а посебно онима са инвалидитетом, поручујем да никада не одустају, већ да улажу у оно што воле!

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

16.02.2021 14:43

Само напрјед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

16.02.2021 16:17

Свака цаст, зив и здрав био! Ови родјени наводно саврсени дозволили себи да трцкарају за политицарима за мрвицу њихове пазње. Ти момце вриједис за стотине таквих!

Name

Ас Пик

16.02.2021 14:50

Свака част Милоше, ипак, немој заборавити да "бациш који тикет".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

16.02.2021 15:45

Примјер воље и истрајности.Зелим ти испјех и све најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.02.2021 19:17

Придружујем се!

Name

Предивно Милосе

17.02.2021 13:47

Креативност, умјетнцки дар и корист.....

ОДГОВОРИТЕ