Amerika posvećena NATO savezništvu

Bajdenova administracija namerava da na ovonedeljnom samitu NATO započne korekciju odnosa sa svojim evropskim saveznicima.

Svijet 15.02.2021 | 22:27
Amerika posvećena NATO savezništvu

Kao i da ponovo uspostavi poverenje uzdrmano Trampovom spoljnopolitičkom doktrinom "Amerika prvo", javlja Rojters.

Britanska agencija prenosi da je od zvaničnika američke vlade koji su insistirali na anonomnosti, saznao da će nakon otvorene netrpeljivosti koju je ispoljavao Tramp, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin na predstojećem samitu istaći američku posvećenost NATO i značaj koji Vašington pridaje transatlantskom savezništvu.

"Poverenje se ne gradi preko noći. Potrebno je vreme da se ono izgradi, potrebno je više od reči. Potrebna su dela" izjavio je jedan zvaničnik Pentagona koji je zahtevao anonimnost.

Želeći da istakne Bajdenov stav prema NATO, Bela kuća je 27. januara objavila video snimak prvog razgovora predsednika SAD sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom tokom kojeg je Bajden upotrebio reč "sveto" da opiše američku posvećenost NATO savezu.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sa strane

15.02.2021 23:53

Naravno! NATO=pljačka, dominacija nad tuđim resursima, bogaćenje predstavnika krupnog kapitala. Morona sa dvocifrenim IQ će uvek biti dovoljno da ginu i ubijaju za to.

ODGOVORITE
Name

RE SA STRANE

16.02.2021 01:46

MA KAKVI. ORGANIZACIJA PUNA DEMOKRATIJE.

Name

Doboj

16.02.2021 13:59

Ukinuti NATO! Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli.

Name

Esad

16.02.2021 20:50

Gdje je NATO tu je i mir i demokracije