Talentom savladao prepreke: Priča preduzetnika iz BN

Miloš Pantić je od rođenja gluv, ali je uz redovni posao je pokrenuo i svoju štampariju. Prve velike narudžbine stigle su od kompanije Mozzart koja se uvijek trudi da pomogne osobama sa invaliditetom

Republika Srpska 16.02.2021 | 15:25
Talentom savladao prepreke: Priča preduzetnika iz BN

Pokretanje vlastitog biznisa u BiH veliki je izazov za svakog građanina, a dodatno otežavajuće za osobe sa invaliditetom. Međutim, Miloš Pantić iz Bijeljine ne zna za prepreke. Iako je od rođenja potpuno gluva osoba, uz redovni posao, odlučio je da uplovi i u samostalne preduzetničke vode tako što je pokrenuo vlastitu štampariju.

Njegov entuzijazam, kreativnost i talent prepoznali su u kompaniji Mozzart, koja je podržala njegove preduzetničke početke. Ti dani nisu bili laki…

-Kao grafički dizajner, a i osoba sa invaliditetom, radio sam sitne poslove, kao što su vizit karte i naljepnice sve do prije dvije godine kada je raspisan javni poziv za invalide za pokretanje biznisa. Spremio sam papirologiju, ali sam, zbog epidemije korona virusa, morao da odložim pokretanje firme na neko vrijeme- kaže Miloš Pantić, vlasnik firme “Pantalab” iz Bijeljine. 

To odlaganje iskoristio je da istraži i usavrši novi način štampe sublimacijom i da proširi svoj dizajnerski rad. Najveću materijalnu i moralnu podršku na izazovnim preduzetničkim počecima pružili su mu porodica i prijatelji. Tako je uspio da uđe u svijet biznisa.

- PantaLab se sada bavi štampom promotivnih materijala i online prodajom putem društvenih mreža, a planiram i pokretanje vlastitog sajta. Za sada dobijam samo pohvale, a broj narudžbi raste- kaže Miloš. 

A jedna od prvih velikih narudžbi promo materijala stigla mu je iz Mozzarta. U ovoj kompaniji prepoznali su Milošev trud i rad, pa su odlučili da ga posjete u njegovoj maloj štampariji. U samo nekoliko kvadrata njegove radionice smjenjuju se najljepše nijanse boja i različitih materijala, a u Miloševim spretnim rukama, uz pomoć mašina, sve što zamislite pretvara se u djelo.

- Oduševljeni smo Miloševim preduzetničkim duhom, kao i činjenicom da je bio hrabar da se otisne u ove vode. Majice, šolje i maske koje je za nas izradio veoma su kvalitetne, a dizajn je veoma lijep. Zbog toga smo se odlučili za veliku narudžbu uz želju da podržimo njegov rad jer se uvijek trudimo da pomažemo mladim preduzetnicima - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović. 

ŽELI DA ZAPOSLI JOŠ JEDNU OSOBU SA INVALIDITETOM

I Miloš dodaje da mu je saradnja sa Mozzartom donijela samo pozitivno, zbog čega im se zahvaljuje na podršci i dobroj saradnji. U narednom periodu će pokušati da dobije podsticaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS, da bi mogao da kupi dodatne mašine.

Time bi proširio mogućnosti rada i zaposlio još jednu osobu sa invaliditetom u svojoj firmi.

- Mladima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa, a posebno onima sa invaliditetom, poručujem da nikada ne odustaju, već da ulažu u ono što vole!

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

16.02.2021 15:43

Samo naprjed

ODGOVORITE
Name

Doboj

16.02.2021 17:17

Svaka cast, ziv i zdrav bio! Ovi rodjeni navodno savrseni dozvolili sebi da trckaraju za politicarima za mrvicu njihove paznje. Ti momce vrijedis za stotine takvih!

Name

As Pik

16.02.2021 15:50

Svaka čast Miloše, ipak, nemoj zaboraviti da "baciš koji tiket".

ODGOVORITE
Name

Arena

16.02.2021 16:45

Primjer volje i istrajnosti.Zelim ti ispjeh i sve najbolje.

ODGOVORITE
Name

Re

16.02.2021 20:17

Pridružujem se!

Name

Predivno Milose

17.02.2021 14:47

Kreativnost, umjetncki dar i korist.....

ODGOVORITE