Америка посвећена НАТО савезништву

Бајденова администрација намерава да на овонедељном самиту НАТО започне корекцију односа са својим европским савезницима.

Свијет 15.02.2021 | 22:27
Америка посвећена НАТО савезништву

Као и да поново успостави поверење уздрмано Трамповом спољнополитичком доктрином "Америка прво", јавља Ројтерс.

Британска агенција преноси да је од званичника америчке владе који су инсистирали на анономности, сазнао да ће након отворене нетрпељивости коју је испољавао Трамп, амерички секретар за одбрану Лојд Остин на предстојећем самиту истаћи америчку посвећеност НАТО и значај који Вашингтон придаје трансатлантском савезништву.

"Поверење се не гради преко ноћи. Потребно је време да се оно изгради, потребно је више од речи. Потребна су дела" изјавио је један званичник Пентагона који је захтевао анонимност.

Желећи да истакне Бајденов став према НАТО, Бела кућа је 27. јануара објавила видео снимак првог разговора председника САД са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом током којег је Бајден употребио реч "свето" да опише америчку посвећеност НАТО савезу.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Са стране

15.02.2021 22:53

Наравно! НАТО=пљачка, доминација над туђим ресурсима, богаћење представника крупног капитала. Морона са двоцифреним ИQ ће увек бити довољно да гину и убијају за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СА СТРАНЕ

16.02.2021 00:46

МА КАКВИ. ОРГАНИЗАЦИЈА ПУНА ДЕМОКРАТИЈЕ.

Name

Добој

16.02.2021 12:59

Укинути НАТО! Сила Бога не моли, Бог силу не воли.

Name

Есад

16.02.2021 19:50

Гдје је НАТО ту је и мир и демокрације